מיהשלי

מיהשלי

New member
מיהשלי

תגידו....קקאו הוא ללא גלוטן ? או שצריך לחפש קקאו שמצויין עליו בפירוש שהוא נטול?בנוסף סילאן - צויין פה כחלק ממתכון.....גם צריך לבדוק שמצויין עליו שהוא נטול?.ניסיתי לעשות עוגה לילדה( מנסה לעשות ברוגע לפני שתהיה יומולדת בגן ואז אלחץ למצוא לה עוגה נורמלית...)היה לי מתכון עם קורנפלור ואבקת אפיה - יצא לא משהו בכלללל בלשון המעטה.האם החסרתי משהו מבחינת קמחים-- כי עשיתי ממש לפי מה שרשום...ניסיתי פעם שניה -עשיתי עם קמח תמי רב תכליתי ויצא בסדר גמור!!! ****אני ממש ממש ממש שמחה שיש את הפורום הזה -הוא כל כך עוזר ****

טליאמתי

New member
בוקר טוב:)

כל מוצר חייב בבדיקה.
אני בודקת כל מוצר למעט מלח ושמן (ושניהם רק כשהם נקיים לחלוטין וללא תוספות).
לא רק מוצרים שכתוב עליהם נטול גלוטן, הם נטולים.
אם תשתמשי רק באלה, תצמצמי את המגוון שלך בערך ב...80% לדעתי.
מוצרים שכתוב עליהם במפורש ללא גלוטן, כאלה שאין ברשימת הרכיבים ובאזהרת האלרגניים גלוטן, כאלה שמופיעים במדריך המזון של העמותה-מותרים.
1. קקאו: מותר של השחר. נאמר פה לפני זמן, שגם של עלית מותר אבל אני לא בטוחה ובכל מקרה שומרת אמונים לחברות שמתחייבות חד משמעית על המוצרים שלהן:)
&nbsp
2. לדעתי הסיבה שעם קמח תמי אותו מתכון יצא טוב היא שקמח תמי מורכב מכמה סוגי קמחים, מערבוב שלהם במינון הנכון. קורנפלור לבדו יוצא בד"כ כמו פשטידה תפ"א שיש לה מרקם של גומי (סליחה על התיאור הפלסטי
). אלא אם כמות הקורנפלור בתוך סך כל הרכיבים היא קטנה מאוד. למשל עוגות שמורכבות בעקרן משוקולד ויש להן תוספת של כף או שתיים של קורנפלור לייצוב.
&nbsp
3. לפני שבועיים בערך מסרתי לדניאלה, גם עבור עוגת יומולדת לנסיכה שלה, מתכון של עוגת שוקולית שהצליאקית שלי מכינה באופן קבוע. אני לא הכנתי אותו מעולם אבל טעמתי והיא די מוצלחת (די=אני לא מתה על עוגות קרם). דניאלה נתנה פידבק מצויין. אולי שווהלך גם לנסות אותה.
&nbsp
עוגת שוקולית-של שירה
&nbsp
חומרים:
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן (אפשר להסתפק ב-3/4 כוס)
1/2 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית
1 כוס שוקולית
1 שקית אבקת אפיה
1כוס קמח שמורכב מ:
קורנפלור+קמח תפו"א+ קמח שקדים+אגוזים טחונים
&nbsp
הכנה:
לערבב הכל יחד בקערה.
למזוג לתבנית בגודל 26
לאפות כ-1/2 שעה בחום של 160 מעלות
&nbsp
ציפוי:
להמיס 1/2 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית+1 חבילת שוקולד מריר
ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
&nbsp

net the jet

New member
גם בקקאו וגם בסילאן אין סיבה שיהיה גלוטן, אבל, כמו

בכל המוצרים, רצוי לבדוק שהמוצר מיוצר\נארז ולא בא במגע עם גלוטן.
&nbsp
לא יודעת על איזה מתכון את מדברת, ככה שקשה לדעת בדיוק מה קרה. קורנפלור לבד הוא לא תחליף לקמח רגיל. אלא אפ כן, זו כמות מאד קטנה או שהמתכון פותח במיוחד עם קורנפלור וזה מסתדר ( כמו למשל בעוגה של בן עמי )
כשאת שואלת לגיב מתכון ספציפי, אני מציעה להעלות או לתת קישור , כי אז יותר קל להתיחס ולחשוב יחד, מה קרה...

מיהשלי

New member
תודה על התשובות

ןכן, אתן צודקות שתיכן..במתכון הראשון הקורנפלור לבדו היה הקמח בעצם בעוגה...כנראה לכן יצא כך. למרות שכך מצויין במתכון..זה איזשהוא דף שפורסם..מיותר אפילו שאכתוב אותו שמישהי אחרת לא תטעה גם...ואם כבר אני שוב פה...( אני מוצאת את עצמי נכנסת לפה מס פעמים ביום כדי להתעדכן בדברים..)היה רשום מתכון להכנת קוסקוס עם כוס קמח תירס כפית שמן וכוס מים רתוחים והנוסץ תבלון של פלפל ומרק עוף...לא יצא לי בככלללללל. לא היה אפשר לפורר ולא כלום...יש מתכון נוסף ואחר לקוסקוס שאתן מכירות?

טליאמתי

New member
ניסיתי בכמה צורות כולל את הקנויים, ומצאתי רק תחליף ראוי

אחד.
כנראה בגלל שאני ממש לא אוהבת קמח תירס ואת הטעם שלו.
גם הצליאקית שלי לא אהבה אותם.
ניסיתי להכין מאורז שטחנתי גס במג'ימיקס. יצא מוצלח מאוד אבל...
בטעם של אורז (כמה מפתיע...
).
יש סוג אחד קנוי, שגם הוא מקמח תירס אמנם, ובכל זאת היה מוצלח יחסית.
הבעיה היא שהוא יקר.
הנה התמונה שלו:

למעלה