מידע

kloss

New member
מידע

שלום, אימנו חלתה לפני מספר שנים בדימנציה ונמצאת בשלב מתקדם אך עדיין עם יכולת תפקוד תחת השגחה. אנו מחפשים מעון יומי באיזור חיפה והקריות לאנשים עם מצב זהה לאימנו כל מידע יתקבל בברכה תודה מראש

zs1957

New member
ברוכה הבאה

לפנות לעמותת עמדא. יש להם מתנדבים בחיפה והם יסייעו לך במציאת מעון יום לאמך. אני מאד בעד מעון יום אמי ז"ל היתה 5 שנים במעון יום וזה עשה לה טוב בנשמה. גם ענתי מהפורום שולחת את אמה למעון יום והיא מאד מרוצה דברי עם ענתי. זהבה

ענתי44

New member
מרכז יום

שלום לך האם אמא שלך קיבלה שעות סיעוד מביטוח לאומי? כי אם קיבלה במכתב המעניק את שעות הסיעוד יש פירוט האפשרויות, וביניהם מרכז יום ואפילו אמורה להיות רשימה עם מרכזי יום באזור מגוריכם. במידה ולא פתחתם תיק לחוק סיעוד חשוב שתעשו זאת. זה עוזר בתשלום למרכז היום. במידה ויש לכם שעות סיעוד ולא שמרתם את המכתב אתה יכול או לפנות לעובדת הסוציאלית שאמא שייכת לה ( לכל אדם בישראל יש עו"ס גם אם אינו נזקק ) היא תדע להמליץ לך על מרכזי היום והיא זו שמבחינת ביטוח לאומי גם תאשר את השינוי למרכז היום. אפשרות שניה כמו שזהבה כתבה זה לפנות לעמדא והם יפנו אותך למרכז יום בחיפה. ואפשר גם בדפי זהב ואינטרנט לקבל רשימת מרכזי יום או אפילו בעיריית חיפה במחלקה המטפלת בקשיש. חשוב לפני התחלת היציאה למרכז יום להגיע בעצמך, או מי ממשפחתכם לראות את מרכזי היום ולראות מה הכי יתאים לאמא. לא להתבייש לבדוק את הצוות, את רמת הניקיון או אפילו את התפריט של האוכל. לבדוק שיש הסעה למרכז יום וחזרה וכל מה שחשוב לכם עבור אמא. לפני שמתחילים להגיע באופן סדיר, נהוג ביומיים שלושה ימי נסיון. רצוי שיתלווה לאמא מישהו מהמשפחה או מכריה. אני מאמינה גדולה במרכזי היום וחושבת שאמא שלי משמרת יחסית על חלק מהתפקודים בזכות ההליכה למרכז היום. אבל תצפו למשבר בהתחלה. סביר להניח שאמא תתנגד, תחשוב שזורקים אותה, צריך הרבה סבלנות ואסרטיביות וללכת למרכז בהדרגה. כלומר אנחנו התחלנו ביומיים בשבוע ובהדרגה עלינו בעוד ועוד יום.

tali300

New member
הי אנחנו במצב דומה עשינו סקר מעונים באזור

אני יפנה אליך במסר כי עשינו סקר של מעונות ויכולנו קצת להתרשם על קצה המזלג רק יעזור לדעת איפה אתם מחפשים חיפה או קריות

kloss

New member
הי אנחנו במצב דומה עשינו סקר מעונים באזור

אנחנו מחפשים בעיקר באזור הקריות , במידה ויהיה צורך נגיע גם לחיפה תודה על העזרה

למעלה