מידע על בואה

me311

New member
מידע על בואה

אני רוצה לגדל בואה... ויש לי כמה שאלות: 1) צריך לחמם בקיץ? 2)איזה כבל חימום צריך? 3)איזה גודל צריכה בואה בגודל 2.5 4)איזה גודל הבואה כשהיא נולדת (בממוצא) 5)הוא נחש שנושח הרבה? ואם יש מישהו שגר בסביבות ירושלים ומגדל בואה אני ישמח פעם לבוא לבקר לראות את הבואה. בתודה יונתן

תשובות

1) צריך שהטמפ' 30-28 תהיה יציב בטרריום- אם יש לך את זה בקיץ בלי חימום אז סבבה- אם אין צריך לחמם עד שהטמפ' תגיע לטמפ' הנכונה 2) זה תלוי בגודל הטרריום- לבואה כזאת 1.70*60*60 יהיה טרריום טוב ולכזה טרריום צריך כבל של 100 W 3) אם אתה מדבר על גודל טרריום אז 1.70*60*60 4) 50 ס"מ בממוצע 5)- זה אינדיבדואלי, תלוי באופי של הנחש הספציפי.. וכמובן גם תלוי בכמה תחזיק אותו ביד ותרגיל אותו לידיים.. בד"כ נחש רגוע. אורי

me311

New member
קודם תודה רבה!

יש לי עוד כמה שאלות: 1) לטרריום כזה גדול אני צריך מצע ושבבי אץ זה די יקר זה יוצא איזה 100 ש"ח כל פעם אז אני פתוח להצעות מצע. 2)עם מה כדי לי לחמם (מה הכי זול ויאיל?) 3) מה האורך הסופי הממוצע (זכר/נקבה) 4)מה לדעתכם עדיף זכר או נקבה? 5) אני הולך לבנות טרריום מעץ וזכוכית במידות 2.00*70*70* (אורך*רוחב*גובה) לדעתכם כדאי לי לשים מחיצה בהתחלה (עד שהבואה תהיה מטר+-) שוב תודה! יונתן

salingre

New member
תשובות

אתה יכול לשים דשא סינטטי.. זה לא יפה במיוחד אבל זה נוח לך ולנחש. כבל חימום 100 W זה לדעתי יהיה מעולה. הקבל עצמו עולה בערך 300-400 ש"ח אבל הוא לא צורך יותר מדי חשמל ולכן זה משתלם + הוא מחמם מצויים ואם תשים אותו כמו שצריך אתה והנחש תהיו מרוצים ממנו. ויש לו "תוחלת חיים" ארוכה יחסית זכר בד"כ 2-220 (כמובן תלוי בכמות וקצב ההאכלה [ויש שאומרים שגם בגודל הטרף]) ונקבה 220-250 תלוי.. לדעתי בתור נחש ראשון (נחש ראשון ?) אני ממליץ לך זכר וכשתראה שזה נחש שמתאים לך ואתה מסתדר תוכל לקנות גם נקבה ולהשלים לזוג. לדעתי כדאי לשים מחיצה בהתחלה ולהשתמש גם בכבל יותר חלש (50 W נראה לי טוב.. מה אתם אומרים?) ואחרי שיעבור את 1.20- 150 תוציא את המחיצה לתתחיל להשתמש בכבל 100W אורי

me311

New member
כבל חימום?!?!

יש לי כרכנית (אז זה לא יהיה נחש ראשון) ולה יש טרריום 60*30*50* שאני מחמם עם 25 וואט ויש טמפרטורה של32 צד חם ו25 צד קר אז למה 100 ולא 50/75 וואט? ואתה בטוח שכבל זה הכי זול? הכבל יעלה לי יותר מבניית הטרריום... מה עם סדין חשמלי? או סידרה של מנורות (גם יוצא יותר יפה... מה לדעתכם יצא יותר זול דשא או שבבים?

תשובות

בואה צריכה יותר לחות מכרכנית. לא משהו מיוחד אבל יותר מכרכנית. מנורה מייבשת את האוויר- לטרריום 170*60*60 צריך כבל 100W בשביל לחמם כראוי. הכבל יעלה לך יותר מבניית הטרריום אולי אבל הצריכת חשמל שלו תעלה לך פחות ממנורות (2 מנורות של 70..) אני לא יודע מה עם סדין חשמלי אבל חוץ מזה שמנורות מייבשות את האוויר זהו סיכון שהנחש יפגע (מנסיון..) דשא נראה לי עולה קצת יותר משק שבבים אבל במקום להחליף כל מספ' חודים את כל השבבים אתה יכול להשאר עם הדשא לתמיד- ככה שכמו הכבל זאת השקאה לטווח הארוך אורי

me311

New member
תודה רבה!

תודה על התשובות! ודרך אגב סק שבבים(10קילו) עולה במשתלה (בדקתי היום) 30 ש"ח אז זה די זול... וקבל חימום של 100 וואט הציעו לי היום יד שניה 8 מטר 120 ש"ח תקין בשימוש חצי שנה אז 300/400 זה לא. אבל תודה בכל מקרה

רן333

New member
אני לא בטוח שאתה צודק בנוגע

לייבוש האוויר. גידלתי פיתונים בורמזיים בכלובים שחוממו על-ידי נורות במשך שנים, ולא נתקלתי בתופעות של יובש שחרגו ממה שקורה כשמחממים את הקרקעית. חשוב להבין שכל חימום של הכלוב מייבש אותו במידה כזו או אחרת: כשאזור קטן (כמו כלוב של נחש) מתחמם הוא נוטה לאבד לחות. כשאתה מחמם את הקרקעית של הכלוב - זה מייבש את המצע: אם ספוגה בו כמות כלשהי של מים, המים האלה נוטים להתאדות. וכשאתה מחמם את האוויר בכלוב - זה מוריד את הלחות היחסית בו. ככה זה. ישנן מספר דרכים שבהן ניתן לפצות על אובדן הלחות. למשל: ריסוס מים בכלוב, שימוש בכלי מים גדול יחסית וצמצום האוורור. אגב, יש לא מעט מגדלים של בואות איזמרגדיות (Corallus caninus) שמשתמשים בנורות חימום, או באמצעי חימום דומים. ואם הם מצליחים לשמור על רמות לחות שנדרשות עבור הנחשים האלה, אז צריך להיות ברור שלא כל שימוש בנורה מוביל לכלוב יבש. דברים נוספים בנושא חימום כתבתי **כאן**. לגבי המצע - א. השימוש בדשא סינתטי אולי נראה כמו חיסכון (אתה קונה חתיכה או שתיים וזה "לתמיד"), אבל לדעתי - אתה משלם על החסכון הזה בעבודה קשה: כשהנחש מלכלך קצת את הכלוב, אז במקרה של הדשא - זה דורש הוצאה של הנחש, ה"ריהוט" והמצע, שטיפה של המצע, והחזרה של הכל לכלוב. לעומת זאת, כאשר משתמשים במצע כמו שבבי אורן או aspen bedding (ראה להלן) - אתה פשוט אוסף את ההפרשה של הנחש, יחד עם חלקי המצע שהיא לכלכה, וזורק. החלפה של המצע כולו אפשר לבצע בתדירות נמוכה יחסית (תלוי במצב המצע. אצל חלק מהפיתונים המתכדרים שלי זה נדרש בתדירות של אחת לשנה, פחות או יותר), וגם כשכבר מחליפים - זה בד"כ לא סיפור גדול. ב. המצע הטוב ביותר שבו נתקלתי עד היום הוא aspen bedding. את המצע הזה אפשר לראות בתמונה שצרפתי. השימוש ב-aspen bedding מקובל מאוד בקרב מגדלי נחשים בארה"ב. לאחרונה התחלתי להשתמש בו, והוא פשוט מצויין. יש לו כושר ספיגה מעולה, אין בו כמעט אבקה, והוא לא גורם שום נזק לנחשים שבולעים אותו. אפשר להזמין שקים של המצע הזה מ"בית החיות". לגבי המחיר - צריך לברר איתם.

כאשר

ניסיתי לחמם לפיתוני דם עם מנורות הלחות ירדה ל40 או אפילו פחות.. אם שומרים על לחות בעזרת קופסאת לחות או כלי מים גדול או ריסוס (שמעתי שזה לא כל כך טוב ריסוס.. גורם למחלות עור.) טוב גם בואה צריכה פחות לחות מפיתוני דם.. אולי באמת מנורות מתאימום לבואות- תנסה ותראה (תמדוד לחות) חוץ מהלחות אני בטעות הרגתי את הבויגה שהיה לי ע"י מנורה (זה לכח שעה וחצי.. מנורה 80 W לא חזקה במיוחד אבל חזקה מידי.. צריך לשים לב לזה ולהזהר- וכמובן לבנות כלוב למנורות בכדי שהנחש לא יבוא עם הנורה במגע) צודק בקשר לשבבי עץ.. זה גם יותר יפה- לא חשבתי על זה.

blckMonkey

New member
גם אני התחלתי להשתמש בaspen

ואני חייב לציין שלמרות המחיר הגבוה יחסית לשק נסורת- התמורה גבוהה. לא רק שהכמות שבה קונים את הנסורת (בערך 15 קילו) יכולה להספיק למלא מזרון- תדירות החלפת כל הנסורת בכלוב מאוד נמוכה. למעשה- בד"כ מחליפים רק את האיזור המלוכלך. חסכוני בזמן ובמאמץ...

למעלה