מידע שחמק מזיכרוני

• פותח הנושא CAT4
  • פורסם בתאריך

CAT4

New member
מידע שחמק מזיכרוני

ואני לא ממש יודע אייך לחפש אותו ב GOOGLE בעבר היה ניתן להצמיד לכפתור כפתור במקלדת שיחליף אותו למקרה שהיה שימוש נפוץ באותו כפתור ואני לא זוכר אייך אני עושה את זה. אני לא מחפש פונקצית JAVASCRIT אלה פרמטר שמשייך כפתור במקלדת לאותו כפתור באתר יום טוב יוסי גור

Xעמרי

New member
אני חושב שאתה מדבר על accesskey

אבל עד כמה שזכור לי, זה לא נתמך יותר.

CAT4

New member
מה שמחייב אותי

לבנות את זה ב JAVA או שיש פתרון יותר אלגנטי

Xעמרי

New member
אתה מתכוון לjavascript אני מניח

וכן...נראה לי שזה הכיוון

pitoach

New member
לא בטוח שאני מבין אותך... אתה מתכוון לכך

שיהיה לך בעמוד אינטרנט כפתור שיחליף כפתור במקלדת ? ז"א במקום ללחוץ במקלדת ישמשו בכפתור בעמוד? אם זה המצב אז כדאי לך לבדוק חומר על "מקלדת וירטואלית" יש הרבה מקרים שעובדים במדינה זרה ואין מקלדת עם השפה שלך. הפתרון הוא לעשות שימוש במקלדת וירטואלית (למשל מה שאני עשיתי בעבר בחו"ל זה לסמן על המקלדת אותיות בעברית ואז עם מקלדת וירטולית אני כותב באנגלית והתוצאה רואים בעברית... התרגום נעשה ב JS). אפשרות אחרת היא עבודה עם כפתורים וזה מה שאתה מחפש אם הבנתי נכון. יש על המסך צורה של מקלדת ועם העכבר בוחרים את הכפתור המתאים...

CAT4

New member
אני מתכןן על בדיוק הפוך

על כפתור במקלדת שיחליף כפתור במסך ככה שאם יש בכל המסכים 4 כפתורים היה ניתן להשתמש ב4 מקשים במקלדת ואז לא היה צורך להשתמש בעכבר כלל

pitoach

New member
זו פעולה פשוטה ב JS

אתה יודע כיצד לגלות איזה מקש במקלדת נלחץ ? אם כן אז פשוט מכינים סקריפט שמאתר אירוע של לחיצה על המקלדת על כל העמוד למשל ואז בודקים אם איזה כפתור נלחץ בהתאם לכפתור שנלחץ אפשר להפעיל את הכפתור בטופס
כמו שכתב עומרי... אתה מתכוון כניראה ל JS תנסה ליישם את זה לפי הרעיון כאן ואם יש בעיה תחזור אלינו

CAT4

New member
השאלה שלי נגעה

אפשרות לעשות את זה בלי JS שהיום מסתבר לא עובדת

pitoach

New member
בלי סקריפטים מה שנשאר לך זה עמוד "יבש"

אם נניח רגע הצידה את הגרסה HTML5 (שעדיין לא כל הדפדפנים תומכים בה)... אז HTML בעקרון היא שפת סימון שמייצרת לנו תוכן קבוע הסקריפטים הם הדרך להכניס דינאמיות לעמוד
כל דבר שאתה רואה זז או משתנה נעשה בסקריפט או במשהוא דומה מחוץ ל HTML הפשוט (סילבר לייט, פלש או פלקס ועוד אפשרויות שאתה יכול לבחור אם אתה לא רוצה JS דווקא) אבל JS הכי קל ליישם את זה אני חושב

למעלה