על צפון גרמניה...
ומינכן, ללא ספק, זה בדרום גרמניה... תבדוק את הרשימה בלינק שנתתי... יש שם 2 אכסניות בברלין שעולות החל מ-10 יורו... אבל צריך לבדוק מה בדיוק מקבלים בשביל ה-10 יורו... אכסניה ב-14 יורו עם מצעים וארוחת בוקר זה כמו אכסניה ב-10 יורו בלי כלום... אכסניה שעולה 10 יורו יכולה להיות מרתף עם מזרונים על הרצפה... (הייתי פעם באכסניה כזאת באוסלו שעלתה בזמנו 60 קרונות, כשאכסניות נורמליות עם ארוחת בוקר עלו 100 קרונות...) אז השאלה היא אם כדאי "להתכלב" בשביל לחסוך 3-4 יורו... ברכבת לילה נוסעים כדי להגיע ממקום למקום ולחסוך זמן, לא בשביל לחסוך כסף על לינה... שינה במושב ברכבת לילה זה לא תענוג גדול, בלשון המעטה... זה כמו לישון באוטובוס או מטוס... מי שמסוגל לישון טוב במצב כזה, ושיהיה לו כח לטייל למחרת - אשריו וטוב לו, ולתקציב שלו... בטח אי אפשר לעשות את זה כל לילה... לינה חינם אצל קרובים ומכרים זה פתרון מצוין לחסכון בתקציב הטיול... השתמשתי בשיטה הזו כשעשיתי טיול ארוך של 3.5 חודשים באירופה - לנתי בערך 30 לילות מתוך 109 בבתים של אנשים שהכרתי או קרובים רחוקים שהכרתי בהזדמנות הזו, וזה חסך לי הרבה כסף... ועוד במקומות יקרים כמו לונדון, פריז ושוייץ... אבל לדעתי, זה טוב רק אם זה מישהו שבאמת מכירים, ויש גבול כמה שאפשר לעשות את זה... וגם כמה אפשר להשאר באותו מקום... אם זה לונדון או פריז אז אין בעיה (בלונדון הייתי שבועיים ובפריז 6 ימים), אבל כמה אפשר להיות בבאזל או ז'נבה, או בכפר נידח בקנטון תורגאו...