מידע על אכסניות

triba8

New member
מידע על אכסניות

טוב אז אני נוסעת לגרמניה, אני יודעת שזה לא ממש טראקים אבל רוח התרמילאות יכולה גם לבוא לידי ביטוי בטיול התרבותי שאני רוצה לעשות. אז ככה, אני רוצה לישון באכסניות הכי ג'אנקיות בצפון גרמניה ואשמח אם תמליצו על זה. תודה ביי

syair

New member
צפון לא

אבל הייתי לא מזמן באכסניה בברלין, וגם שהייתי יותר קטן (עם ההורים) היינו באכסניות אחרות בגרמניה, אהאכסניות בגרמניה טובות מאד. זכור לי אפילו שבעל אכסניה בפראג, אמר שהאכסניות בגרמניה זה כמו מלון בצ'כיה, רק שישנים בחדר משותף.

mazehashtuyot

New member
אוקיי תודה רבה ודרך אגב...

... האתר שיש לכם בלינקים מביא אותי לאכסניות די יקרות. יעני אני רוצה משהו של 50 שקל ללילה אפילו עם 12 אנשים בחדר.

50 שח ללילה??? תשארי בבית!!!

אין אבל אין שום מקום ב10 יורו!!! מינימום אם תשארי שבוע במקום אולי תוכלי למצוא איזה 14 יורו... אבל בדכ המחיר הוא 18 ללילה

nitsansh

New member
יש, אבל אולי לא בגרמניה

במזרח אירופה תמצא עדיין אכסניות ב-10 יורו ואפילו פחות... בחודש שעבר הייתי באכסניה בבודפשט שעלתה 11 יורו (2700 פורינט)... זו היתה אכסניה זולה... יש בבודפשט אכסניה טובה מאד - "מלון עם חדרים משותפים" שעולה 5000 פורינט, שזה יותר מ-20 יורו... לפני שנתיים בפראג שילמתי על מיטה בחדר ל-4 350 קורונות (אז זה היה פחות מ-10 דולר אבל מאז הדולר ירד...), ובדורמיטורי עם 36 מיטות(!) באכסניה הזו אפשר היה ללון ב-250 קורונות... ובצ'סקי קרומלוב שילמתי 250 קורונות על חדר זוגי! אני מכיר בצפון איטליה אכסניה שעולה 12 יורו ובשוייץ "היקרה" יש אכסניה ב-20 פרנק... ואלה נחשבות לאכסניות טובות! אבל אם להיות ריאלים... ברוב האכסניות בערים הגדולות במרכז ומערב אירופה עולה כיום בין 15 ו-20 יורו בדורמיטורי, ובערים יקרות כמו לונדון ואמסטרדם קשה למצוא אכסניה סבירה בפחות מ-25 יורו. במקומות קטנים ולא תיירותיים מוצאים אכסניות יותר זולות...

היא שאלה על גרמניה...

אני הייתי שם בקיץ ואלו המחירים...(ומאז היורו עלה באיזה 15%...) הדרך היחידה לחסוך היא לקחת רכבות בלילה...לישון אצל אנשים שמכירים(באם יש) וזהו בערך... הקמפינגים כולם מחוץ לישובים ומצריכים אמצעי תחבורה. ואם רוצים יש במנכן מקום שנקרה "the tent" (האוהל) שבו אפשר לישון האוהל ענק (מקבלים מזרן ושמיכה אם צריך...) על הרצפה ואז זה עולה 12 יורו ללילה (אם ארוחת בוקר בשווי 2 יורו או משהו כזה..)אם אני זוכר נכון... מקום חביב ומלא מטיילים מכל רחווי אירופה.

nitsansh

New member
על צפון גרמניה...

ומינכן, ללא ספק, זה בדרום גרמניה... תבדוק את הרשימה בלינק שנתתי... יש שם 2 אכסניות בברלין שעולות החל מ-10 יורו... אבל צריך לבדוק מה בדיוק מקבלים בשביל ה-10 יורו... אכסניה ב-14 יורו עם מצעים וארוחת בוקר זה כמו אכסניה ב-10 יורו בלי כלום... אכסניה שעולה 10 יורו יכולה להיות מרתף עם מזרונים על הרצפה... (הייתי פעם באכסניה כזאת באוסלו שעלתה בזמנו 60 קרונות, כשאכסניות נורמליות עם ארוחת בוקר עלו 100 קרונות...) אז השאלה היא אם כדאי "להתכלב" בשביל לחסוך 3-4 יורו... ברכבת לילה נוסעים כדי להגיע ממקום למקום ולחסוך זמן, לא בשביל לחסוך כסף על לינה... שינה במושב ברכבת לילה זה לא תענוג גדול, בלשון המעטה... זה כמו לישון באוטובוס או מטוס... מי שמסוגל לישון טוב במצב כזה, ושיהיה לו כח לטייל למחרת - אשריו וטוב לו, ולתקציב שלו... בטח אי אפשר לעשות את זה כל לילה... לינה חינם אצל קרובים ומכרים זה פתרון מצוין לחסכון בתקציב הטיול... השתמשתי בשיטה הזו כשעשיתי טיול ארוך של 3.5 חודשים באירופה - לנתי בערך 30 לילות מתוך 109 בבתים של אנשים שהכרתי או קרובים רחוקים שהכרתי בהזדמנות הזו, וזה חסך לי הרבה כסף... ועוד במקומות יקרים כמו לונדון, פריז ושוייץ... אבל לדעתי, זה טוב רק אם זה מישהו שבאמת מכירים, ויש גבול כמה שאפשר לעשות את זה... וגם כמה אפשר להשאר באותו מקום... אם זה לונדון או פריז אז אין בעיה (בלונדון הייתי שבועיים ובפריז 6 ימים), אבל כמה אפשר להיות בבאזל או ז'נבה, או בכפר נידח בקנטון תורגאו...

triba8

New member
אוקיי תודה תודה...

לא היה לי מחשב הרבה זמן (פסטיבל אקטיביזם בשבועות) תודה על כל המידע, שהאמת לא שימח אותי במיוחד. אבל זה באמת חרא לטייל עכשיו באירופה עם כל העלייה של הדולר. הייתי רוצה לנסוע למזרח או לדרום אמריקה אבל מה שבאמת מעניין אותי עכשיו זה תרבות מערבית- הופעות, תערוכות, אומנות, קניית תקליטים וגם כנסיות ולכן לא מתאים לי לנסוע למזרח. אני אלך אל השיטה של חברים באירופה, ואם זה לא יצליח נדחה את הנסיעה לכשיהיה לי יותר כסף ואגב עם מישהו בא לו לנסוע לאירופה בשביל טראקים באלפים אני מחפשת פרטנרים לטיול של כשבוע בטווח של יולי אוגוסט

../images/Emo13.gifטראק באלפים באוגוסט?

אני מתכוון להיות בגרמניה באוגוסט ולרדת לאיזור האלפים
ככה שנשמע לי לא רע בכלל

nitsansh

New member
ובארץ יש אכסניות ב-50 ש"ח??

אולי במזרח ירושלים תמצא דבר כזה... בפעם האחרונה שהייתי באכסניה בארץ, וזה לפני 5 שנים אני חושב... לינה באכסניה בת"א (של ארגון האכסניות, ליד הירקון... אגב, אכסניה טובה מאד לדעתי) עלתה לישראלים 82 ש"ח (תיירים משלמים פחות כי הם פטורים ממע"מ). בעצם... אולי גם באכסניות פרטיות בת"א יש מצב שתשלם 50 ש"ח (אם אתה תייר) בשביל לינה על הגג... עוד הערה, וזה קשור לנושא של תרמילאים בישראל שדובר עליו רבות... ידעתם שיש אכסניות בארץ (ולא של נוצרים או ערבים) שלא מקבלות ישראלים??? איזה מין דבר זה!

nitsansh

New member
מצאתי חיה כזאת...

אכסניה בגרמניה ב-11 יורו ללילה... לא כולל מצעים (אפשר לישון בשק שינה) ובלי ארוחת בוקר... בחדר של 6 מיטות... זוהי ROBERT'S HOSTEL במקום בשם ASENDORF במחוז נידרזקסן, בין ברמן והנובר.

nitsansh

New member
אבל זה נדיר...

אכסניה בגרמניה, או "אירופה הקלאסית" בכלל, שעולה 10-11 יורו, צריך להיות בה משהו פגום... או מיקום דפוק (וזה המצב באכסניה של רוברט... היא נמצאת בחווה, 3 ק"מ מהכפר הקרוב, ושעה נסיעה ב-2 אוטובוסים מקומיים מתחנת רכבת, שבטח נוסעים לעתים רחוקות... אבל בעל האכסניה יאסוף אותכם מתחנת הרכבת תמורת 10 יורו) או שהיא ממש על הפנים... ומה שחשוב באכסניה זה לא מספר המיטות בחדר... יכולה להיות אכסניה טובה עם 8 אנשים בחדר ואכסניה גרועה עם חדר זוגי... (אם את/ה נוסע/ת לבד, אין הבדל עקרוני אם יש אדם זר אחד בחדר או 7...)

nitsansh

New member
ולדעתי, צריך להיות תפרן מושבע...

כדי לחסוך 3-4 יורו וללכת לאכסניה הכי זולה שיש... אם זה הבדל שקובע אם תסעי או לא אז את בבעיה כספית רצינית... להיות תרמילאי זה לא אומר שצריך לסבול... (אבל למי שלא אכפת ללון במקום שיש 30 ס"מ בין מיטות הקומותיים, והרצפה בחדר נראית כמו מסעדה ספרדית שלא ניקו אותה שבוע, והשרותים מסריחים כמו בתחנה המרכזית, והאור במקלחת מקולקל ואף אחד לא טורח לתקן אותו, והטבח מבשל שניצל כשיש לו חשק ובתנאי שהקנין לא שכח לקנות קמח... מקרים אמיתיים שנתקלתי בהם... אז אין בעיה...)

syair

New member
אפשר

להתארח אצל אנשים. את יכולה להעזר באתר שמצורף בקישור הבא. יש עוד כמה אתרים כאלה, ואולי החברה מהפורום יעזרו לי. יש קצת מחויבות בלהתארח, כי אנשים גם מצפים לקבל ממך משהו, לא כסף, אבל מתנה קטנה מהארץ שאת מגיעה, ושתתיחסי אליהם, ולא תגיעי רק לישון, ולא תשוחחי בכלל עם המארחים.

syair

New member
הקישור שנתת מוביל

בסופו של דבר, לאותו אתר שיש קישור אליו מהפורום, רק העיצוב שונה, אבל המנוע חיפוש "מאחורי הקלעים", הוא אותו אחד. באמת קשה לי להאמין שבפחות מ-10 יורו ללילה אפשר למצא משהו, וכמו שכבר אמרו 14-18 יורו, נשמע הסכום המינימלי. אם את רוצה לינה יותר זולה, גרמניה היא לא המקום או שתנסי לינה באוהל בקמפינג.

Eldad H

New member
אפשר למצוא, אבל צריך להיות יצירתי..

לא מכיר מספיק טוב את גרמניה (למרות שפגשתי המון גרמנים בחו"ל), אבל יש מקומות בעולם שאפשר בכיף למצוא אנשים ברחוב ולישון אצלם בבית...

syair

New member
נתתי קישור בהודעה למעלה

לאתר שאפשר למצא אנשים להתארח אצלהם. אתה מכיר עוד אתרים כאלה?

למעלה