מידע על טאי צ'י

daniel pomiki

New member
מידע על טאי צ'י

אני מקוה שרשמתי את זה נכון. אני יכול לקבל לזה שיעורים חינם, אז רציתי לדעת מה זה, אם מישהוא יכול לישלוח לי לינק לאתר (בעיברית) שמסביר על זה, או לספר לי קצת על זה, זה היה ממש טוב. ואני יכול ליבחור בין זה ליוגה, מה אתם ממליצים???? ותודה מראש לכול מי שיעזור לי

hary_i

New member
לצערי אני לא ממש מכיר את זה

מה שאני יודע שזו טכניקה מאד טובה, שבהחלט ניתן להשוות אותה לתנוחות הגוף של היוגה. להגיד מה יותר טוב, קשה, אני סבור שאולי הטאי צ'י, כי היוגה בארץ קשה למצוא מורה טוב. אם אתה יכול ללמוד חינם, לך, תעשה את זה וספר כאן חוויות.

REBURN

New member
חידודים אחרונים ../images/Emo26.gif

הערת בסיס אני חושב שלשלול ללא ידע אמיתי זה לא נכון ואף פסול דברי נאמרים מנסיון כול דעה שאני מציג למדתי אותה גם במרכז שיבבנדה עברתי קורס ליוגה והייתי מאוד מרוצה מהמקצועיות של המרצים זה לא היה נכון אם אומר דני לא יודע ללמד והוא לא ממש מקצועי זה פשוט לא נכון מכיוון שאינני מכיר אותו ודעת יחיד היא דעה סובייקטיבית בלבד ונכונה לגביי בלבד הארי יוגה בישראל ניתן ללמוד דרך מרכז שיבבנדה ליוגה בתל אביב ישנם שם קבוצה של שלושה מורים הנחשבים בין הטובים בעולם בתחום זה היתה כתבה מיוחדת עליהם בטלויזיה זרה וגם בערוץ 8 (משהוא נחמד) מרכז לשיבבנדה מלמד יוגה קלאסית ובתחום זה הם הטובים בארץ ואפילו בין הטובים בכלל המחירים שם מאוד זולים לכול נפש היחס חם לימוד הטכניקה ללמידת הבסיס ( יש קורסים למתקדמים )מוצגת בצורה טובה כייפית ומשוחררת הארי אני מבין שהערות שלי יוצרות אולי אי נעימות(ויש לי תחושה של שוטר ) לכן אולי כדאי שזו תהיה הודעתי האחרונה בפורום ואחזור להיות צופה שוב קבל את דברי רק בשיפור המידע בלבד ולא הערה אישית כלפייך

אשכר

New member
טאי צ'י... - יוגה...

זאת מדיטציה בתנועה + אומנות לחימה "רכה" + שיטה לפתיחה ושחרור המפרקים (כלי דם, לימפה, שרירים, ערוצי אנרגיה..) בשעור הראשון שקיבלתי הרגשתי מצויין. זהירות על הברכיים. למרות שרוב המורים מודעים לברכיים - את/ה אחראית על עצמך. טאי צ'י לעומת יוגה - מביא בחשבון שיש אנשים ועולם חוץ ממך, ושאת/ה חי בעולם שכולל סכנות, פעולות, תגובות ותנועה. היוגה מתייחסת אלייך בעיקר כאל עץ שתקוע באדמה. אבל לא יזיק לנסות גם את זה. ויש מורים טובים בארץ. הרבה. נסה, השווה - ותווכח. למה להשמיץ, יא מנהל פורום? אה, כל זאת אני אומר מנסיון של כמה מאות שעורים בכל אחד מהתחומים, הכרות של הרבה מורים, שיחות עם מתרגלים אחרים, קריאת ספרים ותרגול עצמי. המלצה: אל תדבק למורה אחד - שיטה אחת. תנסה מורים אחרים! זה כמעט חובה בכל העניינים של הפורום הזה.

hary_i

New member
חובה?

כבר דובר כאן בעבר על הסכנות ואני מדגיש סכנות של לנסות הרבה טכניקות.

daniel pomiki

New member
תודה...

את העמת אני יכול ללכת לשתיהם...(וזה גם לא חינם, פשוט ההורים שלי שילמו לי על מנואי (בלי לישאול אותי) במלון שמציע את הדברים האלה) אבל אין לי זמן כול כך... וזה לא דבר ראשון שלי בסדר אדיפויות. אני ילך על הטאי צ'י, זה ניראה לי יותר מושך, אולי אם הזמן אני יתחיל לילמוד יוגה. לפי מה שהבנתי זה תורת ריפואי או משהוא כזה...(לא תורה כמו הילינג או רייקי, אלה זה עוזר לך מיבחינה בריאותית) תודה שעניתה לי... :)

למעלה