מידע על השאסו

yaniv1201

New member
מידע על השאסו

רוב החוקרים שהשאסו (כך הם נקראו הבפי המצרים) הם ללא ספק בני ישראל הקדומים. למה קראו להם "שאסו של יהוה". האם זה רק מקרי? לא יכול להיות שזה מקרי. מישהו פה יכול להביא מידע על השאסו?

shay4442

New member
ה"שאסו" זה מושג שהשתמשו בו המצרים לכלל השבטים

קבוצות נודדות שנעו דרך נוביה,סיני,ירדן כללו קבוצות אתניות שונות

yaniv1201

New member
אבל הם היו נודדים בכמה מקומות

6 ארצות מוזכרות: ארץ שעיר, שמיקומה בדרום כנען, ארץ אדום, ארץ יהו, שמיקומה אינו ידוע ועוד שלושה שלא זוכר את שמם. אגב, למה המצרים כתבו "שאסו של יהוה"? ולמה קראו לאחת מהארצות "ארץ יהו"?

Ancient1

New member
פרטי מידע לנושא

המידע להלן הוא מדויק - אני מציין מקור ורמת אמינות. 1. בסרט Nova - the bible buried secrets , ( הסרט מציג את ההיסטוריה, פחות או יותר, אליבא "מכחישי התנ"ך" ) הפרעה SETI , אביו של רע-מסס (המוכר לנו ?) מציין ב קארנק , על הקיר הצפוני,את נצחונו על השאסו. הסרט מציין שהשאסו (אולי חלק מה"הם" עבור המצרים) גרו במדין ( איזור אילת בצד הירדני) ואלוהיהם נקרא "יהו" . הקשר למשה רבינו ברור. לפי התסריט המדעי של הסרט , קבוצת עבדים ממצרים עברה שם בדרכה לא"י , שם "ייהדו" אוכלוסיה כנענית שפרקה את עול המצרים. כך ש"ארץ יהו" משמע "ארץ מאמיני יהו" . להלן פרטים שמתוייקים אצלי בנושא. לא ממש עובדות מוצקות אלא אפשרויות ארגון הפאזל : 2. האם יתכן שהסיפור על בני ישראל במצרים סולף מילולית והיה למעשה "בני ישראל **תחת** כיבוש מצריים (בשונה ממגורים) ? (אגב, "ויבנו ערי מסכנות . סמך -> סין -> שין = ערי משכנות. דוגמה ל"סילוף" שיכול להיות תוצאה של הכתבה בעל פה) אני יודע שלא לכל הסיפור , זה הרהור. 3. בלשונות האנושיות , האותיות - הברות "ל" ו"י" מתחלפות ( לרוסים יש "ל" שנשמעת מאד דומה ל YE) . האל המוסלמי אללה יהפוך אם כן ל"איה" - די דומה ל YWA - YHWA. 4. איזור ה YHW ו YWA די קרובים גיאוגרפית. 5. בית המלוכה ההאשמי (האשם - השם .. מופיע בבראשית - אנשי השם אם זכרוני אינו מטעני) רואה עצמו כאחראי ( לא זוכר הרבה פרטים) על המקומות המקודשים למוסלמים.

Lakedaimon

New member
אטימולוגיה בעייתית...

זה כמו התיאוריה ש"סמוראי" הוא בעצם "שומר האי" (יפן) והיפאנים הם חלק מעשרת השבטים... קלוש, אך נשמע טוב... השאסו הם שם כללי לכמה עממים ששכנו באיזור, לא לעם אחד.

Ancient1

New member
על המתודה

בפרטי , סביר שהסרט טוען כי צירוף הנתונים : שאסו, יהו, מדין, משה והעבדים , הוא תקף כאפשרות. בכללי , אני לא מפרשן . דהיינו , אינני טוען , למשל,כי הופעת הפירמידות היא תוצאה של "שליחים" שעברו מארץ לארץ והפיצו את בשורת הפירמידות. זו גישה טורית : משהו פיזי גרם לX , וX גרם ל Y וכ"ו. מבחינתי הגישה המקבילית טובה יותר , משום שעבורי הסבר של תופעת הפירמידות יכול להיות תיאוריה מתמטית למשל. לכן סמוראי = שומר האי , נתפס כקוריוז עבורך משום שכך חוקי המציאות המוכרת לך אומרים. עבורי אין קוריוז בזה שננעלת על "הקדמון1" כשדאימיו / דאימון הוא הבוס של הסמוראים ביפן. ולענין הרעיונות שלי בנושא השאסו . לאחר התגובה תהיתי שמא הסיפור התנכי אורגן לסיפור ממקטעי סיפורי אגדות / תושב"ע , כי העיתונים למשל מורכבים מסיפורים שחוזרים על עצמם עם וריאציה . ואולי האירגון מחדש לסיפור יציאת מצרים נתפס לכן כהגיוני ( משהו בסגנון "תגלית: הסיפור המלא, בכתב!" ) וכאשר לוקחים בחשבון את משמעות סדר פסח לעם היהודי , יתכן וזו הישמרות הסיבה הראשונית להיווצרו - איחוד העם. אבל , אלו רעיונות בלבד לאירגון אפשרי של המידע. העכשווי.

Lakedaimon

New member
כן... ולא...

ידוע היום שהמקרא חובר ונאסף לכתב באזור המאה ה8-7 כשהיה מורכב קודם לכן בעיקר מאגדות בע"פ ואולי מעט בכתב. אני אומר זאת בגלל שאין עדות ארכיאולוגית לאוריינות ממוסדת בין סוף הברונזה המאוחרת לתחילת הברזל IIב' בארץ, בעוד שזו קיימת בממלכות השכנות. אותו הדבר לגבי המיתוס כאלמנט לאיחוד העם, נכון, אך מכאן ועד לתיאוריות מופרכות הדרך ארוכה.

למעלה