מידע דחוף!!!!

חבצלת 1

New member
מידע דחוף!!!!

או שכל הדתיים במדינה הזו ללא ליקויי למידה או שאני לא יודעת בררתי ברעננה בפתח תקוה ברמת גן(גבעת שמואל) בכל המקומות האלה אף אחד לא יודע אם תפתח כיתה קטנה דתית אפילו בת"א לא נתנו לי תשובה - לא ביקשתי שם של בית ספר אלא רק מידע כללי - שלשם אוכל לעבור לגור עם ילדי בתודה מראש למי שיוכל לעזור

דליה.ד

New member
שלום חבצלת וברוכה הבאה!

אני ממש מבינה את הלחץ שלך! ולא, לדתיים אין ילדים ליקויי למידה, אין מפגרים, אין אוטיסטים, אין תסמונת דאון...כולם בריאים בעזרת השם. ואם אין כיתה דתית, איני מבינה מדוע לא לעשות מה שטוב עבור הילד ושיכנס לכיתה בבית ספר חילוני? את יכולה לתת לו תגבור שיעורי דת, תלמוד, תפילות וכל מה שאת רוצה אחרי שעות הלימודים. אין לי מושג מדוע אין כיתות חינוך מיוחד בחינוך הממלכתי דתי, ואם יש אז צריך לפנות למחלקת חינוך ממלכתי דתי העיריה או במשרד החינוך. בהצלחה!

חבצלת 1

New member
דליה שלום

אני אתאר לך קצת מה קורה אצלנן בבית עם שני הילדים הגדולה היא בבבית ספר ממלכתי דתי רגיל מה שקורה בפועל זה שבכיצה שלה (ג´) יש 20 ילדים וגם בכיתה השניה כשבפועל קרוב ל%ל50 מהם הם לקויי למידה (3 לא יודעים לקרוא ולכתוב בכלל) הם מורידים את הרמה של הכיתה ממש כי המורה צריכה להתעסק אתם חלקם מטילים בב"ס וחלקם שוכבים על הרצפה . המצב בכיתה השניה לא יותר מזהיר. הבן בגן חילוני - משולב הוא לא יכול ללכת לחברים ולאכול איתם ארוחת ערב עם זה אנחנו מסתדרים ומרשים לו לאכול רק חטיפים הבעיה העיקרית שהוא לא יכול ללכת למסיבות היום הולדת כי רוב ההורים עושים את זה בשבת ( היו ליכמה שבתות שחורות) אבל לגבי בית ספר זה יותר קשה כי יש גם דברים יותר ששיכים לאורח החיים הזה (אני אגב באה מבית חילוני ואין לי אפשרות להסביר לו כל מה שצריך כי אני פשוט לא יודעת מספיק .

אלי ו.

New member
אנחנו סובלים מאותה בעיה

פשוט לא פותחים כיתות קטנות בבתי ספר דתיים. היות והכיתות אמורות לפתור בעיה לאיזור שלם שמים את הכיתה בבתי ספר ממלכתיים רגילים. בשנתיים האחרונות בני היה בגן טיפולי לא דתי, ולמרות שמאוד הייתי רוצה שילך לכיתה א´ בבי"ס דתי, כנראה שהוא ילך לביה"ס הממלכתי (אם נמצא כיתה קטנה באיזור רעננה) למי שלא מודע זה נושא מאוד קשה להורים. בי"ס דתי זה יותר משיעורים בנושא דת, זה חלק מאורח חיים. אם מישהו בכל זאת שומע על כיתות קטנות באיזור השרון, אשמח לשמוע.

לחבצלת ולאלי

בלי בכלל להיכנס לענייני הדת אני מבינה את מצוקתכם, הרצון להעניק חינוך שאתם מרגישים כי הוא הטוב ביותר לילד לא עולה בקנה אחד עם הדרישות ממערכת החינוך - אבל זה לא לגמרי נכון. ראשית - בתי הספר הדתיים בגילאי היסודי עדיין כפופים למשרד החינוך ולפי כך - בררו את הזכות לקבל מורה מסייעת בתוך כיתה רגילה או שעות שילוב. שנית - נסו לודא עם הגורם המטפל האם יש דרך להיפגש עם צוות בית הספר ולבנות תכנית שילוב לילד באופן פנימי בתוך בית הספר - כלומר - ליצור מצב בו המורים ומנהל בית הספר מודעים לבעיה ועובדים בטכניקות שיסייעו לילד (וגם לקויי למידה אחרים ירוויחו מכך
) ואחרון חביב - למה להתעלם מנושא דעת הקהל? אתם שני הורים מאיזור השרון שעומדים בפני הבעיה הזו, ברור שיש עוד הרבה כמוכם רק שעוד לא מצאתם אותם, נסו לאתר אותם בקהילה שלכם ובקהילות דתיות באזור, התאחדו כקבוצה ופנו לאחד מבתי הספר - הרי אם יהיו מספיק תלמידים - יאלצו לפתוח כיתה לא? נסו ותהנו

כחלחל

New member
בואי נדבר על זה פתוח.... OK?

מכירים את היד המכסה את העיניים כשעוברת בחורה בלבוש לא חושפני? זה אותו דבר, "אצלנו אין דברים כאלה" אין אלימות, אין דיכוי האישה וזכויותיה, אין יצר מיני, אין אונס, אין שום דבר העלול רחמנא ליצלן לפגום בשידוך או לרמוז על בעיה שניתנת לטיפול רפואי פסיכולוגי חברתי או כל טיפול אחר שאינו תפילה או סוג של פולחן רבני. הכל מושלם בעזרת השם יתברך וחלילה לערער או לפעול לתיקון. ובאמת סליחה על הציניות, דעתי על החברה הדתית / חרדית באמת אינה קשורה לכאן ואני משתדל לענות לגופו של הענין. זו המציאות המצערת ורק בידך הדבר. אנני יודע לאיזה זרם דתי את משתייכת ועד כמה הוא חרדי, אני היתי מנסה לפנות למנהלים הפדגוגים של רשתות החינוך הדתיות (ממלכתי או עצמאי לפי נטייתך ) ומנסה לשאוב מידע מהם, גם בניצן ניתן לחקור, לא פוסל גם את אנשי הרב פירר מ"עזרה למרפא" שהם אנציקלופדית מידע אדירה ואולי גם בתחום הזה. ואם כלו כל הקיצין וטובת הילד למול עינייך אז את יודעת שבחינוך החילוני יש את כל הכלים להם הוא זקוק, ככתוב: חנוך לנער על פי דרכו בהצלחה בכל מקרה..

טול קורה מבין עיניך...

שני ההורים האלה עושים כמיטב יכולתם עבור ילדיהם במסגרת מגבלותיהם ואמונותיהם. אני חושבת שמגיעה להם לפחות הערכה ובטח לא ביקורת. עניין הדת הוא לא לפורום זה. תודה.

עציוני

New member
חבצלת. שלום רב. מי אמר שאין

מוסדות חינוך לילדים עם בעיות ריכוז? כאחד שעבר את כל התהליך המתיש בחיפושים אחרי.. כאחד שמצא פתרון לבן ולא סתם פתרון- הבן ניגש השנה לבגרויות ובנתיים בהצלחה- אני מציע לך ליצור איתי קשר . אם זה בא בחשבון: 050443261 מאיר.

אסף ו

New member
תפסיקו לקשקש כבר

נימאס לי מכל אלה שיש להם רגשי נחיתות ומשום מה הם מוציאים את זה על אחרים (בנושא הזה על דתיים לדוגמא). הרי ברור לכם שיהירות והתעלמות מהחריג והלא מושלם הם לא כללי התנהגות של החברה הדתית. בעירי כמעט בכל בית ספר דתי או לא דתי (אם יש צורך כמובן) יש כיתה מיוחדת לכך. אז בבקשה תפסיקו לזרוק כל פאשלה של מוסדות השלטון או של כל אחד אחר על ה"דתיים האלה" בלי בכלל לחשוב פעמיים. מה לעשות שמערכת החינוך הדתית מהיותה מערכת של מיעוט (פחות מ 20 אחוז בישארל) ולא בכל בית ספר מתאפשרת פתיחה של כיתה כזאת (אי אפשר לבקש לפתוח כיתה לילד אחד או שניים זה מה יש).

למעלה