מיואשת

Yellow Fever

New member
מיואשת ../images/Emo53.gif

אני בת 23. לפני שנתיים עברתי ייעוץ במכון אדם מילוא וקיבלתי "חיזוק" למה שרציתי ללמוד לפני כן. למדתי לפסיכומטרי, למדתי במכינה באונ' העברית אבל שניהם לא הייתה בהצלחה רבה. היה לי קשה בלימודים גם בתיכון, בפסיכומטרי קיבלתי פחות מהממוצע ותעודת המכינה שלי לא מקדמת אותי לשום מקום - אפילו לא לפי תנאי קבלה של אונ' או בכמה מכללות. בעקבות הכישלונות ירדה לי המוטיבציה להמשיך ללמוד ואני מאוד מיואשת בנוגע לעתיד מקצועי. המשפחה מאוד לוחצת עליי ללמוד וטוענת (ובצדק) שבלי תואר לא יהיה לי לאן להתקדם.. הם לא יודעים כל כך על אי הצלחה בלימודים ואיך שהוא אני תמיד "קונה" עוד שנה של שקט מהם בעזרת העבודה שלי. אני עובדת כבר שנתיים בשירות לקוחות בחברה גדולה ויציבה ולפני חצי שנה אפילו קודמתי. . לטענת דודה שלי (שעובדת בתחום המשאבי אנוש) העבודה רק מעכבת אותי. היא נותנת לי תחושה של התקדמות מבחינה מקצועית אבל בסוף אני יתקע בתפקיד מסויים בגלל שלא היה לי תואר. אני לא רואה עצמי ממשיכה ללמוד. נכשלתי בכל מסגרת שאמורה לקדם אותי מבחינת תנאי קבלה - פסיכומטרי, מכינה.. אני לא יודעת כבר לאיזה כיוון להתסכל. ייעוץ מקצועי כבר קיבלתי. על מה שרציתי ללמוד וויתרתי ממזמן ... הדבר היחיד שמנחם אותי זה העבודה שאני אוהבת. מה עוד נשאר לי לעשות ? אני חייבת עצה כל שהיא. המון המון תודה
(מקווה שלא חפרתי..
)

MyTaoWay

New member
טוף... אז ככה...

הדודה צודקת.... העבודה רק מעכבת אותך, ונותנת לך תחושה של ביטחון וכו'... (חס וחלילה לא אומרת לך להתפטר! ) מה רצית ללמוד? אממ... למה אנשים חושבים שתואר זה הכל?! את כתבת: ''המשפחה מאוד לוחצת עליי ללמוד וטוענת (ובצדק) שבלי תואר לא יהיה לי לאן להתקדם..'' אני מאוד מבינה אותך (אני גם במצב דיי דומה), אבל אולי לא דווקא תואר? אולי את מתחברת למשהו אחר? שלא דורש תואר..? (הנה סיפור- היתה לי חברה שמאוד אהבה ספרות ואיפור... אבל ההורים לחצו לתואר... ועכשיו בגלל ההורים היא לומדת משהו שהיא לא אוהבת... =( ) על כל פנים תמיד יש לך את האונברסיטה הפתוחה... שתפי אותנו מה רצית ללמוד! (=

אבחון מקיף

הי, את מספרת סיפור בהחלט מתסכל ומעורר שאלות. מאד מתסכל לדעת מה את רוצה ולא להצליח להגיע לשם. איזה תחום לימודים רצית ללמוד? בדומה למה שכתבתי לבחור ששאל בנוגע ללקות למידה בחשבון, אני חושבת שגם במקרה שלך, חשוב שתעברי אבחון ותדעי אחת ולתמיד, מהם הקשיים שלך. ראי את הסיבות שפירטתי בתשובה לאלכס למטה.. יש אנשים שיש להם לקות למידה מסוימת או מספר לקויות. יש אנשים שלהם הפרעת קשב וריכוז שמאד משפיעה על יכולתם להתארגן, להישאר מרוכזים ולכוון את הקשב שלהם למקום מסוים ולכן יש להם קשיים בתחומים רבים. מתוך ניסיון חייך עד היום- האם את מזהה באילו תחומים את חזקה ומרגישה טוב? מהם היכולות שלך, במה את טובה.אני מתכוונת לא לתחומי לימוד אלא למיומנויות שרכשת, כישורים שונים שיש לך. למשל, אם את עובדת בשירות לקוחות וגם קודמת, זה אומר שיש לך כל מיני יכולות שבאות שם לידי ביטוי- למשל, יכולת הקשבה? סבלנות? יכולת ליצור קשר עם אנשים? יכולת להסביר את עצמך בבהירות? ועוד.... כדי לענות על השאלה לעומקה, חשבי על תקופות שונות בחייך- תקופת התיכון, הצבא, המכינה , העבודה הנוכחית ואם היו אז עוד עבודות. חשבי על תחביבים וחוגים שהשתתפת בהם. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

Yellow Fever

New member
חשבתי לגשת לאיבחון

אבל אני מנסה לחשוב מה זה יעזור לי עכשיו. לא ציינתי את זה בהודעה הראשית אבל לא רק שניגשתי לשתי בחינות פסיכומטרי, אלא גם עשיתי שני קורסים שלמים. וזה לא שאני ילך ללמוד עוד פעם לבגרויות בנוסף לשנה במכינה. זה יראה לי עוד בזבוז זמן וכסף. אני רציתי ללמוד עו"ס או ייעוץ חינוכי. ודרך אגב, אמא שלי עבדה באונ' העברית, מה שמקנה לי פטור מלא משכר לימודי שם. פעם חשבתי שזה כמו לזכות בלוטו.. אבל עכשיו אני יודעת שאין מצב שאני מתכוונת ללמוד שם. גם בגלל העומס בקורסים שהם דורשים וגם בגלל תנאי הקבלה שלהם... ותודה על התגובות :)

תחומים נושקים

אבחון יעזור לך בעיקר כדי לעשות סדר ולהבין מה הבעיה. איפה הקושי. אחרי כל כך הרבה מאמץ ונסיונות, אני ממש מבינה את התסכול שלך. את רוצה לעבוד עם אנשים בעבודה טיפולית, ייעוצית. ניתן לחשוב על כיוונים נוספים שנושקים לתחומים שלך: טיפול באמצעות בע"ח/ אומנות/תנועה, טיפול בשיטת אלבאום , רפואה אלטרנטיבית , אולי הוראה.. אני חושבת שלאור הקשיים חשוב שתפתחי את עצמך לכיוונים אחרים שיאפשרו לך לטפל באנשים ולתת עזרה. האם בדקת את האפשרות להתקבל למסלול שונה ואחרי שנה לנסות ולעבור לתחום שאותו את רוצה? אני מאמינה שיש מקומות שניתן לעבור מסלול כזה. בהצלחה! אילת לבנון

Yellow Fever

New member
אבחון לקות למידה

כמה עולה ? פחות או יותר .. נסיתי לבדוק באינטרנט אבל בכל אתר צריך לשלוח פרטים והם חוזרים אליי .. אז לפחות עד שהם יחזרו אליי :)) תודה.

אני לא יודעת בדיוק כמה אבל בכל מקרה..

תחשבי כמה כסף וזמן הוצאת עד היום על הלימודים, חומרי לימוד, הוצאות מסביב.. אני מאמינה שאבחון יעשה לך סדר ותוכלי באמצעותו לקבל החלטות על תחומים שמתאימים לך- כשבוחרים מקצוע לא מספיק להבין מה אני אוהבת ומה חשוב לי אלא במה אני טובה, מהם התחומים שבהם אני יכולה להצליח, שארגיש טוב עם עצמי. הרבה פעמים מושכים אותנו תחומים שבדרך להשגתם עלינו לעבור דרך קירות ממש וכפי שאת מתארת, זה כואב ולא מצליח. המקום שלך היום מזמין אותך לפתוח את עצמך לאפשרויות חדשות שאולי לא שקלת ולא בדקת. יכול להיות שתחליטי בסופו של דבר לנסות שוב להתקבל לאותם המקומות ויכול להיות שתחליטי על כיוון אחר שהדרך אליו קלה או אפשרית עבורך. בהצלחה!! אילת לבנון

למעלה