מיואשת :(

B a t b u t

New member
מיואשת :(

היי לכולם כל כך שמחתי למצוא את הפורום הזה... אני משוחררת עוד מעט שנתיים, אחרי שחשבתי רבות לאיזה תחום לפנות , הלכתי ללמוד עבודה סוציאלית, כרגע אני בשנה א' ואני חושבת על פרישה...לא בגלל החומר התיאורטי אלא יותר בגלל שהוא מלווה בהכשרה מעשית שמקשה עלי...(למרות שאני מודעת לכך שכשאסיים את התואר אוכל לעסוק בדברים שיותר מדברים אלי, אבל כרגע אני חושבת על ה3 שנים הבאות וזה נראה לי נצח). אני מתלבטת לאיזה תחום לפנות. חשבתי על משאבי אנוש אך אני לא חושבת שאני יודעת ממש מה זה ופוחדת לעשות שוב טעות בבחירת מקצוע. ראיתי שבמכללת אחווה מציעים מקצוע משולב של מדעי ההתנהגות עם תקשורת ומשאבי אנוש...האם כדאי? או שכדאי להתמקד במשהו אחד...? הכוונה היא כשחושבים הלאה, עם איזה תואר ילך לי יותר במציאת עבודה. אני כבר מיואשת מלחשוב על זה. האם אתם מכירים מכון שאפשר לעשות בו איבחון ליעוץ תעסוקתי? תודה מראש!!!!

כמה דברים...

את מצחיקה. מצד אחד יש לך בעיה בהכשרה המעשית. מצד שני את אשכרה חושבת שכשתסיימי את התואר בהנחה שתסיימי תוכלי לעסוק במה שיותר מדבר אליך? אני בכלל לא קשורה לתחומים האלה, אבל אני לא חושבת שעובד סוציאלי יכול לבחור לעסוק במה שיותר מדבר אליו.. נסיבות חיים של אנשים יעשו בשבילך את הבחירה... חוץ מזה בכל תואר יש קושי. קושי שונה אבל קושי. אז כל פעם שיהיה קשה תתחילי לחשוב על החלפת מקצוע? לגבי תארים אחרים אין לי ממש מושג, אני בכלל לא חושבת שמישהו שמסיים תואר יחסית כללי במכללה כזה עושה לעצמו יתרון משמעותי בשוק העבודה במיוחד כשמדובר בתארים שהם לא מקצועות וסתם נותנים לך איזשהי השכלה, בשביל שתוכלי להיות מזכירה משודרגת איפשהו ולא סתם מזכירה.. ואולי עם הזמן החיים יגלגלו אותך למשהו טוב יותר. אם את רוצה ללמוד תואר שיעזור לך באמת למצוא עבודה אל תלמדי מדעי התנהגות, תקשורת ושות'.. תלמדי הנדסה, ראיית חשבון, מקצועות הבריאות, וכו'. הדברים האלו שאת מתעניינת בהם זה לא מקצוע, זה סתם תארים.. שאומנם די הכרחיים למי שרוצה היום לעשות משהו עם החיים שלו [כי הדרישה כבר לרוב לתואר אקדמי ולא לתעודת בגרות כמו פעם, בהרבה מאוד משרות] אבל זה לא תואר שמלמד אותך מקצוע ומקנה לך עבודה, בניגוד לתואר שאת עכשיו לומדת למשל, שכן מקנה לך מקצוע. לגבי איבחון- תחפשי בגוגל.. תכתבי יעוץ תעסוקותי, לא בדקתי, אבל יש לי הרגשה שיעלו תוצאות רלוונטיות.

יהיה בסדר

שלום לך, לפי מה שאת מתארת העבודה המעשית בתואר העו"ס מקשה עליך. בסופו של דבר זוהי העבודה של עו"ס. אם את לא מתחברת אליה והיא עושה לך רע, סביר להניח שהמקצוע עצמו יעשה את אותו הדבר. עם זאת, יש וודאי סיבות שבגללן בחרת ללמוד את התואר הזה. יכול להיות שהן יכולות לבוא לידי ביטוי גם בתואר אחר. לגבי משאבי אנוש: זהו אכן מקצוע בפני עצמו. כדאי לך לברר היטב מה המקצוע אומר. תוכלי לפנות למקומות שמלמדים בהם את זה. הכי טוב זה לשאול אנשים שעובדים בזה. בטוח בסביבה הקרובה שלך יש מישהו (או מישהו שמכיר מישהו...) שעובד בחברת כוח אדם, חברת השמה או במחלקת כוח אדם בחברה כלשהיא. אל תתביישי לשאול, אלה החיים שלך. לגבי עזרה בבחירת מקצוע: אני יכולה להציע לך את תחום האימון. אימון יכול לאפשר לך לעשות סדר ולחשוב בצורה מסודרת מה ללמוד. לדוגמה: בדברים שכתבת את מדברת על שני דברים: עניין בתחום ותחום המבטיח עבודה בסופו. אלו הם שני דברים שונים המתערבים בהחלטה. מה יותר חשוב לך? האימון יוצא מתוך נקודת הנחה שאת מכירה את עצמך ואצלך נמצאות התשובות לגבי הבחירה שלך. קצת סדר ובהירות, עם שאלות מכוונות הקיימות באימון, יכולות לאפשר לך להחליט בצורה יותר טובה ושלמה. בהצלחה, ניבה

שי טל

New member
את צריכה ללכת ליום פתוח!!

המכונים האלה ליעוץ תעסוקתי לפעמים סתם מבלבלים עוד יותר... בשנה שעברה הלכתי ליום הפתוח בבן גוריון וזה עזר לי מאד להחליט. יש שם הרבה שיווק אבל אם תבואי עם ראש פתוח יש מצב שתמצאי משהו שיעזור לך להחליט. השנה יש יום פתוח ב-26 במרץ שיהיה בהצלחה!!

למעלה