מידע מביה"ח

nadd1

New member
מידע מביה"ח

בשנת 2004 עברתי ניתוח בחוליות הצוואר לאחר הניתוח הופיע זיהום במקום הניתוח אשר סיכן את השתל ולכן נאלצתי לעבור ניתוח נוסף לניקוי המקום. בניתוח השני פגעו לי בקנה הנשימה, עקב אינטובציה רשלנית לאחר הפגיעה אושפזתי כחודשיים בטיפול נמרץ נשימתי נאבק על חיי, לאחר מכן הועברתי למחלקה הנשימתית בביה"ח, ובסה"כ אושפזתי כשנה בביה"ח במהלך אישפוזי, אבא שלי ניסה לצלם כל מידע רפואי אודות מצבי אך נתקל בחומה של סירוב לאפשר גישה למידע. כיום אני עם קנולה בגרון, סובל מבעיות רפואיות קשות. אבקש לדעת לאיזה מידע אני זכאי לקבל מביה"ח ולמי לפנות, כלומר: דוח ניתוח האם קיים דוח הרדמה בנפרד צילומים המלצות או כל מידע אחר בתודה על עזרה נדב.

שאלות קשות והתשובה פשוטה

פעמים רבות אני נתקלת במקרים שלקוחות מספרים לי כי נתקלו בחומה של סירוב כאשר הם פנו לצלם את התיק. וראה זה פלא: מרגע שהלקוח חותם לי על כל המסמכים אני מצליחה לקבל אותם בלי בעיה. בקיצור - פנה לעורך דין במהירות, לפני שעילת התביעה תתישן.

nadd1

New member
אני פוחד

אני פוחד שברגע שיוודע להם שאני מגיש תביעה הם בכלל לא ירצו לטפל בי למעשה פגשתי מספר עורכי דין לתביעה לרשלנות רפואית אך אני מעוניין לפגוש עוד עורכי דין מה שחשוב לי יותר זה הצד הרפואי שעליו אינני מקבל תשובות מצד אותו רופא מטפל בבית החולים ולכן אני פניתי לקבל חוות דעת אצל רופאים מבתי חולים אחרים אבל מסתבר שהמידע שיש ביידי אינו מספיק כדי לקבל חוות דעת נוכח המצב הנ"ל אני מרגיש חוסר אונים ומכאן באה פנייתי זו, כדי לדעת איזה חומר רפואי אני זכאי לקבל לפני שאני מגיש תביעה לאחר הגשת התביעה, אני יודע שאת הגשר לאותו רופא "שרפתי"

בדרך כלל אין מקום לחשש זה

בדרך כלל אין מקום לחשש שאם עורך הדין מזמין את התיק הצוות הרפואי בבית החולים ידע על כוונתך להגיש תביעה. אסביר מדוע: הפניה לצורך הזמנת התיק הרפואי נעשית אל המחלקה לרשומות רפואיות בבית החולים. במחלקת רשומות רפואיות מתקבלות מאות הזמנות של חומר רפואי מידי חודש, מסיבות שונות: פגיעות בתאונות דרכים, תביעות לביטוח לאומי, לחברות ביטוח וכו'. רק חלק מהפניות למחלקת רשומות רפואיות הן בגין הזמנת תיקים רפואיים לצורך תביעת רשלנות רפואית. לכן, מירב הסיכויים כי עצם הזמנת התיק הרפואי מעורך הדין לא 'תסגיר' את העובדה שהנך שוקל להגיש תביעה וכך לא תשרוף גשרים. יש אמנם סיכוי מזערי שמאיזושהיא סיבה מישהוא בצוות בית החולים יעשה את הקישור הזה בין הזמנת החומר הרפואי לבין התביעה - אולם הסיכוי קטן.

nadd1

New member
כאשר מדובר בבריאות לא לוקחים

סיכון, ואף יהיה הקלוש ביותר. האם זכותי לבקש את התיק הרפואי, ועדיין אינני יודע איזה מידע יש בתיק הרפואי ? האם אוכל למצוא את המידע כפי שפירטתי: דוח ניתוח, דוח הרדמה, צילומים כמה עולה לבקש תיק רפואי ? תודה על המידע.

למעלה