מידע ראשוני

• פותח הנושא טו
  • פורסם בתאריך

טו

New member
מידע ראשוני

אני חדשה פה ויש לי שאלות בהתאם. איך עוברים את המכשול של רופא המשפחה בקופת חולים כללית שמתנגד להפנות אותי למרפאה שעוסקת בנושא קיצורי קיבה? תודה על עצותיכם.

efil1

New member
היי טו

אם תספרי לנו קצת יותר על עצמך ולמה רופא המשפחה מהווה מכשול נוכל לעזור יותר. ביי בינתיים

טו

New member
רופא המשפחה שלי

תודה על התגובות המהירות והעניניות. רופא המשפחה שלי טוען שנתוחים כאלה ואחרים לא משנים את הראש (השמן שלי.... מן הסתם) של סמך נסיונו מעטים מאוד מצליחים אכן להפחית במשקל בצורה משמעותית ולהתמיד בכך וכן שיש להתערבויות האלו השפעות רגשיות לא קלות והוא לא משוכנע שזה מתאים לי.

שרה16

New member
הי לך!

אני מציעה לך להתקשר למרפאה להשמנת יתר בבית חולים איכילוב,לדבר עם חנה. היא תראה אם את בקריטריונים שלהם ותייעץ לך בדיוק מה לעשות! בהצלחה! שרה

רוייקו

New member
איזה קופת חולים את ? במאוחדת, למשל

לא צריכים לפנות לרופא משפחה. לא פעם הסתבר לי שרופא משפחה כזה או אחר לא יודע אפילו באיזה ניתוח מדובר ואיפה עושים אותו.. להרבה רופאי משפחה אין בכלל הידע המינימאלי לגבי הניתוחים, היכן הם מתבצעים, מה עושים, מהיא הפרוצדורה לניתוח וכדו´. אני מציע לך לפנות ישר לכירורג בקופה או אפילו לקבוע למרפאת חוץ של אחד מבתי החולים הקרובים לביתך (יש בתי חולים שאינם מצבעים ניתוחים אלה, כגון קפלן, למשל). אני זוכר שבפעם הראשונה שפניתי לרופא כירורג בקופה, הוא דיבר על ניתוחים במעיים או על בלון בתוך הקיבה. זה היה לפחות לפני שש שנים, בתחילת הגישושים שלי לקראת ניתוח להגבלת הקיבה. אחר כך הוריד אותי מסיפור הניתוח בכך שרשם לי כדורים משלשלים. וואלה. אני לא משקר. כן כן. כדורים משלשלים. אני מוכן לחתום לכם. הכדורים המשלשלים לא היה בכלל רעיון שלי. הוא אחר שאם משלשלים את הנשמה אז ניגרמת תת ספיגה מסויימת של המזון. קיצר, צריך ללכת למקום הנכון. אז חסר לי מעט פרטים עליך.. איזור מגורייך, איזה קופת חולים את והאם יש לך ביטוח משלים של הקופה (או אפילו ביטוח רפואי פרטי כלשהו?!) ו-ה-שאלה, בעצם, כמה משקל עודף יש להוריד ? רוייקו

טו

New member
פרטים נוספים

אני חברה בקופ"ח כללית. יש לי ביטוח מושלם ויש לי עודף משקל של כ-30 ק"ג.

רוייקו

New member
30קילו עודף נחשב גבולי..

אוכל לחשב את ה BMI שלך רק לפי גובה ומישקל. חסרים הפרטים האלה, אם כי, כבר מעכשיו ניראה לי שאת לא עומדת בקריטריונים של הקופה.

באיה

New member
רויקו, ברוך שובך

מהניתוח. מקווה ששלומך טוב. איך אתה מרגיש? האם יש לך כאבים עדיין? גואגת באיה

רוייקו

New member
אהלן באיה, ברוכה השבה גם את ..

נכון לרגע זה אני נושם במלוא ראותיי, לאחר שאתמול והימים הקודמים לא הצלחתי לינשום, אללה יסטור. הרגשתי שהריאות לא מצליחות להתמלא, אבל ברוך אשם, האחאם ד´לילה. עכשיו הכל כ´וואייייססס. מה שלומך את ?

באיה

New member
רויקו שלום!

שלומי בסדר גמור. אני שמחה לשמוע שהוקל לך. לפני כמה ימים כתבתי שיש לי לפעמים כאבים מהפורט, אבל אני חושבת שזה לא ממנו. לפני ניתוח קיצור קיבה, בבדיקת בריום התגלה אצלי בקע קטן בושט האליונה. זה לא הפריע לניתוח אלא הבטיחו לי אפילו שיתקנו אותו בו זמנית. למחורת הניתוח כששאלתי האם תיקנו אותו, נאמר לי שהוא כל כך קטן שלא היה כדי להיתעסק איתו. אבל, כמה שהוא קטן, הוא כנראה מציק לי לאחרונה.(אולי הוא גדל) היות והוא נמצא לא רחוק ממקום הפורט, אז אני לא תמיד מבחינה מה משניהם כואב לי. האם אתה מציע לי שאתיעץ במחלקה ושיעשו לי בדיקות חוזרות? מה אתה אומר? או לפנות לרופא משפחה? רויקו אני מאחלת לך הבראה שלמה, ומקווה לראותך במפגש באיכילוב. כל טוב לך באיה

שרה16

New member
באיה יקירתי

מתי אמרת התור אצל הרופא? מציעה לך ללכת לרופא שעשה את הניתוח!כך תעשי בו זמנית גם בדיקה שהפורט בסדר וגם בדיקה לגבי הבקע... לא להזניח בבקשה!!!!

רוייקו

New member
באיה, המרחק בין הפורט לושט גדול

הפורט של הטבעת האמריקאית ממוקם בצד שמאלי אמצעי של הבטן, אלא אם כן מיקמו לך את הפורט במקום אחר, שהסיכוי לכך קטן. בכל אופן, הבקע הסרעפתי מאופיין על ידי חזרת תוכן הקיבה לושט וגרימה של צרבות, בעיקבות כך. כמו כן, מורגש לחץ באיזור האמצעי של בית החזה, מעל הסרעפת, הלחץ מתעצם בזמן אכילה. שיהוקים וקולות מוזרים מהוושט לכיוון מעלה הם גם סימן מחשיד לבעיה של בקע סרעפתי. הטבעת יכולה בהחלט להחריף את הבקע משום שהיא יוצרת בעצמה לחץ על הוושט ואף להתרחבות שלו. צילום קיבה יכול לתת תשובה לשאלה הזו. אם הפרוצדורה בבית החולים ארוכה, אפילו רופא המשפחה יכול לשלוח אותך לצילום ושט קיבה במכון הרנטגן של הקופה שלך. אגב, בקע סרעפתי שכיח מאוד מאוד אצל בני 50 פלוס. שבת שלום

באיה

New member
שרה ורויקו, תודה

על העצות. הכי טוב כנראה שאלך לרופא משפחה (נמאס לי כבר מהרופאים) שיתן לי צילום בריום חדש.
נראה איך אני ארגיש בימים הבאים, אולי זה יעבור. רויקו, לפי מה שאתה כותב, אני חושבת שאתה צריך לראות רופא ודחוף. דרך אגב , הבקע שלי הוא לא סרעפתי אלא בושט האליונה (אולי זה אותו הדבר). מה שלא נראה לי. מקווה לשמוע ממך שאתה מרגיש יותר טוב, ולא, רוץ מהר לרופא. ביי שלכם באיה

רוייקו

New member
בקע בושט ניקרא בקע סרעפתי כי הוא

ממוקם במקום בו יורד הושט ומתחבר לקיבה, באיזור הסרעפת. קורה שחלק מהקיבה, הנתונה מתחת לשרירי הסרעפת, גולשת מעל הסרעפת, כל שנוצר כיס, בדומה לזה שיוצרים בניתוח לקשירת הקיבה (אולי מפה נילקח הרעיון לניתוח הזה ?!) רוייקו

עדי.פ

New member
כדאי לך לבדוק מה ה BMI שלך

ולפי זה לחשב את סיכוייך לניתוח. חוץ מזה אם יש לך משלים לכי ליעוץ פרטי (מה לעשות, היחס הכי טוב בפרטי) ותקבלי את כל המידע הנחוץ ואפילו החזר כספי של כ 75% . אני אישית ממליץ על ד"ר סובחי ליעוץ (גם לניתוח) כי הוא פשוט מסביר מצויין וגם נחמד מאוד

למעלה