מידת הכעס מה כוחה?

tilayo

New member
מידת הכעס מה כוחה?

למיכל ולחברי הפורום ערב טוב. אני מצטער על היתר רשמיות שלי לעומת אחרים בפורום זה. רציתי לעדכן אתכם במידת הכעס וכמה שהיא מזיקה ושודדת אנרגיה. ראשית יש את איגרת הרמבם שמדברת על מידת הכעס ושכדי שנשמר ממידה זו יש לקרוא אגרת זאת פעם בשבוע,אני חוזר ומדגיש כי אני אדם חילוני(מסורתי מאמיו) ושאני לא בקטע של להחזיר בתשובה והרבה תובנות על החיים אני מקבל מהדת היהודית. מה גם שיש את ספר המידות של רבי נחמן שיש שם פרק על מידת הכעס ואני הולך לתת לכם כמה ``בונוסים`` שעוזרים להתייחס לכעס בחיים השגרתים שלנו. ראשית מי ששומר את עצמו מכעס שונאיו אינם שולטים בו, כעס אחרי אכילה מזיק מאד, הרתחן חייו אינם חיים, ע``י קנאה בא לכעס, ע``י כעס נתקצרו ימיו, ע``י כעס בא עצבות. מי שבאמת מידת הכעס חשובה לו שיקרא את המיני תובנות שנתתי ושיחשוב עליהם כל פעם שהוא כועס ושפשוט יעבוד על מידותיו. עם הרבה אור ואהבה ומינימום כעס אייל

אימון רגשי.

לכעוס - אמר מישהו באימרה נדושה מאוד - זה להעניש את עצמך עך טיפשותם של אחרים. אבל, למרבה הפלא... יש אמת באימרה זו... אנחנו מרשים למוח שלנו לחוות כעס ואז, למרבה האימה... מתרגלים! מתרגלים להגיב ככה! ולכן, ידידי, לא מדובר על מצב שבו ``הכעיסו אותך``... אלא על מצב שבו אתה ``מרשה לעצמך לכעוס`` וזה כבר הבדל של שמיים וארץ!

tilayo שלום

אכן הכעס הוא גורם בעיתי מאוד בחיי האנשים. אך הדרך היחידיה לדעתי להבינו היא לחפש את הכעס שיוצא ממך כלפי אנשים כנקודה לא ברורה אצלך. אני מאמינה שהרמב``ם ידע טוב מאיתנו להשכיל ולמצוא את הנקודות שלו, ובכלל הוא הקדים את זמנו בהרבה. הוא נותן את העצות שלו שגם רפואית אני מניחה שיש בהם. בכל אופן רוב תודות על הארת העינים היי ברוך

טעות קטנטנה :cool:

לאייל ולכל החברה היי!!! איל אתה צודק ביחס למידת הכעס שהיא שוללת אנרגיה ואפילו מחלישה. רק... את האגרת כתב הרמבן לבנו ולא הרמב``ם כפי שכתבת. את האגרת אפשר לקרוא יותר מפעם אחת ביום ןהיא אפילו יכולה לההפך למנטרה... מומלץ. ``הסר כעס מלבך ורעה מבשרך``... האגרת מספרת לנו שמי שנכנע לכעס חייו הופכים לגהנום ובשביל מה? הרי ברגע שנסיר את הכעס נוכל לחיות חיי גו עדן פה ועכשיו. חוץ מזה השתגעתם לכעוס... הכעס דופק את הכבד ולא עלינו הוא יכול לגרום למחלת הסרטן. אתם זוכרים? סרטן= סר-טן=הסר טינה. שלא נדבר על כעס שמביא ללחץ דם גבוהה ולשבץ מוחי. גבירותיי ורבותיי הסירו כעס מלבכם די עם השטויות. תעברו לשמחה ועליזות. הרי אנחנו נמצאים פה בפרוזדור החיים ועלינו להנות מכל רגע. אוהבת אתכם מיכל.

למעלה