מידע טכני

מידע טכני

שלום לנווטים הרכובים. אני כרגע בארה"ב, אבל בקיץ אני חוזר ארצה, ובטוח אתחיל להיכנס לתחום ניווטי האופניים, לאחר שהתחלתי לרכב פה בשטח. יש לי מספר שאלות שנוגעות לציוד ההכרחי (או לא) לניווטים רכובים: 1. עד כמה חשוב שיהיו דוושות SPD/קליטים, ואיזה דגם מומלץ? 2. עד כמה חשוב ללבוש "שריון פלסטיק", ועל אילו חלקים בגוף? 3. עד כמה חשוב בולם זעזועים אחורי? באופניים שלי אין, ואני מסתדר איתם לא רע. בתודה מראש.

מידע

ראשית, אני שמח לשמוע על כוונותיך להצטרף. זו תהיה תוספת משמעותית לנווטים הרכובים. ועכשו לשאלותיך: 1. דוושות קליטים מוסיפות המון, גם לכוח שאתה יכול להפיק וגם ליציבות והשליטה שלך באופניים. ישנם דגמים רבים ואני לא יכול להמליץ על דגם מסויים. הנפוצים בארץ הם תואמי שימנו SPD, אבל בארה"ב תוכל למצוא גם שיטות אחרות. 2. רוב הנווטים אינם רוכבים עם מגנים. בכל מקרה, גם אם רוכבים עם (ואחרי שבת האחרונה שבה נפלתי פעמיים על המרפק והצטערתי שלא לבשתי את מגני המרפק) לדעתי בהחלט מספיק מגני מרפק וברך ולא צבי-צב או משהו נוסף. הרכיבה אינה כה אגרסיבית ולכן זה יהיה מוגזם. 3. בולם זעזועים אחורי אינו הכרחי. הקדמי הוא החשוב יותר.

IlanShacham

New member
עוד תשובות ../images/Emo13.gif

1. התשובה של ארז מצויינת
. דוושות SPD של שימנו מצויינות, אבל אם אתה רוכב הרבה בבוץ יש יותר טובות (Egg Beaters, לדוגמא). 2. בטיולים אני כמעט תמיד עם מגני ברכיים/שוק ומגיני מרפקים/אמה. כשמטיילים בשטח נופלים, והרבה פעמים גם נפילות קטנות משאירות פצעים מעצבנים חודש שלם אח"כ. עדיף להיות ממוגן. עם זאת, בתחרויות ניווט אני לא לובש את המגינים מפני שבכל זאת הם קצת מסרבלים, ובגלל שבניווטים כמעט ואין רכיבה טכנית. (ואני גם משתדל לא ליפול
) 3. תלוי במטרות שלך - למטרות הנאה מהרכיבה עדיף בהרבה אופני שיכוך מלא (=עם בולם אחורי). אני לא יודע איך המסלולים בהם אתה רוכב שם, אבל כאן יש מעט מאוד מסלולים שאפשר להגיד שלא יהיה בהם הבדל בין ש"מ לז"ק (זנב קשיח). למטרות תחרות יש אסכולה שאומרת שרק ז"ק (בגלל העברת הכח הטובה יותר), אבל היא די עוברת מהעולם ורוב המתחרים עושים זאת על אופני ש"מ קצרי מהלך (יחסית), שמאפשרים לגלגלים עקיבה יותר טובה על פני הקרקע ולפיכך יותר מהירות. מסלולי הניווט, כאמור, הם מאוד לא טכניים, ובהם בהחלט ייתכן שיהיה יתרון לז"ק.

תודה למשיבים

הבנתי: קליטים - צריך. בולם אחורי - לא חובה. מגינים - נחליט אחרי ההתרסקות הראשונה.

בנושא קליטים,

אם אין לך עדיין נסיון איתם, מומלץ לתרגל קצת לפני שיוצאים לשטח. מומלץ לעשות את התרגול על דשא שעליו אתה יכול לרכב ולתרגל עצירות פתע והתנתקות מהירה, או מקום אחר, רצוי שיהיה מבודד מגורמים מפריעים. אגב, לא כולם רוכבים עם קליטים, יש כאלו שפשטו לא "מתחברים" לזה. את הברור מכל לא רשמו לך- קסדה, חובה חובה חובה, וכפפות. וכמובן, ברוך הבא אל הניווט הרכוב, וקח בחשבון שצפיפות הארועים הרגליים לא משאירה הרבה שבתות פנויות לרכיבות שאינן ניווט.

אם כבר, אז עוד שאלה

תודה אלעזר. אכן, קסדה זה ברור (ויש לי, כמובן). בעיקרון, אני מתכוון לרכב רק בניווטים, ונראה לי שקליטים יכולים להוות יתרון, כי הרכיבה לא טכנית מדי (אין הרבה סינגלים בשטחי הניווט, למיטב ידיעתי). לגבי פנימיות - כולם רוכבים עם slime, נכון? כמה פנימיות "הולכות" במהלך עונת רכיבה ממוצעת? (אם אני רוצה לקנות "סטוק")

רוב מי שאני מכיר אכן רוכב עם החומר,

אבל אי אפשר לנבא כמה פנימיות צריך לשמור בצד. עמידות הפנימית תלויה גם במקום בו רוכבים, בעונה ואפילו בסגנון הרכיבה. בעונת הקיץ, הקוצים משחרים לטרף. זכור לי הניווט הרכוב האחרון שהיה ביער משואה עמוק בתוך הקיץ, תמר ואני היינו בין הבודדים שלא חטפו פנצ'ר, למעשה היו כאלו שחטפו יותר מאחד וכאלו שפסלו בגלל שנשארו בלי פנימית נוספת. בחורף, לעומת זאת, כמעט ואין פנצ'רים בגלל קוצים. פנצ'ר אפשר גם לחטוף מפגיעת אבנים במהירות גדולה, מה שנקרא, "סנייק בייט". עוד דבר, אם אתה מכין סטוק, כדאי שיהיה מקופל בצורה טובה ומאופסן במקום קריר, אני זרקתי שתי פנימיות שלא היו מאופסנות כראוי ופשוט נסדקו. ואם ניתן דוגמא פרטית, בתקופה האחרונה, תמר ואני, לצערנו, רוכבים כמעט רק בניווטים, כמות הפנימיות שהחלפנו בשנה ושמונה חודשים האחרונים היא 5, שנינו ביחד, כולל השתיים מהפיסקה למעלה!

פנימית עם חומר זה מצוין

קניית חמישייה יהיה דבר סביר בייחוד אם אתה מקבל הנחה.רק תוודא שהוונטיל מתאים לך. אין טעם לקנות כמות גדולה- יש סיכוי שהם ייהרסו/ייאבדו/יתערבבו עם המקולקלות...(מידע אישי...) אם יש לך אפשרות לעבור לטיובלס, יותר טוב, ושוב, מקטין את הצורך בפנימיות (רק לגיבוי) טיפ לגבי כפפות: בניווטים אני מעדיף כפפות חצויות. יותר נוח 'להתעסק' עם המפה וכו'.

אכן, התדרדרתי לכביש...

אבל אני לא זונח את השטח ואת הניווט!!! גםוגםוגםוגם (הכביש זה רק לכושר, בשביל השטח...)

IlanShacham

New member
בטח לא זונח...

ואיפה כבודו היה בשבת, במקום בניווט, אם מותר לשאול?

נהיית סנילי?../images/Emo140.gif

בשבת, במקום רכיבת כביש, הייתי בניווט!!! אמרתי לך בוקר טוב, אבל כנראה אתה כבר לא מזהה אותי... אבל שלפי איך שהלך לי בניווט אולי באמת כדאי לי שלא תדעו שהייתי...

IlanShacham

New member
כנראה שכן ../images/Emo5.gif

אני זוכר שלפני שיצאתי פגשתי את עמיחי שאמר לי שאתה רוכב כביש באותו יום... אחרי הניווט כנראה כבר לא נשארו לי מספיק תאי מוח אקטיביים...

נועם, במשפחת גור ניסו לנחש

באיזה מסלול אתה מתכוון להתחרות? במסלול העילית, הטבעי לך, או, כמו נווטי עילית רגליים אחרים להתחיל במסלול הבינוני? מה שלא יהיה, שיהיה בהצלחה.

בינוני, בלי יומרות

תודה על ההתעניינות. אני חושב שעקב חוסר הנסיון ברכיבה, אתמודד במסלול הבינוני, לפחות בניווטים הראשונים. כמובן, אין לי יומרות לנצח, כי מעולם לא רכבתי שטח בארץ, וברור שיש לי עוד מה ללמוד. אם הזמן המנצח במסלול הוא כ-90 דקות, זה נראה לי מספיק ארוך, בשלב זה.

למעלה