מיואשת

מיואשת

יש לי ליחה כבר כמה שנים ואני נודדת מרופא לרופא, כל אחד מציע משהו שלא עובד. הייתי אצל רופא ריאות שעשה לי צילומים וסיטי ובדיקות אסטמה והכל יצא תקין, רופאת אף אוזן גרון שנתנה לי כל מיני בדיקות דם שיצאו תקינות, לקחתי משאף סטרואידים ולא עזר, תרופות נגד אלרגיה (אריוס) וזה לא עוזר. מה עוד אני יכולה לעשות? אם זה לא אלרגיה, מה אני עושה עכשיו? תודה על העזרה!

כשהרפואה המערבית לא עובדת....

שלום לילי עשית כל מה שהרפואה המערבית מציעה לך וזה ממש לא הכל. הרפואה המשלימה מציעה לך טיפולים רבים שיוכלו לעזור, להקל ואולי אף לפתור את הבעיה. אני מתחום ההומאופתיה ויכולה להעיד על מקרים דומים שטופלו בהצלחה. על אחד מהם כתבתי את המאמר הזה. בהומאופתיה כל מקרה הוא עולם נפרד ויש ללמוד את המטופל בצורה מקיפה. הטיפול קל ונוח ולא דורש התיצבות שבועית אצל מטפל או דיאטות כלשהן. מציעה לך להקשיב למה שיש למטפלים השונים להציע, להחליט על דרך וללכת בה. כל טוב עירית

היי,

תודה על התשובה. הבנתי שטיפול הומופאתי כלול בד"כ בויתור על קפאין, או שוקולד או דברים דומים. זה נכון?

לא בהכרח

יש הומאופתים שאצלם צריך לרדת מקופאין. אצלי -לא צריך. ממשיכים לאכול ולשתות הכל כרגיל....
ובענין הקישור אצלי נפתח בלי בעיה. מוסיפה אותו שוב כאן. עירית

אוקיי, עכשיו נפתח.

סתם לצורך הערכה, כמה עולים כאלה טיפולים? יש לי חברה ששנתיים הייתה בטיפולים הומופאתים ושילמה כמה אלפים טובים...

תלוי את מי את שואלת...

המחירים נעים בטווח מאד רחב. רופאים לוקחים יותר. מטפלים מתחילים לוקחים פחות. אני מציעה לך קודם להחליט איזה טיפול מתאים לך ואז להכנס לנושא הכספי. זה לא נבון ללכת לטיפול לפי הכסף. את אורך הטיפול, אי אפשר לדעת מראש. מתחילים צעד ראשון ועושים הערכה כל כמה חודשים. ולגבי החברה שלך-האם היא היתה מרוצה מהטיפול? אם כן, אז המחיר שווה.... כל טוב עירית

0 אור 0

New member
כמו שעירית אמרה

וגם: בנושאים מסויימים יש לרפואה המשלימה אפילו יתרון על הקונבנציונלית. שווה לנסות - כמעט כל שיטה תעזור לך.

harduf9

New member
שלום לילי

שני מזונות גורמים לליחה וכדאי לוודא שהם אינם הגורמים לפני שהופכים עולמות הם חלב ומוצריו וחיטה ומוצריה. הרבה אנשים אלרגיים לאחד מהם או לשניהם וחלב, לפי משנתי, הוא בכלל רעל ולא מזון. כך שהייתי מתחיל ממנו. בד"כ ההשפעה של הפסקת החלב ומוצריו משפיעה אחרי ימים אחדים אך את השיפור המשמעותי ניתן להרגיש אחרי שלושה שבועות עד חודש. בחיטה, בד"כ, ההשפעה יותר מהירה. בריאות שלמה גיא הרדוף

אוקיי, אבל-

אם אני אלרגית לחלב ולוקחת תרופות נגד אלרגיה זה אמור לעזור, לא? אם זה לא עוזר זאת אומרת שזו לא אלרגיה, לא?

גם בוטנים גורמים לליחה.

וההמלצה שלי תפני בהקדם לנטורופתית (אם תרצי אוכל להמליץ על מישהי באיזורך) או לדיאטנית, על מנת שיוכלו לבדוק את התזונה שלך ולהוציא את הגורם לליחה. עדף להוציא את הגורם לליחה, מאשר לקחת תרופות נגד אלרגיה.

אני אצל דיאטנית באופן קבוע

והייתי מטופלת אצל נטורופטית לפני כמה שנים. היא ראתה את הלשון שלי ופסקה שיש לי קנדידה, שאחר כך הובהר לי שאי אפשר לפסוק בלי לבדוק במקצועיות את הנושא.

כמו בכל מקצוע...

יש אנשים טובים ויש כאלו שטובים הרבה יותר. אז אולי היית אצל אלו שהם רק קצת טובים. לפעמים השקעה קצת יותר גדולה מניבה תוצאה משמעותית מאוד. זה הגוף שלך, היחיד שיש לך. אז למה לעשות עליו ניסויים?

0 אור 0

New member
יש הבדל בין אלרגיה לבין רגישות למזון

כאשר את אלרגית למזון מסויים - נניח חלב - את מגיבה בצורה קשה מאד ברגע שטיפה ממנו נכנסת לפה. יש להניח שלו היית אלרגית לחלב, היית יודעת זאת. בעיה שניה שיכולה להיות עם חלב, היא שיש אנשים רבים אשר חסרים את האנזים לעכל אותו, ואז הוא גורם להם בעיות עיכול. ויש את הנושא השלישי של "חלב גורם לליחה" שלא שייך לאלרגיה וגם לא לאנזימי עיכול. לכן לא תרופות נוגדות אלרגיה ולא אנזימים לא יעזרו כאן. את יכולה לנסות לעבור לתזונה ללא חלב ובוטנים ומיץ תפוזים ולראות אם זה עוזר לך. אם כן, כבר הרווחת. אם לא, תמיד אפשר לבדוק אם זה משהו אחר. לגבי תרופות לאלרגיה, הן לא ממש מועילות לגוף. אפילו הרופא הקונבנציונלי הכי אדוק יגיד לך שסטרואידים או אנטי היסטמינים זה לא משחק ילדים ולא כדאי להפריז בהם. הפתרון המומלץ הוא בשלב ראשון הרחקת האלרגן, ובשלב שני יש מספר שיטות ברפואה משלימה שמאפשרות להתגבר על אלרגיה (ביניהן למשל הומאופתיה, קינסיולוגיה וגם צמחים מסויימים)

הסטרואידים

לא היו לאלרגיה, אלא להשערת הרופא שהריריות באף שלי פגומות והליחה עוברת מהאף לגרון ומצטברת שם. אני לא אוכלת בוטנים כמעט, אבל רוב התזונה שלי מבוססת על מוצרי חלב. קשה לי לראות את עצמי בלי חלב, גם ככה אני בדיאטה ומתנזרת מהרבה דברים.

0 אור 0

New member
תראי

את צריכה להחליט אם את רוצה ללכת על פי הרפואה הקונבנציונלית או לפי הרפואה ההוליסטית בנושא אורח החיים שלך. אישית, אני חושבת שצריך ללכת לרפואה המערבית לאבחון ולטיפול במצבים אקוטיים, ולמשל אם פעם בכמה שנים אני מגיעה למצב של אנגינה עם חום (והמשטח מראה סטרפטוקוקוס) אז אני כן לוקחת את האנטיביוטיקה שהרופא רושם לי, אבל הסיבה ששנים אין לי את הצורך הזה היא כי אורח החיים הבריא יותר (ויש לי עוד הרבה מה לשפר) אמצעי המניעה הטבעיים לפני החמרת המחלה , מונעים את ההגעה לשם בכלל. אני דפקתי לעצמי כמה מערכות בגוף כשהקשבתי לרופא קשוח מהאסכולה הישנה ולדיאטניות לפי הגישה המערבית. היום שאני לומדת נטורופתיה, אני קוראת על דברים שאם הייתי יודעת אותם לפני 15-20 שנה היו חוסכים לי המון סבל ונזקים שחלקם בלתי הפיכים. פשוט אכלתי דברים שהזיקו לי רק בגלל שהאמנתי לדיאטניות שבכלל לא היו מודעות לנושא הזה. אז נכון שיש שיפור היום וגם חלק מהעוסקים ברפואה מערבית מתחילים להיות מודעים לדברים, אבל עדיין אני חושבת שאת צריכה למצוא נטורופת טוב, שגם ידע לסייע לך למצוא את התפריט שכן מתאים לך אישית ותוכלי לחיות אתו.

harduf9

New member
לא בהכרח

אחד הדברים שצריך לקבל שרפואה ולא משנה איזה היא אינה מדע מדויק. אני בטוח שאת יודעת ששימוש בגלולות אינו מניעה של 100% ובכל זאת לוקחים "תרופה" והגוף בשלו. מעבר לכך, הליחה אינה חייבת להיות תגובה אלרגית אלא תגובה של סילוק רעלים. נסי וראי. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
לייחה אינה מחלה

אני רואה בה חלק מדרך ריפוי עצמי של הגוף ממצוקה כלשהי, והנכון הוא לא להלחם בלייחה, שהיא סימפטום של בעיה, אלא להתרכז בפתרון האמיתי, שהוא גורם הבעיה. הסבר- ליחה היא הפרשה החוצה של חומרים שאינם רצויים לגוף. בדומה לנזלת או הזעה מוגברת למשל, הגוף מנצל מנגנונים שונים לסילוק פסולת ורעלים החוצה במטרה למנוע מעצמו נזקים, וגם הלייחה משמשת למטרה זאת. השאלה החשובה היא מהו הגורם המזהם את הגוף, מסכן את בריאותו וגורם לגוף להגיב כך. מקורות הזהום האפשריים הם רבים. בדרך כלל מקורם בתזונה לא נכונה, אוויר מזוהם וכד'. בתחום התזונה, כפי שנאמר, מוצרי חלב מהווים גורם נפוץ לבעיה. אבל ישנם פריטי מזון רבים אחרים שמומלץ לסלק מהתפריט, בוודאי גם את הכימיקלים שבמזון ועוד. גם תרופות רבות, כולן רעלים, יכולות להיות גורם לבעיה. בתחום זהום האוויר אין מדובר רק על הזהום הרגיל אלא גם על חשיפה למעשנים, חשיפה לחומרי ניקוי, לכימיקלים בעבודה וכד'. הפתרון הטבעי ע"פ הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית הוא לאתר את הגורם האמיתי או הגורמים האמיתיים לבעיה, באמצעות תישאול מקיף של המטופל. אז, ע"פ המימצאים, לנסות לסלקם ובמקביל להיזון בתזונה טבעית אורגנית שתיתן לגוף תנאים לנקות את עצמו מחומרי הפסולת ולרפא נזקים אם נגרמו. בנוסף, ניתן ומומלץ להעזר בתרגילי נשימה עמוקים, פעילות גופנית מתאימה, עיסוי רפואי וכד'. הימצאות באוויר הצח, כמו על שפת הים למשל, יכולה להקל. ניסיון לדכא את תהליך הליחה ע"י תרופות למשל, הינו טעות וגורם נזק רב. דיכוי הליחה משמעותו שהפסולת לא תופרש החוצה ותזיק לגוף. פסולת זאת יכולה להיות הגורם למחלות רבות וקשות.

למעלה