מיה שטרן שלום שאלה!

alma43

New member
מיה שטרן שלום שאלה!

אני מכינה פרלינים די הרבה זמן ועכשיו , בדיוק לפני פסח- הכנתי תבניות עם שוקולד לבן במילוי וניל כל התבניות יצאו לא טוב- הפרלינים נדבקים לתבנית ויוצאים שבורים מה אני עושה לא טוב? טמפררתי לפי הכתוב, ניקיתי תבניות עשיתי פילוש, מה לא טוב? הצילו

הי עלמה

ננסה להציל...
אם את מנוסה, ויש לך נסיון רב בטמפרור (גם של שוקולד לבן) אז אני יכולה לחשוב רק על בעיה בשוקולד, שוקולד לבן רגיש ללחות, אם לא נשמר כמו שצריך וספג לחות הוא לא יטומפרר כהלכה ואז ידבק לתבנית, רמז לשוקולד לח הוא שלאחר ההמסה הוא סמיך , אפשרות נוספת היא שחדרו מים מאדי ההמסה ...? אם לא כל ההשערות הללו, תארי בפירוט מה עשית ועם איזה שוקולד וננסה למצוא את הבעיה, בנתיים את יכולה לנסות להציל את הפרלינים ע"יי הקפאה של התבניות במשך כ10 דקות, ואז הפרלינים ינשרו מהתבנית הודות לכיווץ השוקולד. עדיין - אם היתה בעיה הם לא יהיהו הכי יפים, אבל לפחות לא ישברו.

alma43

New member
מיה - קודם כל תודה

אולי באמת חדרו מיים מאדי ההמסה? לא יודעת פעם ראשונה שכל התבניות 4 במספר נדבקו לי. מזל שלא מלאתי את כולם במילוי הטעים. הקפאתי עכשיו והורדתי את השוקולד למיחזור ני אנסה שנית. כעת נותר לי רק לסגור 4 תבניות שכן מלאתי בגנאש מדהים פסיפלורה שהכנתי מהפרי שלי מהגינה... מקווה שילךטוב כי נורא התאכזבתי. יש לי הזמנות לפרלינים שלי ואני לא מצליחה לעמוד בכמויות כשאני מפשלת תודה

מחזור שוקולד

מחזרי רק כחלק מגנאש! ולא לטמפרור אחרת הבעיה תחזור על עצמה...

למעלה