מידע על שם משפחתי....

otsar1

New member
מידע על שם משפחתי....

מי יודע איזה שהוא מידע מהמקורות ההסטוריים על שם משפחתי "צהלון" אני יודעת ששם המשפחה שלי הוא היחיד בעולם. אחד מבני משפחתי תרם את בי"ח צהלון ביפו בעבר הוא היה בי"ח רגיל היום בי"ח גרייטרי. אני יודעת שהמוצא הוא מאיטליה ורוב משפחתי מתה בשואה. הוריי באו ממצרים לאבי יש אזרחות איטלקית שעברה גם אלי ואל אחיי ואחיותיי. אני רוצה מידע מהעבר מי היו אבות אבותיי השורשים של מי אני? המידע הזה נחוץ לי להיות קרובה לשורשי ולהכיר לעומק את מוצאי, מי אני ומהיכן באתי? אני יודעת שיש לי קרובים יתכן בנו-יורק, או בבוסטון. אנא עיזרו לי , המייל שלי לעידכונים כלשהם. [email protected] ם אחד מקרוביי קורא זאת אודה לו אם יצור קשר, אם אינו יודע מידע נוסף למה שאני יודעת ומודעת.

friend9

New member
משפחת צהלון

משפחת צהלון הייתה מפורסמת במאות 16 – 18. כל כך מפורסמת, שכתבו עליה באנציקלופדיה העברית (כרך כ"ח). בית החולים צהלון נקרא על שם אחד מבני המשפחה, יעקב צהלון, שהיה גם רופא וגם רב ראשי בעיר פֶרארה באיטליה. ספר רפואה שכתב היה הספר הכי מקובל במשך יותר ממאה שנים. לא קל למצוא קשר בין משפחה בימינו למשפחה באותו שם מהעבר. אם בכל זאת תיזכרי בפרטים על הורייך ועל הוריהם (שמות מלאים, מקומות בהם היו, אירועים בחייהם ותאריך) – כתבי בפורום וננסה לעזור לך להשלים את החסר.

וגם ב - Jewish Encyclopedia

כך שלא צריך אפילו לקום מן הכסא... אם אכן זוהי משפחתך - ואני מניח שתשובה לכך יש לך - המשימה הקהש, בדרך כלל, היא להתחבר לשושלת המפוארת (אבל בשביל זה את כאן, לא?!
).
ארנון

otsar1

New member
תגובה ממטילדה צהלון...

כן אכן כך, ארנון אם תוכל לעזור לי להכיר קרובים מח"ל או לדעת מעבר אשמח. בי מטי/מטילדה צהלון.

otsar1

New member
תגובה ממטילדה צהלון- אוצר1

ראשית תודה רבה על התגובה. ביררתי היו באיטליה המשפחה, כפי שציינת היה אחד מהם רב ראשי. אך אני יודעת שאחד מהם סרר והלך לדרך של הרפורמה ולכן אביו אמר לו להחליף את שם המשפחה כי אנו היינו דור של מיוחסים. אך אותו בן לא היה מעוניין לכן עזב את איטליה לי נראה ששמו היה יום טוב צהלון לבן שסרר אני לא בטוחה בשמו הוא עבר דרך צרפת באניה ואח"כ הגיע למצרים. שם נולדו לו ילדים וחלקם עברו למרוקו. אני יודעת שסבי ז"ל שמואל צהלון בירר על סבו ודודיו אמרו לו שכולם מתו בשואה. כלומר אם לא היה אותו אחד שסרר ומרד בדרך התורה אני לא הייתי קיימת. אני יודעת שהוא ניגן על אוד באותה תקופה באיטליה הוא היה מפורסם ובמצרים יותר. אבי דור שלישי במצרים והוא עלה ארצה בשנת 1948 בהיותו בגיל שנה לכן כל הסיפורים אחותו רשל- רחל סיפרה לו כי היא הייתה בגיל 14 שהתחתנה, כך זה היה מקובל. אודה לך אם תמצא לי פרטים יותר מדוייקים שמות, תאריכים, מקומות, אם היה מפורסם אז איפה איזו להקה או הופעת יחיד? והאם עדין יש לי מבני משפחתי בצרפת, ארה"ב, מצרים, איטליה. בארץ אני יודעת מי אלה זה רק אנחנו אני ובני דודי בלבד, אך האם יש יותר ? תודה על הכל...

Melitz

New member
לא סתם אוצר באם את קשורה לרב יום טוב צהלון מהריט"ץ הרי זכית גם ב"ייחוס" מכובד, הנ"ל (1557-1638) היה פוסק ידוע ומחכמי צפת הידועים, בנו הוא הרב ידידיה צהלון ובנוגע לצהלון מאיטליה אז ככה: הרב אברהם צהלון ראבי"ץ, אחד מגדולי חכמי איטליה, מחבר הספרים: "מרפא לנפש", "ישע אלקים", "יד חרוצים". הרב יעקב צהלון נפטר ב-תנ"ג), רב ורופא מפורסם בפיררה, מחבר הספרים: "אוצר החיים", "עפר יעקב", "צהלה ורינה". ורב מפורסם נוסף ממשפחתו של הנ"ל בפיררה הוא הרב מרדכי צהלון (נפטר ב-תק"ע) מחבר הספרים: "מגילת נהרות", "שמש צדקה". זהו מידע שנותן לך תמונה בסיסית בלבד, יש עוד לא מעט מקורות שאפשר לפנות אליהם כמו ספריות, קבוצות מחקר וחוקרים העוסקים ביהדות איטליה, (יש גם כאן בפורום), שם המשפחה צהלון הוא אמנם די נדיר אבל זה גם יתרון לא קטן במחקר שורשים...

עב

New member
צהלון זה לא דג'אני?

סליחה אם אני מקלקלת למישהו את השמחה, אבל האם בית החולים צהלון ביפו איננו ביתה של משפחת דג'אני? או שזאת סתם אגדה? נולדתי שם מ ז מ ן.

Melitz

New member
כן, אך לא בדיוק בית משפחה אלא מבנה שהוקם במקור בשנת 1934 כבית החולים "דג'אני", אחרי כיבוש יפו ע"י היאהוד, הוסב שמו של ביה"ח ל"צהלון" ע"ש הרופא הידוע.

עב

New member
מה הבעיה עם המילה יאהוד?

זאת לא מילת גנאי ולא קללה אלא מילה בערבית שהיה לה הקשר הגיוני לטקסט.

otsar1

New member
תגובה ממטילדה צהלון-אוצר1

אכן כן הרופא הידוע אני מצאצאיו שמו יעקב צהלון. תודה על המשך העדכון. ממטילדה צהלון.

otsar1

New member
תגובה ממטילדה צהלון- אוצר1

לא יודעת אבל אני יודעת שזה היה בי"ח רגיל כמו כל בית חולים וכעת הוא בית חולים לחולי נפש. אני ייודעת שאחד מבני משפחתי יעקב צהלון הוא זה שיסד את בי"ח. אני נולדתי שם, יתכן שכבר 15 או 25 שנה הפכו תאת בי"ח למה שרשמתי לעי"ל.

otsar1

New member
תגובה מצהלון מטילדה - אוצר1

כן נכון, נזכרתי שיש לי בבי שני ספרים של המהריט"ץ - יום טוב צהלון. תודה על המחמאה. אני שמחה שיש לי יחוס כזה. אנו יחידים בארץ לפי הידוע לי גם בעולם אני רוצה למצוא קרובים שלי בחו"ל מישהו יכול לעזור.

otsar1

New member
תגובה מצהלון מטילדה- אוצר1

שמו של דודי ז"ל היה אברהם צהלון, ושם דוד של אבי היה שמו מרדכי צהלון ז"ל. אני ע"ש סבתי ז"ל צהלון מטילדה, וסבי ז"ל שמואל צהלון. שם אחי היום שמואל צהלון, יצחק צהלון גם שם של אחי. ע"ש דוד. האם אפשר לקבל מידע נוסף בשנים מעבר. רצוני לדעת מאיזה שבט אני?

raheli3

New member
ועוד על צהלון: ר' יום-טוב בן ר' משה

צהלון שנולד ב-1558 ונפטר בערך ב-1640, מגדולי חכמי צפת ופוסקיה. בעת התנפלות הדרוזים על צפת, עבר לפקיעין ולצידון. בשנות חייו האחרונות התגורר באיטליה, הולנד, מצרים ותורכיה.

otsar1

New member
תגובה מצ הלון מטילדמה - אוצןר 1

תודה על המידע אם יש עוד אודה אם תשלחי לי. תודה מצהלון מטילדה.

למעלה