מיואשת!!!!!

מיואשת!!!!!

יש לי בן בגיל 11.5 והיום נודע לי שלפני מספר ימים גנב סמל של מכונית. ברגע שגיליתי (לפני שעה) השתוללתי וכעסתי מאוד. הוא טוען שהסמל "היה כמעט בחוץ" איך מגיבים במצב כזה?????? אני לא רוצה לנהוג כלפיו בצורה שהוא לא יבין את חומרת המעשה, אלא שילמד לקח ויפנים ושדבר כזה לא יקרה שוב. אני חייבת לציין שהוא ילד טוב בסך הכל, לא נוטה למריבות או לאלימות. אני מיואשת.....

אביבקיץ

New member
לא להתייאש

הוא בסך הכל ילד טוב? לא כזה שמסתבך? אני הייתי מתחילה בלדבר איתו. לתאר לו את המשמעות של מה שהוא עשה. מה אני הייתי מרגישה אם הייתי מגלה שהאוטו שלי הושחת. אני מקווה שילדים טובים בעלי יכולת אמפתיה - עצם שיחה כזאת ישפיע עליהם. עושים לפעמים דברים מתוך פיתוי של רגע בלי מחשבה, אבל אם עוצרים לחשוב - מבינים את חומרת המעשה. אפשר לנסות להבין מאיפה זה בא. אם הוא היה חלק מחבורה - להבהיר לו שלעשות דברים כאלה רק בגלל לחץ חברתי עלול להביא אותו למקומות לא טובים. מה גודל הנזק למכונית? (אם בכלל יש מה לדבר על זה - זו מכונית בסביבתכם?) מה עלות התיקון?

עוד אלה

New member
גניבה זה דבר חמור

אם הילד אומר שבמאילה "היה כמעט בחוץ", הוא לא מבין שגניבה זה דבר שלא יעשה. לא צריך להתפוצץ צריך לשוחח ולהוביל את הילד להבנה! בגיל 11.5 הו אמור להבדיל בין טוב לרע. אם תגיבי לא נכון תהיה עוד פעם אבל בפעם הבאה הוא פשוט לא יספר!

מלמלה

New member
הוא כן צריך להבין את חומרת המעשה

ואז הלקח יהיה אפקטיבי.

למעלה