מידע בנושא השלכות התרופות בכדור והריון

Liat60

New member
מידע בנושא השלכות התרופות בכדור והריון

הי
בעיתון neurology האחרון התפרסם מאמר על נתוני גילניה והשלכות על הריון ובנוסף דיון העורכים בנושא נטילת כדורים לטרשת נפוצה והריון, בעקבות איסוף מידע של גילניה...
מצרפת לינקים לתקצירים, השאלה שלי למנהלות הפורום ,איך אפשר להשיג את המאמר המלא , כי לציבור אין גישה לכל הטקסט וחבל.... בטח לרופאים הנוירולוג ים יש. לדעתי זה ממש חשוב כי רוב החולים הן נשים ( יכולה להיות השפעה על פוריות גברים..?...) צעירות
אשמח לעזרתכם

שבת שלום
ליאת

bali

New member
מנהל
היי ליאת

אין פה משהו חריג או שונה בעניין הריון תוך כדי נטילת תרופה מונעת לטרשת.

הטיפול המונע היחיד שמותר לקחת בזמן הריון הוא IVIG (אימונוגלובלינים) ובכל שאר הטיפולים המונעים ההמלצה היא לא להמשיך הריון שהתחיל כשהאשה נטלה טיפול מונע, מכיוון שיש סיכון למומים ובעיות בעוברים.

כשהתחלתי לקחת גילניה אמרו לי שכדאי מאד שלא אכנס להריון כשאני בטיפול ושאשתמש באמצעי מניעה, מכיוון שלא ידוע איזה וכמה נזק יכול להיגרם לעובר, אבל זה נכון לכל הטיפולים המונעים. כתוב גם שצריך "להתנקות" מהגילניה חודשיים לפני שנכנסים להריון. אבל שוב, זה נכון לכל הטיפולים המונעים מלבד אימונוגלובלינים.

אני לא ראיתי שכתוב במאמר הזה שיש פגיעה בפוריות, ממה שהבנתי מהתקציר הזה, הם התייחסו למקרים של מטופלות שבמהלך הניסוי בו נטלו גילניה נכנסו להריון והמשיכו איתו, ושהיו כמה מקרים של מומים והפלות טבעיות.

דווקא ממה שהבנתי מהרצאה של ד"ר פלכטר מאסף הרופא, התרופה היחידה שידוע שיכולה לפגוע בפוריות היא האובאג'יו החדשה.

למעלה