מידע

frenkelya

New member
מידע

2 שאלות: 1. הבנתי בלשכה להכוונת חיילים משוחררים שניתן לקבל קורסים מסויימים לאחר הצבא בחינם (קורסים מקצועיים במחשבים לדוגמא) השאלה היא במה מדובר - חינם לגמרי? יש התחייבות לעבודה? מדובר בקורסים של מספר חודשים. איפה נרשמים ואיפה ניתן לקבל עוד פרטים? 2. מערכת מית"ם - איפה ניתן להשיג את המידע שהיא נותנת? האם הוא קייפ גם באינטרנט? האם אפשר לקבל את קובץ מאגר המידע שלה איפשהו?? תודה מראש

england

New member
../images/Emo8.gifאני עשיתי את זה..

קיבלתי קורס של גרפיקה ממוחשבת שנמשך חמישה חודשים למדתי גרפיקה ואפילו קיבלתי על זה כסף ! (הפקרות של המדינה..) סה"כ די נהניתי הייתי צריכה לעמוד בדרישות סף ואפילו עשו לי מבחנים בגרפיקה אז תברר את הדרישות ההתחלתיות שלהם אני זוכרת שהיתה שם גם כיתה שלמדה תכנות במשך שנה בהצלחה.. נטע

frenkelya

New member
עוד מידע

מאיפה מקבלים עוד מידע לגבי הקורסים? על מה כן משלמים? איפה נרשמים? באיזה תאריך הקורסים? מה ה catch? מי המסבסד? עד כמה זמן אחרי השחרור אני זכאי לזה?

england

New member
תשובה

בלישכת האבטלה הקרובה למקום מגוריך , צריך להיות שם אגף שמטפל בחיילים משוחררים או מובטלים שרוצים לעשות קורס. אני יודעת שצריך קצת להפעיל עליהם לחץ כלומר להראות להם שאתה רציני ובאמת רוצה ללמוד ולא בא רק כדי להרוויח עליהם . לא משלמים על כלום . יש תאריכים כל השנה ורצוי למהר כדי לא להפסיד. הCATCH הוא שיש לפעמים תנאי קבלה מקדימים ומותר לך לעשות קורס פעם ב3 שנים ויש כמובן מספר מקומות מוגבל ולפעמים הם עושים לך הרגשה שהם עושים לך טובה שהם קיימים. כלומר רואים שזה מוסד ציבורי אבל אל תוותר ותלך על זה . אני לא חושבת שזה קשור לזמן לאחר השחרון כי איתי למדו אנשים בני 40 , מובטלים , שלא נימצא להם פתרון אחר בהצלחה וספרלי איך הלך

frenkelya

New member
תודה על העזרה

אני מתלבט בינתיים: אני משתחרר עוד חודשיים ואני מתחיל ללמוד באוקטובר באוניברסיטה רציתי לעשות עוד קורס להעשרה אני מקווה שאני אספיק. משובר בלימודי יום או לימודי ערב?

england

New member
לימודי בוקר

וטיפ קטן : אל תגיד להם שאתה הולך ללמוד באוניברסיטה! הם מצפים שמי שבא אליהם הוא מהאנשים שלא הולכים לאוניברסיטה וממש צריכים את הקורסים שלהם כלומר זה עלול להיות לך למכשול. אם תספיק? זה תלוי בהם , לפעמים עד שהם זזים ולפעמים הם מתחילים קורס ואתה עלול להחמיץ זה מה שקרה לי שאני חיפאית לכן נאלצתי ללמוד בכרמיאל אולי תספיק קורס קצר אבל תכנות כפי שאמרתי לך זה שמונה חודשים או שננה בהצלחה נטע

מית"ם

1. זו יכול להשתנות מתחום לתחום ברר בלשכה הם יוכלו לתת לך את הפרטים המדויקים. 2. בלשכות להכוונת חיילים התוכנה מותקנת והשימוש חינם. מית"ם לא נמצאת באינטרנט.

PooKiPsiT

New member
האם אפשר פשוט

להגיע לשם ולבקש לעשות את המבחן? או שצריך להתקשר ולתאם קודם? למישהו יש את המספר שם? ואם אני נמצאת בצבא כל יום מהבוקר עד בערך 17:30 מתי אני אמורה להספיק ללכת לשם? הם פתוחים גם בערבים? או בימי שישי בבוקר?

לשכות להכוונת חיילים משוחררים

לשכות היחידה להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון פקס טלפון כתובת עיר 03-6975890 03-6975992/3 רח´ מנדלר 17, הקריה, תל-אביב מיקוד 61909 תל-אביב 02-6250897 02-6251735/6 רח´ הלל 24 קומה 5 )מול קצין העיר( מיקוד 94581 ירושלים 04-8301107 -8301104/6 רח´ המלך דוד 44, שכונת נווה דוד, חיפה מיקוד 31007 חיפה 08-6494558 08-6494548/58 "מרכז הנגב", דרך מצדה מיקוד 84357 באר-שבע הלשכות פתוחות בימים א´-ה´ בין השעות 12:30-8:00 ובימי ד´ גם אחה"צ בין שעות 17:00 - 15:00 שירות מענה קולי היחידה להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון מפעילה שירות מענה קולי ממוחשב לקבלת מידע מפורט ועדכני לחיילים משוחררים ומשתחררים בכל נושאי הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים. למענה קולי חייג: 03-6977999)רב קווי( : בימים א´-ה´ בין השעות 24:00-07:30. ביום ו´ בין השעות 13:00-07:00

למעלה