מידע על אשפוז

a m i r o

New member
מידע על אשפוז

אמי תושבת בת-ים. בהמלצת הפסיכיאטר הפרטי אנו עוברים לטיפולו של פרופסור מומחה בענייני "נזעי חשמל".אנו יודעים כי בית החולים "אברבאנל" עומד בפני סגירה לאחר שהוחלט על זה כבר במערכת הבריאות. הייתי רוצה לברר כי האם במקרה של אשפוז המשפחה יכולה לקבוע את מקום האשפוז או שמקום האשפוז נקבע על ידי קופת החולים לפי האזור והקביעה של קופת חולים אינה ניתנת לשינוי.פניתי לקופת החולים של אמי ואף למרכז בריאות הנפש ולא קיבלתי תשובה עניינית עד היום. בנוסף הייתי מעוניין לדעת על תנאי האשפוז כיום במחלקות השונות. מה המקום של המשפחה הקרובה בתהליך זה. האם אפשר לבקרה גם במחלקה סגורה בכל יום ומידע נוסף שיכול לעזור לפני ששולחים את אמי לאשפוז. אמי עדיין נחשבת עובדת ומקבלת סכום קטן מקרן גמלאות. רק עכשיוו אני מכין את הטפסים להגשת תביעה לביטוח לאומי. הייתי רוצה לדעת מה עוד אפשרי מבחינה כספית מבחינתה של אמי. אוזכר בפורום העניין של סל שיקום, תמיכה ועוד דברים נוספים. אשמח להתעדכן על ידי מי שיכול לספק מידע בשני נושאים אלו תודה.

לא יודעת לגבי נהלי אשפוז

בעיקרון מטופלי קופ"ח כללית מופנים לביה"ח המקומי של הקופה. ידוע לי על מקרים של אשפוזים מחוץ להגדרות האזוריות, לפעמים בגלל בקשות ולפעמים משיקולים אחרים, כך שזה לא ממש חקוק בסלע. אני לא יודעת מה מתרחש עכשיו, עם הסגירה המתוכננת של אברבנל. סורי. לגבי האשפוז עצמו: בי"ח פסיכיאטרים רחוקים מלהיות בתי מלון, לצערי הרב. המחלקות בד"כ צפופות למדי (3-5 אנשים בחדר), בתנאים צנועים מאוד. לכל מטופל יש ארונית משלו, וניתן לשמור חפצים יקרים יותר, דוג' סיגריות, אצל הצוות. מרבית המחלקות שאני מכירה גם מאפשרות שמירת מוצרים במקרר. בכל המחלקות שהייתי יש לפחות חדר קולקטיבי אחד, עם TV ולפעמים עוד דברים, אבל לא לסמוך על זה בהקשר של בילוי... מקלחות יכולות להיות פרטיות לכל חדר (ראיתי מחלקה כזו!) אבל בד"כ הן משותפות. רוב בתהי"ח מציעים מסגרות עיסוק שונות, החל מקבוצות וכלה בריפוי ועיסוק ומסגרות שיקומיות- תלוי בסוג האשפוז ומשכו, רמת התפקוד וכמובן רצון המטופך. הדברים משתנים, כמובן, מבי"ח לבי"ח וממחלקה למחלקה, אבל כעיקרון אלו לא בי"ח חדישים והתקציבים מאוד מאוד מוגבלים. מבחינת ביקורים, מרבית המחלקות מאפשרות ביקורים יומיים, בסגורות יכולה להיות מגבלת שעות, בפתוחות בד"כ יותר גמישים. מידת המעורבות של המשפחה מאוד משתנה, ותלויה גם בצוות וגם במשפחה. לגבי סל שיקום- ראשית יש לעבור ועדה רפואית הקובעת אחוזי נכות נפשית, ואז לפנות לועדת סל שיקום. המחלקה המאשפזת או השירות הסוציאלי של ביה"ח אמורים לספק לכם את כל המידע בנושא.

למעלה