מידענות רפואית

carmitav74

New member
מידענות רפואית

שלום רב הייתי רוצה לדעת: מה זאת מידענות רפואית? איפה לומדים את המקצוע? מהן דרישות הקבלה? כמה שנות לימוד? מהן אפשרויות התעסוקה? מה ההדגש בלימודים = הצד הרפואי או הצד המידעני? והאם זה מה שלומדים באוניברסיטת בר אילן שניקרא:לימודי מידע? וכן יש לי עוד כמה שאלות: בהמשך לשאלות שלי רציתי לדעת אם אין לי את הממוצע המתאים בשביל להתקבל למקצוע זה האם מכינה קדם אקדמית היא דבר טוב או שעליי להרשם לבית ספר כמו אנקורי או מישלב ולהעלות את רמת הציונים של תעודת הבגרות שלי?האם יש לאוניברסיטת בר אילן מכינה קדם אקדמית?ואם כן איפה?האם המכינה הקדם אקדמית דורשת מבחן פסיכומטרי מקווה שאלו לא יותר מידי שאלות ואם כן אני מתנצלת בכבוד רב כרמית אברהם

carmitav74

New member
מידענות רפואית-מדוע לא עונים??

שלום רב שאלתי שאלות בקשר למידענות רפואית ועדיין לא ענו לי האם אפשר בבקשה לענות על שאלותי? בכבוד רב כרמית אברהם

מידענות

ראשית, לא קיים מסלול לימודים במידענות רפואית. באוני' בר-אילן מתקיימים לימודים לתואר ראשון בלימודי המידע, או מה שנקרא מידענות. מטרת הלימודים הינה להכשיר מידענים בעלי השכלה רחבה שיתפסו עמדות מפתח בתחומי המידע השונים ויועסקו במרכזי מידע, ספריות, חברות הייטק, ארגונים ציבוריים ובתעשיית המידע כנותני שירותים וכמפתחי מאגרים וכלי דלייה חדישים. כמו כן, לקדם את המחקר בתחום לימודי המידע על ענפיו השונים כולל מידענות, דליית המידע, בניית מאגרי מידע, פיתוח כלים לארגון הידע, ניהול ידע בארגונים ופיתוח כלים חדישים לסביבות וירטואליות. המחלקה ללימודי המידע שמה לה למטרה להקנות לתלמידיה: ידע להבנת מהות המידע ותפקידו בחברה. התמחות בשימוש בטכנולוגיות המידע והתקשורת. יכולת לנתח מבני מידע, לפתח אסטרטגיות ומערכות לניהול, לגישה ולהפצת מידע. מסוגלות להגיב לצרכי מידע של קבוצות צרכנים שונות. מיומנויות מחקר. פרטים נוספים על מסלול הלימודים: אוני' בר-אילן הפקולטה למדעי הרוח- המחלקה ללימודי מידע. לימודים לתואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/5318520 52900 בהצלחה!

למעלה