מידת אופניים

EEstudent

New member
מידת אופניים

שלום,
לפני חודש התחלתי לרכב בסינגלים על אופניים מאוד פשוטות (זנב קשיח מידה18.5).
לפני יומיים עשיתי רכיבת מבחן בשטח על אופני שיכוך מלא במידה M שזה 17.1.
הסבירו לי שאני צריך מידה גדול יותר (L 18.1) וזה מה שקניתי אחרי שעשיתי סיבוב קטן ליד החנות (לא בשטח). החנות מקצועית מאוד ועשו איתי כל מיני מדידות ובדיקות לפני שהמליצו על L.
אני קצת חושש מהעתיד.מצד יכול להיות שהרכיבה על מידה M לא משקפת את כל מה שאתקל בו בעתיד ולכן מידה L מתאימה לי יותר. מצד שני יכול להיות שעשיתי טעות שבחרתי מידה L.
אז איך אפשר באמת לדעת אם עשיתי החלטה נכונה לגבי המידה?
*צירפתי תמונה אם זה עוזר
תודה :)

shangu23

New member
מה שקנית נוח לך?

הרבה פעמים התיאוריה לא ככ מסתדרת עם המציאות, וכללי האצבע לא עובדים. עם זאת, יהיה קשה לנו להעריך או להמליץ מאחר ולא ציינת מה הגובה שלך ובלי הנתון הזה לא נוכל לדעת מה המידה הכללית הנכונה לך.

EEstudent

New member
גובה 178

מה שקנית הרגיש בסדר בסיבובים שעשיתי. לא הרגשתי משהו שהפריע מבחינת נוחות אבל הרגשתי שאני על אופניים גדולות יותר. אני חושש שזה יכול להיות חסרון בשטח, אבל מצד שני יכול להיות שזאת המידה המתאימה וסה"כ אני מדבר מתוך חוסר נסיון ודווקא המידה הקטנה יותר תהיה יותר גרועה בהמשך.

The Pinky P

New member
על פניו את m... (בחישוב מאוד גס)

אם תעשה ממוצע של טבלאות מידות אופני ההרים אתה תקבל פחות או
יותר את ההמלצות הבאות:
s = 1.65 באידיאל
וכל 10 ס''מ נוספים הם האידיאל למידה הבאה.

אז אם תשאל פה בפורום, נוכל לתת לך תשובה שכזו אך כמובן שהיא לא תספק אותך כי אתה רוכב אחד והאופניים שאתה רוכב עליהם הם זוג אחד ולכן אתה צריך את התשובה הספצפית בשבילך.

מה אפשר לעשות?
1) לחפש את הטבלה על פי המלצות החברה,אפשר להגדיל ולשלוח מייל אליה
עם נתונים יותר מפורטים על מידות גוף (אורך ידיים,אורך רגליים וכו) ואולי לקבל תשובה אף יותר ספציפית.
2) אפשר לעשות סקר בין רוכבים,לקבל חוות דעת מאנשים שרוכבים על אותו דגם
3) להתבסס על היכרות אישית עם עצמך ועם ההעדפות האישיות שלך ברכיבה (פחות רלוונטי אליך כי אתה רוכב רק כחודש)

עם מדידה אישית ישנה בעיה משום שהיא חייבת להיות בהתאם לדגם ספציפי שאתה מכוון אליו.
כלומר - המדידה צריכה להכריע בין שתי מידות של אותו דגם ספציפי ולא לקבוע איזו מידה אתה באופן כללי (אין בכך שום הגיון כי כל מידת אופניים שונה בין דגם לדגם)

הוסיף ואומר שרוב הרוכבים,רוכבים על אופניים במידה גדולה מדי מהמידה שהם באמת צריכים.
אם יש ספק, ברכיבת שטח תמיד עדיף לקחת את המידה הקטנה יותר.
לפעמים למי שמוכר לך את האופניים יש אינטרס משלו למכור לך מידה מסויימת (לרוב כי זה מה שיש בחנות או שזה מה שיש במלאי, פעם אחת הציעו לי אופניים במידה xs כאשר אני 1.70...לך תבין)
ולכן הייתי מסתמך פחות על הדעה של מי שמוכר לי אותם.

על פי הנתונים שנתת עד כה אתה - m.

EEstudent

New member
מדובר בחנות אמינה

הרבה מכרים קנו משם ואמרו לי שאפשר להניח שהם מקצוענים שלא מנסים לעשות קומבינות.
היה שם רוכב מנוסה נמוך ממני שרוכב על M וזאת גם הייתה סיבה לכוון ה L.
לפני זה רכבתי על זנב קשיח שמיועד לXC. לקחתי מידה 18.5 והיה לי נוח.
יצאתי יותר מבולבל :)
&nbsp
&nbsp

Old School2

New member
לפי האתר של קונה אתה או מדיום או לארג'

הקביעה הסופית כאן היא לפי העדפה.
מרווח מפשעה יש המון בכול מקרה בדגמים עם גיאומטירה כזאת, באופניים במידה אחת קטנה יותר ההבדל העיקרי יהיה מרחק הכידון מהאוכף ואולי באורך זרועות הקראנק. על פי התמונה אתה לא נראה רכון יותר מידי קדימה. באופן כללי למי שנכנס בין מידות מומלץ לקחת את המידה הגדולה יותר למסלולים פתוחים וארוכים ואת המידה הקטנה למסלולים יותר טכניים.
קח בחשבון שתנוחת רכיבה קרבית ונכונה כפי שנראה שהביאו אותך אליה דורשת פרק הסתגלות ומלווה בכאבים בהתחלה.
עם הזמן מתארכים ומתחזקים ובהתאם מרגישים יותר טבעי ונוח.
תהנה! אחלה אופניים

steiff

New member
לפי התמונה אתה בסדר

הברך של הרגל הקדמית, כשפדלים במצב אופקי, נמצאת בדיוק מעל הפדל. בינגו פעם ראשונה.
כשהפדל התחתון נמצא בקו ההמשך של צינור האוכף (לא ממש למטה בניצב לקרקע) הברך ישרה אבל לא לגמרי נעולה. בינגו פעם שניה.
כשהידיים על הכידון ואתה מביט לציר הגלגל הקדמי אתה רואה אותו בערך באמצע האורך של הסטם. בינגו פעם שלישית.

כפי שאתה מבין - אפשר לשנות קצת את גובה האוכף, את מיקום האוכף על מוט האוכף, את אורך וזווית הסטם. כך שלגובה שלך, שנמצא גם בתחום של ״מדיום״ וגם בתחום של ״לארג׳״, יתאימו שתי המידות.

מה עדיף?
לעליות עדיפה שלדה גדולה יותר.
לירידות וסינגלים עדיפה שלדה קטנה יותר.
עם מוט אוכף מתכוונן (לפי התמונה יש) אתה מסודר בכל מקרה.

EEstudent

New member
האם ארגיש בהבדל ניכר?

אם כן אז כדאי לי לעשות עוד בדיקות ולהכנס לפרטים קטנים.
אם לא אז אולי עדיף לרדת מכל ההתלבטות ולהשאר עם הL.

shangu23

New member
בלתי אםשרי עבורנו לקבוע בצורה חד משמעית

הסיבה היא שגם עם כללי אצבע להתאמת מידת שלדה, לכל רוכב יש את הנתונים הייחודיים לו כמו אורך גו וידיים ורגליים וכו׳. אם לא אכפת לך לפשפש ולהתעקש, לך על זה, עדיף שתקבל החלטה על בסס כל המידע מאשר שתתחרט אחכ. תוכל למשל לפנות ליצרן במייל ולברר עמו את הסוגיה, תוכל גם לפנות למדידה אצל מודד מקצועי ולקבל מושג. מכל מקום, להערכתי האישית (והבלתי מחייבת) השלדה מתאימה לך, כשאן תרגיש שהיא ארוכה מדי תוכל כמובן להחליף רכיבים כמו סטם וכידון למשל שיאזנו את מידת השלדה

EEstudent

New member
שוב תודה

אם מתישהו ארגיש שהיא ארוכה מדי מה אפשר לעשות?
שמתי לב שיש סטם קצר ולא ארוך, מה אפשר לעשות עם זה? כנ"ל לגבי קידון. (שואל בשביל הידע)

shangu23

New member
סטם קצר יותר וכידון צר יותר ״יצמצמו״ את האופניים

סטם קצר משמעו יותר קרוב לכידון (פחות השענות קדימה), וכידון צר יותר יחייב אחיזה צרה יותר, משמע ישיבה מעט זקופה יותר ושוב, פחות השענות קדימה. יש לכך גם השלכות על סגנון הרכיבה (בעליות יותר נוח ויעיל להיות רכון קדימה ובירידות להפך). תוכל בהתחלה להתנסות עם סטם קצר יותר ובעל זוית זקופה יותר וכך להחליט

EEstudent

New member
זה עניין של התאמה או מימדי האופניים?

לפי המימדים של M וL ההבדלים הם מאוד קטנים. ההבדל הכי גדול זה אולי 3ס"מ באורך בין האוכף לכידון אבל חוץ מזה אין הבדלים משמעותיים.
האם ההבדל בין חווית הרכיבה במידות שונות נובעת מימדי האופניים בלבד או מהתאמת הרוכב לאופניים?
כלומר בן אדם גבוה מאוד על אופני XL ירגיש בדיוק כמו בן אדם נמוך על אופני S?
סליחה על החפירות אבל אני מנסה להבין פיסיקה פשוטה של אופניים :)

EEstudent

New member
תודה על העזרה אני כנראה אשאר על L

שתי סיבות:
1. עליתי עוד פעם על האופניים כשהן סטטיות ונסיתי לתרגל כל מיני תנוחות.מרגיש בסדר.
2. שיצאתי לרכיבת מבחן בM חבר שלי ובעל החנות אמרו לי שזה קטן עלי. צופים מהצד אמרו שזה בסדר, אסמוך עליהם הפעם. (גם אתם לפי התמונה לא מצאתם שיש משהו חריג במידה)
3. כנראה כל החשש הזה פסיכולוגי (דומה לחדות/כיול עדשות בצילום :D )

EEstudent

New member
שאלתי גם את KONA בדף הפייסבוק

מי שענה לי באותו גובהה ואומר שבחר מידה L

EEstudent

New member
אז רכבתי היום

היה איום ונורא, אחיזה גרועה, לא יציב ונפלתי מהאופניים.
בסוף המסלול גליתי שהREBOUND היה הכי איטי.אז למדתי מה זה REBOUND ו למדתי לקח

למעלה