מידענות?

saritsn

New member
מידענות?

אני מתענינת בלימודי מידענות בדקתי וראיתי שיש לימודים כאלו בבר-אילן, בלשכת המסחר ובאוניברסיטה הפתוחה. מישהו יכול לומר לי מה הבדל בין שלושת המקומות? אני עם רקע אקדמאי ועבדתי בפיתוח שנים רבות. מחפשת שינוי כיוון. האם לימודי המידענות מיועדים לספרנים? כי זה לא מה שאני מעונינת. בבקשה, עזרו לי להבין!

חייםלוי

Member
מנהל
לימודי מידענות מיועדים לספרנים ולמידענים

הלימודים בבר אילן הם אקדמיים. אלה לימודי תואר ראשון ושני לכל דבר. אני לא מכיר את הלימודים בלשכת המסחר. אני מניח שזה משהו הרבה יותר צר וממוקד למי שעובד שם או יעבוד שם.

saritsn

New member
המשך שאלה

ומה לגבי האוניברסיטה הפתוחה? ושאלה שלא ענית לי: האם מידענות=ספרנות? מה ההבדל?

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא מכיר אצ האוניברסיטה הפתוחה. אאל"ט

היו כבר שרשורים על כך בעבר. כדאי לעשות חיפוש על האוניברסיטה הפתוחה בפורום. הלימודים של ספרנות ומידענות הם זהים. העבודה בהמשך אינה זהה. בלימודי ספרנות ומידענות יש, בבר אילן, מגמות שונות ומי שלומד במגמה המתאימה יהיו לו יותר כישורים מאשר למי שלומד במגמה אחרת.

אני מציע שתגדירי טוב יותר

מה סוג העבודה שבו את כן מעוניינת. כך יהיה קל יותר לומר לך האם לימודי מידענות מתאימים לך ואם כן, לאילו מסגרות כדאי לפנות.

טלגרנות

New member
מידענות בית-ברל

אני למדתי בבית ברל בתכנית למידענות, אין לי קשר לספרנות והתואר הראשון שלי הוא בתחום המדעים המדויקים. מה שטוב בתכנית של בית ברל זה שהיא תכנית ללימודי תעודה לבעלי תואר , מאד גמישה (אני למדתי יום בשבוע, כך שיכולתי גם לעבוד) ויש מבחר גדול של קורסים בכל מה שקשור לתחום המידענות הצד הפסיכולוגי/התנהגותי, ניהולי וכמובן הטכנולוגי. בתכנית הזאת שמים דגש על הצד המעשי. אני מבינה מדוע את חושבת שהתכנית מיועדת לספרנים, התחומים אכן קרובים מצד אחד אבל מצד שני לימודי המידענות מאפשרים לך להשתמש בתחומי ידע קודמים שלך ולשכלל אותם. אני למשל לקחתי את הלימודים ואני מיישמת אותם בתחום המדעי. בכלל אפשר לעבוד גם מהבית וזה יתרון גדול, מקווה שעזרתי. שיהיה בהצלחה.

saritsn

New member
תודה ושאלה נוספת

תודה רבה על התשובה!!! סוף כל סוף מישהו שמבין אותי...אם תוכלי להרחיב מה משך הלימודים בבית ברל? כי ממה שראיתי יש בבית ברל לימודי מידענות לתואר. מהתשובה שלך אני מבינה שלמדת לימודי תעודה, וזה מה שאני מחפשת.אם תוכלי להרחיב, מה כוונתך שאת מיישמת בתחום העבודה? ואני שמחה לשמוע שאפשר לעבוד מהבית...כי זה הכיוון שלי לעתיד...

למעלה