מידע בצרפת

קוני

New member
מידע בצרפת

שאלה איך אני משיג מידע בעיר "מרי" MERRI שבצרפת. רקע - אמי ע"ה נולדה בעיר מרי ב1947 ועלתה עם הוריה שנה שנתיים לאחר מכן לא ידוע לי אם הוריה הכירו שם. סבי מפולין, סבתי מרוסיה, עיירה קטנה ליד גרוזיה. כיצד אני יכול לאתר אם בכלל רישום כלשהו בעיר זו, איך מתחילים לבדוק דבר כזה. אין כ"כ את מי לשאול רוב הקרובים בעולם שכולו טוב.

bilen

New member
שם המקום מדוייק?

כי יש כפר בשם זה לא רחוק מהאוקיינוס האטלנטי. מקום פצפון, כ-150 תושבים!. יש עוד מקום שנקרא סנט-מרי שהוא גדול יותר. בכל מקרה, מצבך טוב יותר מזה של כל אחד מאיתנו.... פשוט לפנות לקונסוליה הצרפתית בת"א ולדרוש רישום לידה של האמא. בשנים שהיא נולדה, אחרי המלחמה, כבר היו רישומים מאוד מאוד מסודרים בצרפת. בכלל, זו מדינה ששמה לה למטרה לשמור רישומים הכי מדוייקים שאפשר. מדינה שמכתיבה לאזרחים באיזה שם פרטי להרשם... עד כדי כך. אם תמצא שם מדוייק של מקום הלידה, אוכל למצוא לך את העיריה (משרד הרישום) הרלבנטית ותוכל לשלוח ישר לשם. אולי זה יקצר ויוזיל את התהליך. פשוט לשאול את אמא, באיזה אזור בדיוק נמצאת העיר הזו? ע"י מה? זה יעזור למצוא את השם המדוייק. רק טיפ קטן: אם זה אכן המקום, הכפר הקטן, זה מתחבר לתופעה ידועה של יהודים רבים שהסתתרו במשך המלחמה בכפרים קטנים באזור זה. בדרך כלל אנשים שהיתה להם חזות "גויה" או כאלה שהיה להם קשר למקום או סיבה אחרת.

קוני

New member
תודה אבל אין את מי לשאול

עשיתי קצת חיפוש סנט מרי זה לא כנסיה בפריז עפ"י מה שראיתי יש רק את העיר מרי שהזכרת מקום פצפון אני אמור לדעת צרפתית בקונסוליה או שהם מדברים אנגלית?

למעלה