מידע PilotBook באינטרנט

JustSailing

New member
מידע PilotBook באינטרנט

אהלן חברים, האם יש אתר אינטרנט שמרכז מידע בסגנון PILOT BOOKS במקומות בעולם? האם יש מקור מידע שבו אוכל לבדוק כמה עולה עגינה בסימי? האם יש חשמל בקלימנוס? תודה

gb228

Active member
noonsite.com

לא מושלם, אבל מכיל מידע המעודכן ע"י שייטים. מכסה את כל העולם ובכלל זה את אזורנו. בנושאי האגן המזרחי של הים התיכון נראה לי שכמעט תמיד תמצא את המידע הדרוש אם תעלה שאלה כאן בפורום.

zina71955

New member
לגבי איי יוון

יש במסגרת הפורום הזה מלוא החופן מידע. במאמרים תמצא מידע בין השאר כולל "מיני פילוט בוק" שלי שלא היה לו המשך מסיבות פרוזאיות. ישנו הבלוג שלי (ושוב, שלצערי אין לו כרגע המשך עקב סדרי עדיפויות) שמכיל מידע ורשמי מסע על מספר די גדול של נמלים, וישנו הכלי של שאלות פרטניות שודאי תקבל עליהן תשובות ענייניות.

gerson1

New member
החומר הנ"ל עדיין אינו תחליף לPILOT BOOK

שמבוסס על פירוט אמיתי ומלא למדי של מעגנות, אזורים בעייתים, תחושות של הכותב וכד' ROD HEIKEL ןשןתפיו מיפו מרינות ומעגנות, במשקולת ואנך את רמת הבטיחות הזאת המידע האינטרנטי טרם נותן לא הייתי מפליג באזור רק על סמך מפות דיגיטליות ומידע אינטרנטי להכנה נהדר להפלגה לא!

zina71955

New member
להפליג - היכן שלא יהיה רק על בסיס של מפות

דיגיטליות ומידע באינטרנט פסול בעיני. אבל, כאן אתה מכניס את האלמנט של מידע ומיפוי, מפה אדמירלית/מקומית לעומת מפה דיגיטלית. פילוט בוק אמיתי לעומת כזה כמו של רוד הייקל. עם כל הכבוד, כמות השגיאות שמצאתי אצל רוד הייקל גדול מכדי שזה ייקרא פילוט בוק אמיתי. צריך להתייחס אליו בזהירות הראוייה. אבל, זה חומר טוב להכוונה. אני סומך יותר על המפה האדמירלית לצורך הבטיחות וכאשר אני נמצא בנמל אני מבצע סקר מקומי ומעדכן את הספר בהתאם ברישום ומיפוי.

newsail

New member
יש עדכונים רשמיים באינטרנט לפילוט בוק

הם חינמיים ודרך פשוט להוריד אותם, להדפיס ולהכניס אותם במקום הנכון.

zina71955

New member
יפה. אני התייחסתי אל שגיאות ולא אל עידכונים

טובים ככל שיהיו, מהסוג שהבאת כאן. שגיאות פירושו, כיוונים לא נכונים במיפוי, מיקום שגוי של נמלים וכדומה. יש חשמל/אין חשמל חשוב לצורך הנוחיות. אני מדבר על בטיחות. וכשאני נכנס לנמל/מפרץ (או יוצא ממנו) החשמל לא מעניין אותי אלא הבטיחות. הפילוט בוק הזה רחוק מאוד מהרמה של ספרי האדמירליות. מעניין שכאשר הארתי את תשומת לב המוציא לאור לא הייתה תגובה, אבל היה תיקון בספר המעודכן. אבל, כפי שכתבתי לעיל ספרות זו טובה להכוונה וצריך להתייחס אליה בזהירות הראויה.

gerson1

New member
הצדק עם אילן ברמת הPILOT BOOK

שיעודו לקרוזרים קל לקריאה ומכיל חומר חלקי אכן קימים פילוט בוק אמיתיים, יבשים ותמציתיים, המיועדים להפלגות מקצועיות אלמנקים וחומר דומה אך אני חושב שיש הסכמה לגבי השימוש בחומר של נייר הן כרישום תנועת כלי השייט כתזכורת (טוב גם לביטוח, כלוג בוק של הדרך) והן במידע מתמיד על מיקומך האמיתי, וכמובן, כזכרון למסע שהיה

zina71955

New member
ש להבחין בין שני סוגים של מפות דיגיטליות

א. מפות סרוקות/מועתקות ב. מפות וקטוריות מרבית המפות שבשימוש שלנו, בייחוד החינמיות הן סרוקות ובהן האפשרויות לאי דיוקים הן גדולות ותכופות. גם אם יש אפשרות של תיקון, התיקון הוא לא אמין ב 100% . המפות הוקטוריות אמינות הרבה יותר. ובכל מקרה אין להסתמך על מפות דיגיטליות בלבד, דרוש Back Up שהוא מפות נייר אדמירליות או דומות. IMO לדוגמא, אינו מתיר כלל שימוש במפות סרוקות וככלל מאשר שימוש במפות דיגיטליות רק אחרי בחינה קפדנית של המערכת. ושוב ככלל אינו מאשר שימוש במערכת אחת בלבד אלא כ Back Up למפות האדמירליות. אנחנו אמנם לא שייכים לכללי/תקנות ה IMO ויתרה מזו, יש הבדל מהותי בין מיסלול/ניווט/התנהלות של יכטה שעומקה עד 2.5 מטר והדחקה בין 3.5 - 20 טון וקוטר סיבובה מטרים ספורים, לבין אונייה שיכולה להגיע להדחק של 200,000 טון, עומקה בין 8 ל 19 מטר, אורכה בין 80 ל 300 מטר וקוטר סיבובה מגיע עד 3 מייל ויותר שלא לדבר על מרחק עצירה. אבל, אמצעי הזהירות, גם אם הן בקריטריונים שונים נשארים אמצעי זהירות, צריך רק להתייחס אליהם בשוּם שכל ולא להיות שאנן. ולמרות כל זאת יש תאונות קשות, ראה את אוניית המכולות על הריף בניו זלנד ואת אוניית הנוסעים עכשיו באיטליה. מבלי להיכנס לגופו של עניין, הסטטיסטיקה מוכיחה שאלו טעויות אנוש אשר אינן קשורות בטיב המערכות ומוכיחות הלוך ושוב שהמכשיר הטוב ביותר אינו טוב יותר ממפעילו.

Match

New member
לגבי מפות ווקטוריות

ההנחה שמפות ווקטוריות מדויקות אינה בהכרח נכונה. רק מפות ווקטוריות רשמיות, הנקראות בז'רגון הימי ENC, ואשר האינפורמציה לגביהן הגיעה ממדינה ריבונית הינן מפות מוכרות ע"י IMO. בנוסף מפות כאלו צריכות להיות עדכניות כלומר לקבל עדכונים שוטפים - בדיוק כמו מפות הנייר של האדמירליות. יש מפות ווקטוריות אחרות (שאותן בד"כ יאכטות מקבלות לפלוטרים) אבל אלו אינן מפות מאושרות ע"י IMO ובד"כ אין להן עידכונים. באותו הקשר האדמירליות הינה גם ספק מורשה של מפות נייר וגם של מפות ENC כאלו אבל היא לא היחידה. IMO מרשה היום לאניות להיות ללא מפות נייר - PAPERLESS - בתנאי שיש להן גיבוי. גיבוי יכול להיות מפות נייר או מערכת נוספת של מפות אלקטרוניות כנ"ל. בנוסף מערכות כאלו באניות חייבות לשמור היסטוריה כך שגם LOGBOOK קיים בצורה אלקטרונית, למי שדאג

Match

New member
ולגבי הדיוק

שכחתי לציין - שהרי זו היתה השאלה המקורית - שלפי נסיוני מפות ווקטוריות אמיתיות (ENC) הינן יותר מדוייקות ממפות נייר. זה נובע מכך שהמידע מגיע מרשויות ריבוניות מקומיות ולא מהאינפורמציה של האדמירליות שלא תמיד יודעת מה קורה בחלקים מרוחקים של העולם. אבל - ואבל גדול - לא תמיד יש ENC למעגנות קטנות ולמרינות, כך שאם צריך מפות מפורטות מאד ליאכטות לפעמים המפות הווקטוריות הלא רשמיות, כגון CMAP, לפעמים עדיפות.

gerson1

New member
כעקרון מפות נייר מבוססות על היטל "מרקטור"

WG 84, כקו מנחה לDATUM מפות דיגיטליות אמיתחות אמורות לאפשר תיקון מרחק אמיתי, הרי שמיקום הספינה ממוקם בהם באופן אמיתי (קרי מפות וקטוריות דיגיטליות)כלומר, שהקנה מידה של המפה עובר תיקון "אוטומטי" כך שהמרחקים הנמדדים הינם אמיתיים, כנ"ל קו החוף. במפת ניר הרי שיש הפרזה במרחק ע"מ לשמור על קווי האורך כמקבילים (היטל כדור המלבן) לכן נהוג לומר שמפה נוכנה לכל 600 מייל במפה דיגיטלית הרי היא מתאימה לכל שטח ההפלגה. מבחינת אתרים וכד (מכשולים, וכד') היא מאפשרת מיקום כמעט אוטומטי, ותוכנות כמו MAXSEA בגירסאות החדשות מאפשרות לנצל זאת(אפילו בNAVIONICS חל תיקון ככל שקנה המידה של המפה גדל). בקיצור אני בעד מפות דיגיטליות לפי ENC ואפילו CMAP אך סט המפות נייר מאפשר תמיד התבוננות מוחלטת בשטח, בקנה מידה קבוע.

gerson1

New member
מפות דיגיטליות אמיתיות

WG 84, כקו מנחה לDATUM מפות דיגיטליות אמיתחות אמורות לאפשר תיקון מרחק אמיתי, הרי שמיקום הספינה ממוקם בהם באופן אמיתי (קרי מפות וקטוריות דיגיטליות)כלומר, שהקנה מידה של המפה עובר תיקון "אוטומטי" כך שהמרחקים הנמדדים הינם אמיתיים, כנ"ל קו החוף. במפת ניר הרי שיש הפרזה במרחק ע"מ לשמור על קווי האורך כמקבילים (היטל כדור המלבן) לכן נהוג לומר שמפה נוכנה לכל 600 מייל במפה דיגיטלית הרי היא מתאימה לכל שטח ההפלגה. מבחינת אתרים וכד (מכשולים, וכד') היא מאפשרת מיקום כמעט אוטומטי, ותוכנות כמו MAXSEA בגירסאות החדשות מאפשרות לנצל זאת(אפילו בNAVIONICS חל תיקון ככל שקנה המידה של המפה גדל). בקיצור אני בעד מפות דיגיטליות לפי ENC ואפילו CMAP אך סט המפות נייר מאפשר תמיד התבוננות מוחלטת בשטח, בקנה מידה קבוע.

sheyd

New member
פיילוט בוק

יש "פיילוט בוק של אילן מאירסון לאיי יוון באגאי מפורט ויפה מאוד מתומצת וענייני. רשמים מהמקום, הנחיות, מים חשמל אינטרנט מנוף דלק וכו, לא כבד ונוח לשימוש בכל הרמות. בגלל מגבלה שיש בתפוז לא ניתן להעלות אותו לפורום אם מי שהוא מעוניין - אז דרך מייל בפרטי שלי ואני אשיב בצירוף הקובץ.

zina71955

New member
משה - אני מכנה את הקובץ הזה "מיני פילוט בוק"

להבדיל ממה שאני סבור כיצד פילוט בוק אמיתי צריך להיראות. בנוסף - הוא מוגבל בתכולתו. לא המשכתי את הרעיון מטעמים פרוזאיים שונים, אבל - החומר הגולמי על כ 90% מנמלי יוון מכונס במסגרת ה - Log Book הכתוב של הסירה שלי. כפי שכתב גרשון לעיל , במילים אחרות. הנייר עדיין מהווה חומר שימושי ותיעוד עדיף. לגבי אם רבים יסכימו לכך או לא, אציין רק שראיתי סירות רבות מכל הלאומים שבהן הנייר היחידי שנמצא בשימוש נמצא בשירותים.

למעלה