מידע כללי

רמי א

New member
מידע כללי

לכל מי שמעוניין לדעת פרטים על רשיון לצלחת לוין המספר טלפון במשרד התיקשורת אם הוא לא השתנה הוא 03-5198226.ולבקש את חזי. לי נאמר שנכון להיום המחיר של הרשיון הוא 550 שקל לשנה לא משנה מה גודל הצלחת המחיר יכול לעלות אם מדד המחירים לצרכן עולה והתשלום מתבצע באמצאות בנק הדואר.ולא בתשלומים. ויש עוד מספר אם הוא לא השתנה זה 03-5198291.זה המחלקה של התשלום.

רמי א

New member
יש עיריות שבהם

אם רוצים לשים על הגג צלחת מעל1.8 מטר -צריך גם אישור בכתב ממהנדס הבניה בעיריה שהבית לא יקרוס מהצלחת ובדיקת מהנדס עם אישור זה לא במחיר זול.וגם צריך אישור בכתב מהועד בית שהוא מסכים לזה.בשביל העיריה. אם מדובר בצלחת מעל 3.7 מטר ומעלה אז פה החיים יותר קשים כי העיריה טוענת שכמות הקרינה הבאה מהלוין לצלחת גדולה מסוכנת. אז במקרה כזה אתה צריך להוכיח לעירייה שאין קרינה בעזרת איש כימיה שיבדוק בעזרת מד קרינה ויוכיח בעזרת תיעוד במצלמת וידאו שכמות הקרינה דרך המד קרינה.בצלחת אכן לא מסוכנת לציבור כולל שהוא ירשום את זה בכתב ידו. ובדיקה כזו לא זולה במחיר. לעיריה יש לפעמים תירוצים לא מוצדקים כמו אנחנו מקשיבים לכל אזרח. אז מספיק שיש אדם שגר בשכונה שלך שטוען שהגודל צלחת מכער את הסביבה אז זו גם סיבה שהעיריה תמנע ממך לשים את הצלחת. ואז במצב כזה אתה צריך לשלם הרבה כסף לתביעה משפטית. ואני מדגיש לכל עיריה ומועצה יש כללים משלה. ומדי פעם הכללים יכולים להשתנות בהצבעות חברי הועד בעיריה או במועצה. בכל מקרה אם אתה לא רוצה להיות מוטרד מבחינת החוק אז תפנה לעיריה או למועצה הקרובה אליך ותשאל -אם אני משלם רשיון למשרד התיקשורת וכול השכנים שלי מרשים אז עד איזה גודל צלחת אני רשאי לשים על הגג?- לסיכום מבחינת החוק אחרי האישורים מעיריה ומשרד התיקשורת אתה פטור מדאגות בנושא.הכל תלוי במזל איך השכנים שלך מתנהגים ואיך העיריה שלך מיתנהגת.

רמי א

New member
לגבי משרד התיקשורת

צריך מעל2.44 מטר. לגבי עיריה ומועצה האישור משתנה מעיר לעיר ומישוב לישוב.בעיקרון זה מעל1.8 מטר אבל זה משתנה מעיריה לעיריה.

רמי א

New member
אלון גוטמן

למה לידאוג ?תשאל ותדע. אני לא מחייב אף אחד מה לעשות.

לא, מדובר בצלחת לקליטת לווינים

עבור שידור אתה צריך רשיון שידור ממשרד התיקשורת וזה כבר סיפור אחר לגמרי.

למעלה