מידע מעניין שמצאתי

dragon4u

New member
מידע מעניין שמצאתי

אני רוצה לצרף לינק לאתר מעניין שמצאתי אני אוהב לעשות מחקר על דברים שאני מכניס לגוף שלי ולאחר שהרופאים החליטו להתחיל לי טגרטול הלכתי לשוטט ברשת וזה מה שמצאתי. מאוד אשמח להערות,הארות תגובות וכיו"ב חג שמח הלינק: http://www.wddty.co.il/med/tegretol.html

חייםלוי

Member
מנהל
זה נכון שכתובים שם כל מיני דברים

לא נעימים אבל תשים לב שחלק מן התופעות לא מתייחסות כלל לחולי אפילפסיה כי אם לחולי טרשת נפוצה שמצבם עלול להחמיר אם יקחו את התרופה. ודבר שני: בכל התרופות האנטי אפילפטיות יש רשימה ארוכה ומפחידה של תופעות לוואי אפשריות שרובן לא מתקיימות לעולם וחלקן רק אצל חלק קטן מן החולים. אז נכון שתרופה אנטי אפילפטית היא לא אקמול אבל השד לא גדול כפי שהוא נראה.

טלטול232

New member
תופעות לוואי

שלום לכולם לכל תרופה יש תופעות לוואי , לא כל התופעות קיימות אצל כל החולים. יש להכיר את התופעות , לבדוק אם מקבל התרופה סובל מתופעת לוואי או לא, והאים התועלת שבתרופה רב מהנזק או לא. למשל אצל טלטול הדפלפט גורם לנשירת שער , ובעיקבות זאת לשער דליל. השיקול הוא האים לתת לה את התרופה ולאפשר לה חיים נורמאליים ללא היתקפים או לדאוג לשער וליסבול התקפים. התשובה במקרה זה די ברורה. דרך אגב רשימת תופעות הלוואי של אקמול לא קטנה מתרופות אפילפטיות , אז גם אקמול הוא מסוכן , ביחוד אם נוטלים אותו לאורך זמן. שנה טובה וחתימה טובה , ללא התקפים וללא תופעות לוואי. אבא של טלטול

אמושיק

New member
TRILEPTAL

באשר עברנו לארה"ב וסיפרנו לרופא שבננו מקבל טרגטול - הוא התפלא. בארה"ב, לפי מה שהוא טוען, כבר מזמן עברו ל-TRILEPTAL - תרופה מאוד דומה (כשעברנו אליה לא היו תופעות לואי, המעבר היה ישיר 1:1, היישר למינון המלא) והיתרון שתופעות הלואי הבעיתיות אינן קיימות. אין פגיעה בכבד ולכן גם אין צורך בבדיקות תיפקודי כבד. אני לא חושבת שבארץ התרופה מוכרת ע"י קופות החולים - אחרת, למה הרופאים לא נותנים אותה? לדעתי שווה לבדוק עם רופאים/משרד הבריאות.

dmarcus ...

ד"ר היימן המליץ לבן שלהם להתחיל טיפול בטרילפטין. גמר חתימה טובה ושנה טובה

גליה0

New member
כן, הבת שלי

עוד מעט בת 4. התרופה גורמת לה לחוסר יציבות, שינה מרובה התרופה, כמו טגרטול יכולה להוריד את רמת הנתרן בדם דבר שיכול להוביל לעילפון ופרכוסים - דבר שחוינו איתה כשלקחה טגרטול ולכן צריך לעקוב בבדיקות דם על הנתרן. בטח תיכף נחליף גם אותה...

למעלה