מיהם חפים מפשע?

ערב רב

New member
מיהם חפים מפשע?

סיטואציה 1: מחבל מתאבד צועד בכיכר ציון בירושלים לעבר התקהלות המונית של בני-אדם על מנת לפוצץ עצמו ביניהם. שוטר מבחין בו, יורה לעברו, ופוצעו ברגלו. אדם בעל הכשרה רפואית שעובר במקום ומבחין במחבל נפגע, חש לעברו וחובש במהירות את הפצע, באופן שמאפשר למחבל להמשיך בדרכו ולהתפוצץ בקהל. סיטואציה 2: משאית עם חוליית מחבלים וטילים עושה את דרכה לאזור השיגור על מנת לירותם על שדרות ולגרום לרצח המוני והרס מירבי בעיר. מסוק של צג"ל מבחין בה ויורה לעברה על מנת לעוצרה, מהירי נפצעים המחבלים ונפגע הרכב. אדם בעל הכשרה רפואית שעובר במקום ומבחין במחבלים נפגעים, חש לעברם וחובש במהירות את פצעיהם, עוברי אורח אחרים חשים לסייע ומעבירים במהירות את הטילים מהרכב הפגוע לרכב חדש, באופן שמאפשר למחבלים להמשיך בדרכם ולגרום לרצח המוני והרס מירבי בשדרות. ואני שואל, מיהם חפים מפשע?

lilche

New member
שתי הסיטואציות שלך מופרכות

כך שאין טעם לענות על השאלות האלה, לדעתי. דבר שני, בשדרות עדיין לא נהרג אף אדם (למרות שבעזה, נגיד כן...). דבר שלישי, אדם שמוכשר להצלת חיי אדם, יעשה זאת ללא עוררין בלי קשר לבן האדם שהוא מציל. בשום צורה שהיא הוא אינו מוסרי, כמו שאתה מנסה להציג זאת.

ערב רב

New member
בשדרות דווקא נהרגו, חבל

שהזיכרון כל כך חלש וכבר שכחת, למשל, את התינוק ממוצא אתיופי שנרצח מהקסאם. אני לא מערער על זכותו של אדם בעל הכשרה רפואית להחליט שמבחינתו הצלת חיי המחבל חשובה יותר מהצלת חיי קורבנותיו, שבעיניו כל אדם הוא עולם ומלואו, כולל המחבל, אבל אני שואל אנשים כיצד הם רואים אדם כזה, האם בעיניכם הוא חף מפשע, או שמא הוא חלק אינטגרלי ממכונת הטרור הרצחנית?

i am just me

New member
אתה יודע שבאופן חוקי

מד"א מחוייבים לטפל גם במחבלים (וזה כבר קרה).

ערב רב

New member
ברור, אבל מדובר במקרים בהם

המחבלים פצועים קשה ו\או מנוטרלים, אני מדבר על סיטואציה בה מתן הטיפול הרפואי מאפשר באופן מיידי למחבל להתחיל\להמשיך לרצוח.

למעלה