"אל תתפשטי לי כי הערב קצת קר"(החברים של נטשה)
היי,
כתבתי את המשפט מהשיר, כי חלק ממנו הזכיר לי את הדברים שכתבת (ובייחוד הבית הבא אחריו).
ניסיתי לקחת כמה דקות ולחשוב מה אפשר לכתוב לך כדי שתרגישי טוב יותר
החלטתי להתחיל במשפט הבא : אין שום דבר לא בסדר איתך.
יש אנשים שמתחילים לשכב בגיל 12-13-14 (נשמע מטורף, נכון? וזה באמת ככה)
בלי שמץ של מוכנות בלי שום אפשרות להבין ולקלוט מה הם בעצם עושים, שסקס זה יותר מאשר לדחוף איבר מין אחד לאיבר מין אחר, בלי לקחת אחריות על התוצאות (הריון? מחלות מין?) בלי לקחת אחריות על ההשלכות (כן, מסתבר שיש גם השלכות נפשיות\פסיכולוגיות לקיום יחסי מין, אפילו כאלה שינבעו חס וחלילה מפרידה מאדם שלפני יומיים נתת לו לחדור לתוכך...) בכל מקרה יש את האנשים האלה.
יש גם כמובן כאלה שמתחילים בגילאים יותר סבירים, ואיכשהו בגלל האינטרנט, בגלל הטלווזיה והקולנוע זה נראה כאילו מי שעבר את גיל 18 והוא עדיין בתול, משהו דפוק אצלו.
זה לא נכון.
אמנם היום הרבה יותר קל להחליף תמונות, לעשות סייבר סקס מצלמה ואפילו להשיג זיונים בעזרת הפייסבוק והצ'טים באינטרנט
אבל תמיד היו ותמיד יהיו אנשים קצת יותר ביישנים, או אנשים עם קצב אחר שלא ירוצו בגיל 17 לשכב, או שפשוט לא תהיה להם ההזדמנות או שהם לא יחפשו את זה בגיל הזה. אני לא זוכר מה המחקרים מראים אחרי שמראיינים אנונימית תיכונים שלמים בהמון מדינות כולל ישראל, אבל אני יכול להבטיח לך שאת לא היחידה.
עכשיו, בכללי, נוצר מצב מוזר כזה, שאיפשהו עד גיל 18-20, אם למישהי יש חבר (רציני) והם לא שוכבים עדיין, זה הגיוני כביכול שהוא יחכה לה... איפשהו, זה משתמע כאילו אחרי זה, מי שלא שכבה זו בעיה. וזו עדיין לא.
לכל אחת יש את הקצב שלה, צריך להיות מוכנה, צריך לרצות, צריך גם להגיע למצב שבו בוטחים באדם השני, שרוצים אינטימיות איתו.
מתי זו הופכת כן להיות בעיה?
כשזה מונע ממך לפתח מערכות יחסים, כשזה הופך להיות איזשהו יעד, מטרה "לשמור על הבתולים בכל מחיר", כשאת לא יודעת איך להתמודד עם גורם הסקס בקשר, כשאת מתקדמת לגילאים מאוחרים יותר, 24? 25? 30? ועדיין לא היה לך קשר רציני ממש, ועדיין לא עשית סקס עם גבר... אני לא מטפל מיני, אבל יש לי הרגשה שזו מתחילה להיות בעיה רצינית אז.
אני לא יודע עם איזה גילאים את יוצאת, אבל אני אניח שאת מבינה שככל שתעלי בגיל, בחורים יצפו ממך לסקס מתישהו בטווח זמן סביר. זה לא שזה דבר נורא. סקס הוא כלי ביטוי נורא נחמד בקשר, וזה גם משהו שמענג את שני הצדדים, ואם הבנאדם מוצא חן בעינייך, ומושך אותך, לא צריכה להיות בעיה שתשכבו. את צריכה גם להבין, שאם את "מושכת" את זה יותר מדי, זה עלול להביא למגוון של תוצאות, החל מזה שהבחור יחשוב שאת לא נמשכת אליו, ועד לזה שהוא יחשוב מסיבות אחרות שלא מתאים לו.
זו זכותך לא לשכב איתו (אבל זה לא אומר שהוא לא ירצה...)
מה כן כדאי לעשות?
אני במקומך הייתי שוקל קודם כל, מה אני מחפש ומה אני רוצה. כתבת שאת רוצה שהבנאדם יראה לך שהוא באמת רוצה להיות איתך וזה יבוא. במה זה כרוך? את בכלל יודעת? מה המשמעות של זה מבחינתך, מה יגרום לך להגיד "וואלה, עכשיו אני רוצה לשכב". יש מצב שהכנסת לך לראש סיטואציה היפותטית שלא יכולה להתרחש? אולי כדאי שתבהירי לעצמך מה זה בכלל אומר, ואם זה לא ריאלי - להעביר את עצמך למחשבות ריאליות יותר...
הייתי חושב קצת גם מנקודת המבט של הצד השני. בהנחה שאת לא מספרת לגבר שום דבר, את יכולה להניח שבחור בן נניח 22-23, יפגוש בחורה בת 20 ויניח שהיא לא בתולה, ומשם והלאה הוא יחשוב אחרי כמה פגישות שהוא מוצא חן בעיניה, וירצה להתקדם לסקס. זה הרי לא אמור להיות עניין גדול מבחינתה, לא? (אני מסתכל מנקודת המבט שלו). בכל מקרה, אולי שווה שתשקלי להתקדם חלקית. את לא כתבת, אבל אולי להתחיל ליטופים? נשיקות? מיזמוזים? אוראלי... לעשות ביד... לא כתבת אם את עושה את זה, אבל בכל מקרה, התקדמות איטית כזו גם תשאיר אותו מסופק (סוג של) גם תבהיר לו שאת נמשכת אליו ורוצה אותו, ורק לא מוכנה לשכב עדיין (שזה לגיטימי) וגם תעזור לך אולי לפתח את האינטימיות שאת צריכה בשביל ללכת עד הסוף.
אבל משהו אחר, שהייתי חושב - זה פשוט לשתף.
הכרת בחור, הוא מוצא חן בעינייך? ספרי לו, שתפי אותו
תסבירי לו את המצב, ומה את מחפשת ואיזה סוג של מערכת יחסים או קשר יוביל אותך לשם
בחור שמחפש רק סקס, או בחור שלא בא לו מערכת יחסים רצינית (והאמת שגם בחור שלא ירצה להסתבך או שזה יישמע לו יותר מדי גדול עליו) יברח. מי שישאר, זה מישהו (בתקווה) שיהיה מוכן להמתין, ולחכות לך ולהיות איטי איתך ומתחשב וככה זה יכול להגיע לבד.
אז זה לא שזה לא יכול להיות קטע מביך אם בחור ירצה בגלל זה לסיים את הקשר, אבל זה יהפוך אותו לאידיוט (לטעמי) זה גם יהיה פייר לשני הצדדים, כי כשאת לא מספרת להם (אני מניח שאת לא) הם חושבים שיש משהו דפוק פה.
לסיכום, אני אסכם בכמה מילים את הנאום המאוד ארוך הזה :
1. זה בסדר. לא קרה כלום שעוד לא שכבת. מותר לך. אף אחד לא אומר שאת צריכה למהר לזה.
2. יכול להיות שיצאת עם חארות שכל מה שהם רוצים זה סקס. אבל יכול מאוד להיות גם שפשוט בשבילך (בגלל שלא חווית) סקס זה לא חלק מהותי מקשר, ובשבילם, שהם כן חוו, זה כן, וזה בסדר גמור. צריך פשוט ללמוד לאזן.
3. איך מאזנים? או שתספרי (ועברנו על זה) או שתנסי לאט לאט (וגם על זה עברנו).
4. הכי חשוב, לא לעשות משהו כשאת לא רוצה, ולא להפוך את הבתולים למשהו לא הגיוני ("זה מרגיש כאילו זה לא יקרה בחיים").
בסופו של דבר, אנחנו מדברים פה על משהו שיהפוך להיות טבעי, ואת תרצי אותו, ותהני ממנו.
המון בהצלחה