מיהו יהודי?

התולעת 1

New member
מיהו יהודי?

עד היום המדינה היחידה שואלת על הזהות שלה, זה בישראל. פה שואלים מיהו יהודי.

סיטרא

New member
מי בדיוק שואל ?

האמן לי, זה לא מעניין אף אחד, מלבד קבוצות פונדמנטליסטיות בודדות.

eviv

New member
לי זה מפריע

לי זה מפריע שאנחנו משתמשים באותה שיטה גזענית של היטלר שחיפש יהודים על פי אילן היוחסין שלהם. אני יודע שהלאום לא נבע רק על ידי הגזע שאתה משתייך אליו ולכן לא צריך להגדיר את העם היהודי כשייך לגזע היהודי אני גם חושב שיהודי לא חייב להאמין באלוהים הרי יש הרבה יהודיים כיום שהם אתאיסטים... מה אתם חושבים?

mooznach

New member
מיהו יהודי -

בלי לחשוב יותר מידי הייתי אומר שעדיף שלא אנחנו ניקבע מיהו יהודי אלא האנשים ששונאים אותנו. כך אפשר לומר שישראל היא מדינת היהודים, ולא מדינת היהדות. המדינה נוצרה בכדי להגן על היהודים. מי שזקוק להגנה הוא מי שהתוקפים קובעים שהוא יהודי ולפי כך זכותו לבוא למדינת היהודים על תקן של יהודי. אני כמובן יוצא מנקודת הנחה שהשאלה קשורה לשאלת זכות האזרחות בארץ.

eviv

New member
תרוץ דמגוגי למדיי...

לתרץ את הגזענות במדינה בכך שיש גזענים זה דבר לא כל כך נכון. זה שיש אנטישמים לא אומר שגם אנחנו צריכים להתנג בדומה להם... המדינה נועדה לספק בית לעם היהודי. וההגדרה של עם היא לא הגדרה של גזע..

mooznach

New member
נסה שוב.

אולי אם תקרא את ההודעה שלי שוב, בלי לנסות לדחוף את הדעה שלך לכל עניין אז תגיע למסקנות שונות.

eviv

New member
אדם המשתייך לעם היהודי הוא:

אדם המשתייך לקבוצה שנקראת עם ישראל זאת אומרת יש לו שפה משותפת יש לו היסטוריה משותפת יש לו מנהגים משותפים הוא רואה את עצמו כשייך לעם ישראל או העם היהודי

eviv

New member
אז לא ניהיה מדינה גיזעית?

איפה כתוב שאני צריך להיות מהגזע היהודי כדי להיקרא יהודי אני צריך להשתייך לגזע השיטות שנחנו נוקטים לבדיקת היהודות שלנו היו בשימוש הנאצים ואני פה רואה בעיה קטנה...

קשה לי להסכים עם זה...

אין סיבה לסלוד מכל פרט בו השתמשו הנאצים... זה מזכיר לי את הסבתות שעד היום לא קונות מוצרים מתוצרת גרמניה. זה מטופש ואינפנטילי. כיום אינך חייב להשתייך לגזע היהודי על מנת להיחשב כיהודי, אל תשכח שישנו תהליך גיור שבו אדם מ"גזע זר" הופך ליהודי בטקס דתי. אני מאמין שגיור רפורמי פותח פתח רחב מדי להשתייכות לעם היהודי, ועל כן הוא מסב נזק רב יותר מאשר תועלת - מעטים זוכים להגדרה עצמית בעוד שבקרב רבים זו מתערערת. ולסיום, עמדתו של שמאלני עוכר ישראל בנושא - לאום פוליטי-ישראלי יגובש כאן בבוא העת מכורח המציאות. אינני מתנגד לדיכוין של זהויות אתניות, אך ההפרדות הזו ללאומים מחלישה אותנו וגוררת סכסוכים במקורם בשטויות של ממש. אם מישהו מעוניין בדיון עמוק יותר בנושא אנחנו יכולים לפתוח שרשור חדש... בברכת הארטישוק הממולא, מאור

eviv

New member
כאמור זו לא הסיבה הטובה

אני פשוט יותר ויותר רואה כמה החברה שלנו לא הבינה שהיא יצאה מהגטו... אני אומר שלא צריך להיות קשר ישיר בין הגזע ללאום כי אלו שני דברים נפרדים הלאום בין כל שאר הדברים מכיל גם את עניין הגזע אבל זה לא הדבר היחידי שקובע...

בת יפתח

New member
אתה מתכוון

לכך שיש הפרדה בין האשכנזים לספרדים , בהלכות שונות , למשל? ( בזה שאתה אומר "הפרדה ללאומים שמחלישה ..." )

eviv

New member
הוא התכוון ללאום

ומכך יוצא פלשתינאים והלאום היהודי

נכון

וכדי להבהיר את דבריי יותר - בפלסטינים כוונתי היא גם לערביי ישראל, שמרביתם מזוהים עם הלאום הפלסטיני. מאור

Huan

New member
אתה בטוח?

ותאי שנולד בארץ ודובר את שפתינו, הוא יהודי?

פלסטיק

New member
מיהו צרפתי? מיהו אמריקאי?

מיהו גרמני? מיהו עיראקי? הוא שחור או לבן? קאתולי פרוטסטנטי אנגליקני? סוני או שיעי? בכל העולם כששואלים אדם ללאומיותו לא חושבים לשאול אותו לדתו העירפול הוא לא יחודי למדינת ישראל. אבל במדינת ישראל מתעקשים כל מיני גורמים לקשור בין דת ולאום ולכן נוצר הקונפליקט.

למעלה