מידות

הילית111

New member
מידות

תודה לכל מי שעזר עם השום
במתכונים רבים אני רואה כתוב למשל כפית חמאה . עכשו החמאה שאני משתמשת בה זה או חמאה למריחה לורפק או חמאה קשה כזו של תנובה ללא מלח
אז איך אני למשל מודדת כפית חמאה ממלבן חמאה של תנובה זה של המאה גרם ?
או אם רשום למשל 50 גרם חמאה מומסת. איך אני מודדת.ובדיוק המיקרו התקלקל לי ואין לי מיקרו יש לי גז וטוסטר אובן...איך אני ממיסה והאם אני מודדת לפני ההמסה או אחריה?
במיוחד בעוגות אני שואלת שם הכמויות אמורות להיות מדויקות
שאלה נוספת לגבי קמח
שוב ,לא פעם אני נתקלת במתכונים שרשום נניח 80 גרם קמח או 10 גרם קמח למשל מידות כאלו
איך אני מודדת ? האם צריך משקל בבית
ואחרון לגבי גחנון. חברה רוצה ללמד אותי להכין גחנון אני אקנה סיר גחנון בכל מקרה פלטה אין לי היא אמרה אז משאירים בתנור כל הלילה. קצת מפחיד אותי להשאיר תנור כל הלילה .על איזה טמפרטורה אמורים להשאיר? חימום מלמטה ומלמעלה. ..
תודה !!!! וסופש נעים

IliAsh

New member
צהרים טובים הילית
!

אכן עדיין יש מתכונים בהם לא "מכבדים" את משתמש הקצה ומגבילים את המדידות לשיטה מסוימת.
הפטרון המהיר הוא לחפש ברשת מדריך המרה כוסות-כפות-גרמים וגם המרות בין מידות בינלאומיות שונות.
הפטרון החכם לדעתי ובמיוחד אם את רוצה להתקדם ולא להיות תלויה במתכון זה לרכוש משקל מטבח קטן. הוא לא תופס הרבה מקום וגם עולה יחסית זול (יש פחות ממאי ויש יותר כמובן, הכל לפי התקציב).
ככה שהשאלה אם "צריך משקל" היא בעצם לשיקולך.

אם אין מיקרוגל, אפשר להמיס את החמאה על אמבט אדים, בדיוק כמו שוקולד. כדאי להוציא את החמאה מבאוד מועד שכבר תהיה רכה בזמן ההמסה וככה היא תימס מהר יותר.

לגבי הג'ינון, הן הפלטה והן התנור הם מכשירים חמשליים ואם כבר זה מפחיד בדיוק באותה מידה להשאיר אותם דולקים כל הלילה

לא יודעת לגבי הטמפרטורה, משהו נמוך זה בטוחה כי זה יותר אידוי מאשר אפיה. והחימום כמובן משני הכיוונים כדי להבטיח אפיה אחידה.

שיהיה בהצלחה ושבת שלום

raya

Well-known member
טבלת מידות - המרות.... אני מצרפת כמה טבלאות שאולי יעזרו לך.
מצד שני - אני חושבת שזה לא אסון גדול אם במקום כפית חמאה למשל תשתמשי בכמות מסוימת לא מדודה- לפי ראות עינייך.
מה שכן - אני ממליצה לקנות מאזני מטבח דיגיטליים, ורצוי לשים לב שיהיה להם מפסק ON/OFF כדי שהסוללה לא תיגמר מהר מדי.

3655032">2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=3883655032">28698">1

3655032">2

3

שבת שלום!

רעיה

הילית111

New member
תודה רעיה

תודה על הטבלה
אגב לגבי השמרית בקוביה
אם משתמשים בה מפוררים אותה ישר לתוך הקמח
או צריך קודם במים ?

raya

Well-known member
שמרים בקוביה..... רצוי להוסיף מעט סוכר ומעט מים/חלב פושרים.
אחרי שיש תסיסה - ממשיכים בהכנת המתכון.

רעיה

למעלה