מידע על לימודים

רבע2

New member
מידע על לימודים

שלום לכולם! אני עובדת 3 שנים עם ילדים בגילאי 3-7 בערך. מאוד מאוד מתחשק לי לעבוד עם תינוקות. שאלותיי הן: 1. האם יש איזשהו קורס מסויים שאתם מכירים העוסק באבחון וטיפול בתינוקות ( אני יותר מתכוונת לתינוקות עם עיכוב התפתחותי מוטורי} 2. האם אני כמרפאה בעיסוק יכולה להשתלב בעבודה עם תינוקות ואם כן איפה? תודה רבה וחג שמח!

שירהד1

Member
מנהל
מרפאות בעיסוק בהחלט

יכולות לעבוד עם תינוקות. אני יודעת שיש מרפאות בעיסוק שעובדות גם בפגיות. אני לא עובדת עם תינוקות, אך אני יודעת שישנו קורס של בובט, שככל שידוע לי גם מרפאות בעיסוק יכולות לעשות אותו. לגבי מקומות עבודה אין לי ידע רב, אבל אני יודעת לדוגמא שב"בית-איזי שפירא" ברעננה ישנן מרפאות בעיסוק שעובדות עם תינוקות הלוקים ב-CP. בהצלחה, שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

שילה 333

New member
קורס

התפתחות תקינה וחריגה של בובט מומלץ. דגש רב על ההתפתחות שבשנה הראשונה בהצלחה

נאוה ר

New member
יש דברים שהם תלויי מקום

למשל אצלינו זה מרכז להתפתחות הילד ומרפאות בעיסוק עובדות עם תינוקות. אבל אני יודעת שיש מקומות שזה מפתיע אותם... גם במקומות שעדיין יש טיפות חלב יש מקום למרפאות בעיסוק. ובחלק מהמעונות עושים סקרינינג (אין על המילה הזאת....) ואפשר להשתלב בזה.

אני התחלתי את הקרירה שלי בעבודה בטיפות חלב

כולל פגים ( הפגים שטיפלתי בהם כבר גמרו קורס מכי"ם). בזמנו בירושלים היו בטיפות חלב מרפאים בעיסוק שתפקידם היה לעשות איתור מוקדם. לתת הדרכה בHANDLING וגריה להורי פגים, הורים לילדים בסיכון כולל סיכון סוציו אקונומי, מתן הדרכה להורי ילד ראשון ומעקב שוטף וטיפול בילדים עם סיכון ו\או אחור התפתחותי.עבדנו בצמוד לרופאי טיפות החלב, נוירולוגים וכמובן צוות האחיות. עבודתנו כללה ביקורי בית ומתן הדרכה בסביבת הילד ולווי ההורים לפי צורך לרופאים מומחים. ילדים עם פתולוגיה כגון CP, נוירופיברומטוזיס,ניתוקים, בעיות ראיה ושמיעה אותרו לא אחת על ידינו ולא ע"י רופאי הילדים. קיבלנו הדרכה מצוות מקצועי מעולה ורופאי המערכת הקשיבו לנו בכובד ראש. הפרויקט היה נהדר ונסגר בזמנו כאשר עירית ירושלים החליטה להכניס את המחשבים הראשונים לגני הילדים על חשבון הפרויקט. עד היום אני מחשיב את העבודה עם התינוקות כעבודה הכייפית ביותר שהיתה לי. הורי ילדים פוגשים אותי היום בחלוף 19 שנה וזוכרים את העשיה לטובה. העבודה עם ההתפתחות הנורמלית נתנה לי את הבסיס הטוב ביותר להתפתחות פתולוגית.

qweenDDD

New member
חלום מקצועי!!!!!!!!!!!!!!!

חבל שזה נעלם, התיאור של העבודה נשמע ממש כייף

מנצלש"ת לשאלה

יש אצלנו לא מעט ילדים בעלי התפתחות תקינה (למעט חרשות) שלא צריכים רב"ע. איך אני יכולה לנצל את הימצאותם שם כדי לחזק את הידע שלי בהתפתחות נורמלית? אני יכולה להיכנס לכיתות בכיף, ולשחק עם הילדים בכיף, (בהנחה שאני מוצאת זמן במערכת, שזה ימות המשיח) רק אסור לי להוציא אותם לעבודה אינדיווידואלית או לעשות אבחונים פורמליים שלא על דעת ההורים. איך היית עושה את זה?

באיזה גיל הילדים?

הייתי מנסה להשוות תוך הסתכלות רמת התפתחות בתחומים שונים לעומת טבלאות התפתחות. לפני כ10-12 שנים עשו מרפאות בעיסוק באלוין ירושלים עבודה נפלאה וקיבצו ואיחדו טבלאות התפתחות שונות בספרון. אחת מהן היא שירה שהכרתי אותה רק בשם נעוריה וגם הוא אבד בנבכי הדמנציה. הספרון למיטב ידיעתי כבר לא מופץ והעותק שהיה בידי והועמד לרשות צוות המטפלים במקום העבודה הקודם שלי לא הוחזר לידי למרות בקשות חוזרות. הספרון רלבנטי בעיקר לגיל הרך אך הוא מגיע עד גיל 6. ראשית תוך תצפית רואים שכצפוי גם בהתפתחות תקינה יש מגוון, שונות ורצףעל טווח סטיית התקן ומעבר לו. ישנם דברים הרשומים בטבלאות ההתפתחות שלא תואמים קבוצות אוכלוסיה בריאה שונות. למשל קבוצת ילדים במגזר החרדי במטלות מוטוריות גסות מסויימות לא ישיגו את המצופה. ובקבוצת עולי קווקז שבהם נהוג לחתל את רגלי התינוק יש אחור בהשגת התהפכות ובאותה אוכלוסיה מעמידים את הילד כבר בגיל מספר חודשים ולכן הוא נושא משקל מוקדם אך פעמים רבות מדלג על שלב הזחילה. ולכן שוב מוכח שטבלאות ההתפתחות וגם מרבית הקיטים של האבחונים לא עברו מבחני מהימנות ותקפות בארץ ובקבוצות התייחסות תרבותיות שונות . וסימן השאלה רב עוד יותר כלפי המוציעים פרקים נבחרים מן האבחונים לפי ראות עיניהם והמעברים אבחונים באופן חלקי כאשר מתייחסים אל מימציהם כאורים ותומים ללא ביקורת וראיה רחבה. וקוריוז לסיום: אחת מטיפות החלב שעבדתי היתה בשכונת נוה יעקב בירושלים בה כבר בשנות השבעים היתה אוכלוסיה יוצאת בריה"מ לשעבר ובעיקר גרוזיה ( נקראה בחיבה גבעת שן הזהב). המרפאים בעיסוק כחלק מן המעקב היו גם מודדים את היקף הראש בכדי לבדוק חריגות ומעבר בין האחוזונים בטבלה. בימים הראשונים נחרדתי לגלות שני תינוקות שהגיעו לאחוזון 110, 115. הפניתי אותם בדחיפות לרופאה הנארולוגית שעבדנו איתה והיאשלחה אותה לביצוע US ראש. לאחר'מגיפה ' של עוד כמה מקרים נרגענו שנינו: תינוקות יוצאי גרוזיה צריכים טבלת אחוזונים המתחילה כנראה מהאחוזון ה90
.

שירהד1

Member
מנהל
את החוברת

שנכתבה באלוין ירושלים ("התפתחות נורמלית מלידה עד גיל 6") ערכה גלי המלט-מונדלק במאי 1991. זה לפחות מה שיש בידיי. יש לציין שזו אכן חוברת מקיפה והיא מסייעת לי רבות. עמי, איך איפשרת שחוברת כזו לא תחזור אליך?!

נשמע בדיוק מה שאני צריכה

אתם חושבים שאלווין עוד מחזיקים כמה עותקים שלה? איך הייתי יכולה להשיג אותה? (ומה עמודים היא?) הילדים שלי בגיל 3-6, רובם. אלה שמעל לגיל 6 - שום טבלה התפתחותית לא ממש רלוונטית לגביהם. חינוך מיוחד מאוד. ידוע לכם על חומר דומה באנגלית? או יותר נכון, לפי אילו מילות מפתח הייתם מחפשים דבר כזה באינטרנט? אני גרועה בחיפושים. עמי, גם לי צר לשמוע. מקווה שתמצא מקומות ואנשים טובים יותר...

טחינה, בעבר כשעבדתי בארה"ב

היתה לנו חוברת כזו עם סולמות התפתחותיים מגוונים. טבלאות התפתחות מסייעות לנו לראות מה מצופה בכל שלב, ומה קורה מבחינה התפתחותית אחרי מה, או ביחד עם מה, נדבך על גבי נדבך, מנקודת מבט התפתחותית. ואז בטיפול למצוא דרכים לקדם כמה שניתן עת הלקוח שלנו, לפי רצף ההת]תחות התקינה. לא כולם ישיגו או יגיעו לכל שלב. זה ברור. עדיין השאיפה היא לנסות ולהגיע כמה שאפשר יותר, ולזה מסייעות לנו טבלאות ההתפתחות

shayzed

New member
אני חושבת שיש לי החוברת

צילמתי אותה מתישהו בזמן הלימודים. הייתי מציעה להעביר לכל דורש אבל לא ברור לי איך אוכל לעשות זאת. החוברת ארוכה ואין לי אפשרות לצלם אותה, אם למישהו יש רעיון- אשמח לעזור!

femmie

New member
סולמות התפתחות

שלום, ישנו ספר קטן בהוצאה משרד החינוך והתרבות עם סולמות התפתחות בתחומים: מוט גסה, מוט עדינה, מימנויות ההליכה, קפיצה בשתי רגליים, רגל אחת, משחקי כדור, בנייה בקוביות קטנות, מימנויות ההברגה, שימוש בכלי כתיבה, גזירה. נראה לי שמתאים לך מאוד. קניתי בזמנו דרך סטימצקי, לא יודעת אם עוד ניתן לקנות היום. שם: "על ילדים חושים ותנועה - מדריך לגננות בגן ילדים רגיל, מעלות - הוצאת ספרים. אין שם על העטיפה אך אם זכור לי דורית דיל מרפאה בעיסוק היא המחברת. 2) באנגלית יש המון טבלאות, תכנסי לאתר של גריינספן למשל. ועוד ועוד ועוד. 3) גילאים צעירים מאוד: חוברות (תינוקות, פעוטות) של ג'רי האן מרקוביץ, ידידותיות מאוד. בהצלחה, פמי שיפמן

femmie

New member
links

http://www.gilrach.co.il/ http://www.skillbuildersonline.com/SBA/PDF/Gross_Motor_Skill_Development_0-6_Years.pdf

shayzed

New member
לא לפי ידיעתי

אני מדברת על חוברת של התפתחות נורמאלית ע"פ גילאים0-6 שעמי ציין שנערכה באלווין ירושליים

למעלה