מיואשת,התייעצות...

hillti

New member
מיואשת,התייעצות...

ערב טוב לכולם, אולי אפשר להתייעץ ? אני בת 28 נשואה+1 , שבוע שעבר פיטרו אותי מהעבודה :( - ניהול לשכה. החלטתי שדי אן ברירה , דחיתי את זה מספיק והגיע הזמן ללמוד משהו רציני ! הבעיה היא שאין לי מושג לאיזה כיוון לפנות... ניסיתי כל מיני דברים (התחלתי ללמוד לתואר ראשון - ונטשתי אחרי סימסטר, לקחתי קורסים - עיצוב אתרים , מזכירה משפטית).טוב, אני ממש גולשת...אז בקצרה - התחלתי לחשוב על "אדריכלות" נשמע מאוד מעניין,תמיד אהבתי לעצב דברים,בעלי שיפוצניק, אז אני תמיד יושבת איתו עם הסירטוטים ותיכנונים של דירות, בקיצור - אני מבולבלת, אבל נחושה להצליח. מה אתם אומרים ? איך אני יכולה לדעת מה מתאים לי ? לא עולה לי שום דבר בראש...

בחירת מקצוע

הי hillti, ראשית, זה נהדר שהחלטת לבדוק איך את יכולה להתפתח ולקדם את עצמך. מאחר ועד היום עשית מספר בחירות הקשורות לתחום התעסוקתי, אני משערת שבחירות אלה לא היו אקראיות. בחירות אלה יכולות לספר לך דבר מה על הנטיות שלך ועל הכישורים שלך. נסי לחשוב, מה היה המשותף לכל הבחירות המקצועיות שעשית- לימודי התואר, הקורסים השונים שעשית? מה גרם לך לבחור דווקא את המקצועות האלה: האם מכיוון שאת נהנית מהיצירה? האם בשל העובדה שזיהית בעצמך כשרון מיוחד בתחום? מה היה חסר/ מה לא עבד שגרם לך לא להמשיך לעסוק באותם התמחויות/ מקצועות שלמדת? עיברי על כל קורס וכל עבודה שעבדת בה וחישבי- מה למדת על עצמך באותו המקום? נראה שאת נמשכת למקצועות עיצוביים וכן מקצועות ארגוניים. האם עסקת בחיים באומנות או בעיצוב ? האם את מזהה בעצמך כישרון עיצובי? האם יש לך רעיונות ואת מעזה ללכת עם הרעיונות שלך? לימודי אדריכלות הם לימודים ארוכים, של מספר שנים ויש אפשרות ללמוד גם הנדסאות אדריכלות שהם לימודים קצרים יותר. הנדסאי אדריכלות עושה עבודה דומה לאדריכל אך יש הגבלות מסוימות שאותן כדאי לברר. אפשרות נוספת שכדאי לך לבדוק הם לימודי עיצוב פנים או עיצוב גרפי. הדרך הטובה ביותר להחליט ולבחון האם את מתאימה היא להתנסות: לקחת קורס קצר או מכינה ולבדוק איך מרגישה ומהם הפידברים שאת מקבלת. שיהיה בהצלחה!! אילת לבנון מאמנת אישית ויועצת קריירה

למעלה