מידע ציבורי

NETA 012

New member
מידע ציבורי

האם המידע של: כמה תלונות הוגשו לעירייה על בניה בלי רישיון בניה באיזור מסויים וכמה דוחות פקחי העירייה הגישו על בניה בלתי חוקית באותו איזור . הוא מידע סודי ? הרי לפעמים האנשים מלמעלה, אותם אלה שמקבלים החלטות על חוק וסדר בשילטון, צריכים לראות את המידע הזה בבואם להחליט החלטה. אבל במדינת ישראל העירייה יכולה לסרב לתת את המידע שהוא בעיקרו ציבורי, בטענות כמו: "אין לנו מידע כזה, אנחנו מטפלים כל מקרה לגופו ולא אוספים סטטיסטיקות של המידע הזה על רחוב ספציפי בעירנו. וכדי למצא תשובות לשאלות האלה חייבים לגשת ולעיין בכל התיקים שהוגשו עליהם תלונות ודוחות . אבל אסור לנו לאפשר זאת לאף אחד מפני שיש במסמכים האלה פרטים אישיים של אנשים ואסור לנו לחשוף אותם" וכך קורה שאף אחד לא יכול להגיע למידע הזה: כמה תלונות הוגשו לעירייה על בניה בלי רישיון בניה באיזור מסויים וכמה דוחות פקחי העירייה הגישו על בניה בלתי חוקית באותו איזור... ... אף אחד לא יכול להגיע למידע הזה בשעה שדווקא סטטיסטיקות על כמה תלונות במשטרה הוגשו בגין גניבות רכב, דווקא כן מתפרסמות. האם לא ניתן להגיע למידע הזה לגבי איזור או רחוב ספציפי ? מדוע אין חובה על רשות מקומית לרשום לכל כל רחוב או איזור את הנתונים האלה לפחות לצרכים סטטיסטיים ועל מנת שאם מלמעלה יבקשו את המידע הזה אז שיוכלו לקבל אותו. אם אין חובה על העירייה להכין נתונים כאלה אז מי שיבקש אותם לא יקבל את הנתונים האלה וכך תיווצר אנרכיה שהמחוקקים והאנשים שמחליטים החלטות לא יקבלו החלטות נכונות היות ולא הצליחו לקבל את המידע שאמור היה לתת להם את התמונה המלאה בבואם להחליט החלטות . והאנרכיה הזאת מובילה לאיכות שילטון שלא מתאם בין גופיו בצורה טובה. חוסר התיאום הזה לא בריא בכלל לשילטון ולאיכות השילטון. השאלה היא האם באמת יש בעיה להגיע למידע הזה של: כמה תלונות הוגשו לעירייה על בניה בלי רישיון בניה באיזור מסויים וכמה דוחות פקחי העירייה הגישו על בניה בלתי חוקית באותו איזור . איך בכל זאת מגיעים למידע הציבורי הזה ?

shy-1

New member
אתה כל כך צודק שזה מפחיד !

יבוא יום ואספר את שידוע לי(עדיין בדיונים), וכולכם תפערו פיות על השחיתות בעיריות, והתאומים שלטון ממון.

shy-1

New member
זהו, ששמתי לב רק לאחר שכבר

הוכנסה התגובה, ושיערתי שנטע לא תכעס על טעותי. נ.ב. לא תמיד אני רואה דבר כזה, כזה אני

בנושא הבניה הבלתי חוקית

יש להזכיר שוב ולהוקיע את הבניה הבלתי חוקית הנפשעת של "ערביי ישראל" שגוזלים מהעם היהודי את אדמתו. הרשויות עוצמות עין-וחבל!

pazפז

New member
אצל ערבי ישראל כלום לא חוקי הם.....

בונים על ימין ושמאל ולא עושים להם כלום.

shy-1

New member
לצערי, במקום שאני גר, יש יותר בניה

לא חוקית של יהודים, מאשר של ערבים, אני מקנא בך על האפשרות שלך להיווכח שגם הערבים תושבי ישראל נוהגים כך. נ.ב. האם לדעתך נהגה ונוהגת ישראל יחס הוגן ושווה כלפי אזרחיה שווי הזכויות הערבים ?

שמי דנה

New member
השאלה של

השואלת היא מאוד חשובה ולדעתי צריך להפנות אותה לעורכי דין ולביקורת המדינה.

למעלה