מיואשת עם שאלות

מיואשת עם שאלות

הבן שלי בן 6 שבועות והוא רק יונק למרות שאני ממש שוקלת להתחיל להוסיף תוספות זו חויה לא כ"כ נעימה עבורי :אני מניקה מציצי אחד הוא אוכל וברגע שהוא באופן עצמאי מוציא את הפטמה הוא מיד מתיחל לבכות ונהיה עצבני אני מנסה לעזור לו להכניס אותה שוב ולא תמיד הוא לוקח וממשיך לבכות אני מעלה אותו לגרפס מנסה להעביר לציצי השני וגם שם אותו הסיפור ממש לא נעים לי להניק עם זה שהוא עצבני ממש מטריד אותי שמתוך רצון עז להניק בסוף הוא עוד ייצא ילד עצבני התיעצתי עם יועצת הנקה שראתה את ההנקה אין בעיה מבחינת האחיזה ותפיסת הפטמה לטענתה זה הכל שאלה של גזים הוא באמת סובל מזה לא ברור לי אם תוך כדי ההאכלה הוא כבר יכול לסבול הרי זו לא השפעה מידית יש למשהי עצה מעודדת לפני השבירה? דבר נוסף במעבר מציצי לציצי אני מחזיקה אותו בבית השחי האם יש סיכוי שזה כואב לו כי אני ממש צרכה ללהרים אותו? ושאלה נוספת במהלך היום הוא אוכל כל שעתיים בלילה בין שעתיים לשלוש שעות אני יודעת שאין תשובת פלא אבל אני לא רואה שום מגמת שיפור של המרווחים מתי זה אמור להגיע? שוב תודה

התינוק שלך צריך אותך סבלנית יותר

גיל 6 שבועות הוא גיל קשה מאוד, זוהי ממש נקודת משבר לאמהות רבות אבל עצרי וחישבי לפני שאת מתחילה לתת תחליף: אם התינוק שלך אכן סובל מגזים, תחליף רק יחמיר את הבעיה ובטח לא ישפר אותה. החלב שלך מושלם ואין שום אבקה תעשייתית שיכולה להיות "תוספת" עליו. דבר נוסף, עבור אמהות רבות שמתחילות לתת תחליפים מתחיל הסוף של ההנקה, האם את מוכנה לקחת את הסיכון הזה? לראיה את יכולה לחפש הודעות של אמהות בפורום זה (בדר"כ תחת הכותרת: "הצילו נגמר לי החלב" או: "הצילו נגמרת לי ההנקה"). תסתכלי על ההשוואה הזאת. תופעת העצבנות על השד היא תופעה ידועה, לא ייצא לך ילד עצבני בגלל זה... ולגבי פערים: שעתיים עד שלוש זה מצוין לתינוק יונק, חלב אם מתעכל יותר מהר, זהו הדרך של הטבע להגן עליו מפני מוות בעריסה. תתאזרי בהרבה סבלנות, הימים הקשים האלה חולפים והתינוק שלך זקוק לך סבלנית לצידו (אל תתני לאנשים אחרים להכניס לך לראש שטויות כמו לתת תוספת, ייצא לך ילד עצבני, הוא כבר צריך לישון בלילה ועוד כל מיני מיתוסים כאלה שלא תורמים לאמהות שלך) בהצלחה

מה לגבי שאוב

מה אם אני אתן שאוב (לפחות חלק מהפעמים)זה כמו שאני מבינה לא גומר את ההנקה,הלילה נתתי לו בקבוק שאוב היה כ"כ הרבה יותר כיף אוכל מבלי להתעצבן ממש עושה חשק??

גרגרי

New member
זה בטוח עדיף על תמ"ל

אין שום בעיה שתתני שאוב, בהנחה שנראה לך שהתינוק שלך "סגור" על הטכניקה של היניקה. דווקא בלילה לא הייתי נותנת חלב שאוב מכמה סיבות: 1. כי עד שאת מכינה את הבקבוק ומביאה אותו לטמפרטורת החדר התינוק כבר מתעורר לגמרי ויקח לו יותר זמן להירדם חזרה מאשר אם את פשוט לוקחת אותו אלייך מניקה בשכיבה ונותנת לו להירדם תוך כדי הנקה. 2. החלב של הלילה עשיר יותר וכנראה שהתינוק שלך יודע את זה ובגלל זה הוא מתעורר ורוצה אותו. אבל, אם את מרגישה שהמחסור בשעות שינה רצופות מקשה עלייך בצורה כזאת שהתינוק מפסיד יותר מאשר מרוויח מהנקות הלילה אז תתני בקבוק שאוב, אולי גם אבא יסכים פעם אחת בלילה לתת. מה שבטוח שזה עדיף מלתת כל מיני תחליפים סינטטיים לא בריאים. לגבי הגדלת הפערים בלילה, מתישהוא זה יבוא אבל אל תעמדי עם סטופר, זה נורא משתנה מתינוק לתינוק והציפייה לזה סתם תעשה אותך עצבנית. אנשים אחרים לא כל כך זוכרים את התקופות שהתינוקות שלהם לא ישנו אז אל תשימי לב כשאומרים לך שהתינוק שלך אמור לישון יותר

ציפיק2

New member
עצבנות

אם הוא כל הזמן עצבני אולי החלב יוצא לאט אפשר לעסות את השד ממנו הוא אוכל תוך כדי יש בכל אופן תינוקות שיש להם רגישות למה שהאם אוכלת אצלי למרבה הפלא התינוקת היתה רגישה לגרנולה! נפוץ לדבר על תוצרת חלב כגורם לרגישות גם שאכלתי כמויות מאוד גדולות של שוקולד כאבה לה הבטן כדאי לנסות לבדוק גם את זה

אלונה ע

New member
אפשר לתת שאוב פעם ביום

אבל צריך להיזהר מבלבול פטמות ולהקפיד על כמה כללים: 1. פיטמה רחבה בעלת זרימה איטית (מס' 1 של אבנט למשל) 2. שיהיה פחות או יותר באותה שעה ביום ואז בזמן שהוא אוכל את שואבת ע"מ לשמור על סנכרון ותיאום בין הביקוש שלו להיצע החלב שלך. המלצה אישית שלי - צאי לסיבוב או תישני שהוא מקבל בקבוק (תעשי בזמן זה דברים שאת לא יכולה לעשות איתו) יותר כיף לך לתת בקבוק מלהניק? אני לא מבינה, טוב, כנראה שזה משהו מאוווווד אינדבדואלי (כמו כל דבר, לא?
) בהצלחה מכל ה-

למעלה