מידע על ShadowRun

דרגורן

New member
מידע על ShadowRun

בפתיל הזה אני הולך לכתוב על שיטת המשחק שנקראת Shadowrun (או מרוצללים בעברית). ShadowRun היא שיטת משחק המתרחשת בעתיד הקרוב של עולמנו, או ליתר דיוק שנת 2058. במהלך השנים שהובילו ל-2058, הרבה מאד שינויים חלו בכדור הארץ: 1. מטריקס - רשת מחשבים ענקית (כאשר המציאו את זה, עוד לא היה "אינטרנט") שמתחברים אליה בעזרת ממשק VR (מציאות מדומה). 2. הקסם חזר אל העולם - פירוט אני אוסיף בהודעה נפרדת. 3. הגובליניזציה - תהליך שבו אחוז נכבד מהאוכלוסיה הפך לגזעים "חדשים" והופיעו חיות מוזרות ומפלצות. הגזעים שנפוצים ביותר הם: בני אדם אלפים גמדים אורקים טרולים 4. תאגידים - העולם של 2058 מנוהל ע"י תאגידי ענק. הממשלות עדיין קיימות אבל התאגידים שולטים בממשל. 5. ShadowRunners - כאשר אתה תאגיד גדול, ואתה רוצה לעשות משהו "מלוכלך" אבל לא רוצה להתלכלך, אז אתה לוקח קבוצה של ShadowRunners. מה זה "משהו מלוכלך"? אתם שואלים? אז התשובה היא "הכל" והנה דוגמא פיצפונת: נניח ותאגיד "X" פיתח מנוע חדש שיכול לאפשר לתאגיד הזה לספק טנקים יותר טובים לצבא (כי זה מנוע חזק אך קל משקל וחסכוני בדלק, מה שאומר שיש יותר מקום בטנק לנשקים או שריון ושהטנק יותר זול...) ונניח שתאגיד "Y" (שכרגע מספק לצבא את המנועים לטנקים) שומע על זה, והוא רוצה לדאוג לעצמו (כי החוזה עם הצבא זה הרבה כסף...) אז הוא שוכר קבוצה של ShadowRunners שיחדרו למעבדת המחקר של תאגיד "X" ישדדו את המחקר יהרסו את המעבדה, והכי חשוב יפלילו את תאגיד "Z" (סתם בגלל שתאגיד Z הוא קוץ בתחת של תאגיד Y...) אני מקווה שהבנתם שהשחקנים משחקים את ה-ShadowRunners...

דרגורן

New member
דמויות, דמויות, דמויות...

טוב, אז הבנו בגדול מה זה ShadowRun וטיפונת על העולם, עכשיו נספר קצת על הדמויות שאפשר לשחק: יש שתי שיטות להרכיב דמות: השיטה הראשונה היא שיטה שנותנת לך כמות מסוימת של נקודות ואתה מחלק כראות עינייך כאשר יש דברים שעולים כמות מסוימת של נקודות. (אתה רוצה להיות אלף? זה 10 נקודות, קוסם? 30 וכו´) השיטה השנייה היא שיטה פשוטה שבנויה מחמש חלקים: גזע, קסם, תכונות ,מיומנויות ומשאבים (כסף!). השחקן מקבל 5 אותיות: A,B,C,D ו-E והוא מחליט מה הכי חשוב לו כאשר A זה הכי חשוב ו-E הכי פחות. *גזע - אם אתה רוצה לשחק גזע שהוא לא אדם, אז אתה צריך לבחר A,B או C בגזע. A נותן טרול, B אורק או גמד, ו-C אלף. כאשר השה"מ והשחקנים יכולים לשנות את זה לפי העולם שלהם (אצלנו גם גמדים זה C מכוון שיש יותר מהם...) *קסם - אם אתה רוצה להיות קוסם אז קסם חייב להיות A (אלא אם אתה טרול קוסם ואז קסם יהיה B), יש עוד 2 מיקרים שבהם קסם לא מקבל E והם כאשר אתה רוצה לשחק קוסם חלקי או ADAPT (בהודעה על קסם אני אפרט על ההבדלים ועל המושגים). *תכונות - במשחק יש 9 תכונות, 3 תכונות פיזיות, 3 תכונות מנטליות ו-3 מיוחדות: תכונות פיזיות: גוף - כמה בריאה הדמות, כמה היא עמידה לנזק פיזי, מחלות וכו´ כוח - כמה מקרוני הדמות יכול לאכול... סתם
! אני מאמין שלקרוא לתכונה "כוח" די מסביר את עצמו, אבל לאלה שלא: כוח זה השרירים של הדמות, כמה נזק היא עושה בקרב פנים אל פנים, כמה משקל היא יכולה להרים וכו´ זריזות - הזריזות של הדמות, קורדינציית עין יד, מהירות ריצה וכו´ תכונות מנטליות: חוכמה - כמה הדמות חכמה, ערנית לפרטים וכו´ כריזמה - האם הדמות משכנעת? האם אף אחד לא מאמין למילה שהיא אומרת? כריזמה זאת התוכנה שתקבע את זה. כריזמה משמשת גם לאיום על אנשים... כוח רצון - כמה הדמות עצמאית? כוח רצון זאת היכולת להמשיך למרות שאתה עייף, או להתגבר על קיסמי שליטה מוחיים ועוד... תכונות מיוחדות: מהות - בעולם של ShadowRun יש סייבר, כלומר אברים אלקטרוניים, מיד ביונית דרך טלפון סלולרי בראש, תאים סודיים בגוף, סכינים נשלפים מהיד, רכיבים שמחברים אותך למטריקס או רכיבים שנותנים לך שליטה על רכבים. מהות מתחיל ב-6 ולא יכול לרדת מתחת ל-0 (ואפשר להגיע מאד קרוב לשם...) קסם - תכונה רלוונטית רק לקוסמים, מתחילה ב-6 ושווה למהות (מעגלים למטה) תגובה - פשוט מהירות התגובה של הדמות. מחושב ע"י ממוצע של זריזות ותבונה התכונות נעות בין 1 (נמוך) ל-6 (גבוה) כאשר יש יוצאי דופן כמו טרולים שאצלהם הכוח יכול להגיע ל-8... כאשר בוחרים A בתכונות, מקבלים יותר נקודות לחלק בין התכונות (מחלקים בין השש הראשונות הפיזיות והמנטליות) כאשר שמים E יש פחות נקודות. *מיומנויות - שוב כמו בתכונות A זה הרבה נקודות בשביל לחלק בין המיומנויות ו-E זה מעט. *משאבים - משאבים זה כסף. כמה כסף יש לדמות לרכישת ציוד, סייבר, רכבים ועוד. לקוסמים המשאבים חשובים מכוון שהם קובעים כמה נקודות לקסם יש להם.

BlueBeIl

New member
מרתק!

והפעם זה אפילו לא בציניות כהרגלי! קודם חשבתי שאני לא אוהב את המשחקים בסגנון הזה, ושרק משחקים בסגנון שר הטבעות יתאימו לי, אבל לפי מה שכתבת פה זה נשמע די מעניין, ואני גם רואה שזה די משלב את שני העולמות.

Sabre Runner

New member
לא ציינת את ההשפעה של החומרה

הקיברנטית על המהות ואני לא יודע כמה זה היה ברור ממה שכתבת. ככל שמוסיפים חומרה, המהות יורדת וזה למה ליישם ב-Shadowrun את מושג ה-Cybermage זה לא רעיון כל כך טוב. אתה בטח תסביר יותר טוב ממני כמה החומרה משפיעה על המהות.

דרגורן

New member
צודק, הרחבה על מהות, סייבר וקסם...

בשביל להטיל קסמים, הקוסם צריך לצור קשר עם המימד האסטרלי. המימד האסטרלי קיים בכל מקום שבו יש חיים, והאנרגיה שלו מגיעה מצורים חיים. כאשר הקוסם ממלא את גופו בחלקים קיברנטיים, הוא מאבד מהות ומכאן מאבד קסם! מלבד זאת קסמים שמוטלים על חפצים לא חיים, מעייפים יותר את הקוסם וקשים יותר להטלה. עד היום (במשחק) לא הצליחו לחבר קסם למשהו דומם. כלומר אפשר לעשות קסם שעובד בעזרת טבעת, אבל ברגע שהטבעת עוזבת את הקוסם, הקסם "נגמר"! אי אפשר לכשף חצים או כדורים, בשנייה שהם עוזבים את הקוסם, הם מאבדים את הקסם.

דרגורן

New member
המשך דמויות...

אז אנחנו יודעים איך בגדול להכין דמות, איזה סוגים של "מקצועות" יש? ככה, החלוקה היא לא למקצועות. ואני אפרט את הסוגי הדמויות ה"ראשיים" ואסביר! סמוראי רחוב - מה אפשר לספר על החברה האלה? הם מהירים כברק וחכמים כמו נעל! סמוראי רחוב הם חברה שיש להם כמויות של סייבר ונשקים. כמובן שיש סמוראי רחוב בלי סייבר (אבל זה נדיר). דקר (Decker) - אתם מכירים את פריקי המחשבים של המאה ה-20? דקרים חיים, נושמים, שותים ואוכלים מטריקס. דקר הוא הבנאדם שפורץ לתוך מערכות מחשבים במטריקס ומוצא מידע, מרגל (ע"ע מצלמות רשת וכו´) ועוד ועוד. בעולם של 2058 כאשר הכל מחובר למטריקס, זה אומר שהדקר מגיע לכל מקום... קוסם/שאמאן/ADAPT - אם לא קראת את ההודעה שהכותרת שלה היא "קסם" אז תקראו עכשיו
ריגר (Rigger) - אם אמרנו שדקר חי במטריקס (ולפעמים במציאות) אז הריגר חי ברכבים. הריגר מתחבר בצורה אלחוטית לרובוטים, רכבים ועוד, בשביל לשלוט בהם. הוא רואה בעזרת המצלמות שעל הרכב ושולט בנשקים ובהיגוי של הרכב... עכשיו, אין שום מגבלה לאיזה דמות אתה רוצה לשחק, בא לך לשחק בלש פרטי? תעשה אותו איך שבא לך! הוא לא חייב להיות אחד מהנ"ל... רוצה שכיר חרב? או אולי מאבטח? קוסם רחוב? סוכן חשאי? כמעט כל דמות ניתן לעשות...

דרגורן

New member
קסם!

בהודעה זאת אני אכתוב מה זה, מה ההגיון מאחוריו וסוגים של קוסמים... קסם זה היכולת לתעל אנרגיה מהמימד האסטרלי ושימוש בו בשביל "להטיל" קסמים. קסמים כמו ריחוף, חץ אש, אשליה, וכל קסם שחושבים עליו (אחד השחקנים שלי המציא לחש שנקרא "תפוחי אדמה לוהטים" זאת אשלייה שגורמת לקורבנות של הקסם לזרוק כל דבר מתכתי מהידים שלהם...) ניתן להטיל כמה קסמים שרוצים ביום (או בדקה) הבעייה היחידה היא שכל קסם מעייף את הקוסם, ואם הוא מטיל קסמים חזקים זה מעייף יותר... זמן מה לאחר "הגילוי מחדש" של הקסם, גילו הקוסמים כי הם יכולים לזמן ישויות מהמימד האסטרלי ולשלוט בהן. יש כמה סוגים של קוסמים: שאמאן - השאמאן מאמין שהקסם מגיע ממקור רוחני, לשאמאנים יש חיית טוטם שמנחה אותו ועוזרת לו בקסמיו. שאמאנים יכולים לזמן רוחות, שישרתו אותם. שאמאנים גם יכולים להתסכל לאסטרל ולטייל באסטרל (הנשמה עוזבת את הגוף ועוברת לאסטרל לזמן מוגבל) מכשף (Hermtic) - המכשף מסתכל על הקסם בתור מדע. והוא חוקר את הקסם כמו מדען. מכשפים יכולים לזמן יסודנים (אויר, אש, מים, אדמה). מכשפים גם יכולים להתסכל לאסטרל ולטייל באסטרל (הנשמה עוזבת את הגוף ועוברת לאסטרל לזמן מוגבל) ADAPT (לא היה לי סבלנות לתרגם
) - יש כמה סוגים של ADAPT: * פיזי - ה-ADAPT משתמש בקסם בשביל להגביר את יכולותיו הטבעיות, הוא לא מטיל קסמים אלא מפעיל את כוחותיו. כוחות לדוגמא יכולים להיות תכונות גבוהות יותר, עמידות לרעלים, וכו´ * ADAPT לחשים - יכול להטיל לחשים כמו שאמאן או מכשף אבל לא יכול לעשות את היכולות האחרות שלהם. * ADAPT רוחות - יכול לזמן רוחות או יסודנים (לפי האמונה של הקוסם)

דרגורן

New member
קצת יותר על השיטה עצמה....

בשיטת המשחק של ShadowRun משתמשים בקוביות של 6 פאות. כאשר אם יש לי כוח 4 ואני רוצה לשבור דלת, השה"מ מחליט שמספר המטרה הוא 6, אז אני זורק 4 קוביות ומקווה להוציא לפחות פעם אחת 6... 1 זה תמיד כשלון, ואם מספר המטרה גבוה מ-6 אז זורקים שוב כל כל הקוביות שיצאו 6 (נגיד מספר המטרה הוא 8, ויצאו לי התוצאות 2,6,4,6 אז אני יכול לזרוק את השישיות שוב...) זהו בממש ממש ממש גדול. אם יש לכם שאלות פרטניות, אני אשמח לענות. את חוברת המשחק ניתן לקנות בפריק/אוליב וכו´

hsotrt

New member
ברכותיי, אביר הפורום!

הצלחת להכניס 50 עמודים ל4-6 הודעות! ככה כטתבים הודעות על שיטות, ראה ולמד!!!!!

למעלה