מידות ספות לסלון

גלמיש1

New member
או קיי

&nbsp
בהצבת הספות הייתי בוחרת באופציות שלא חוסמות באופן ניכר את הויטרינה
זה יכול להיות ספה קווית ארוכה. ויכול להיות ספת שזלונג כשהפינה נמצאת מול הדלת (בצד של הכניסה) - זה גם יתן קצת יותר הגדרה של מרחב הסלון.
מבחינת גדלים - אי אפשר לענות ככה בלי מידות מדוייקות (אין פה למשל אף מידה לאורך ורוחב הסלון - אני מעריכה שזה משהו כמו 4.5X4.5) . לא בטוח שחייבים ספה באורך 3 מ. דוקא.

lipskya

New member
הי גלמיש, אפרט לגבי מידות הסלון. באמת קשה להבין מהתכנית..

רוחב כל החלל כולל המטבח הוא 7.9 מ'
הדלפק מסתיים אחרי 2.85 מ' וחשבתי להשאיר רווח של כ-0.9 מ' מהדלפק לגב ספה שתמוקם במקביל לדלפק.
בסה"כ יוצא שהמרחק מגב הספה עד לקיר הטלוויזיה הוא 4.15 מ'.
אורך קיר הטלוויזיה הוא 3.85 מ'.
לויטרינה יש 3 דלתות ברוחב 1 מ' כל אחת. הדלתות מתחילות 0.8 מ' מקיר הטלוויזיה ונגמרות 3.8 מ' ממנו..
לפי המידות האלו, הספה מתחילה לחסום את הויטרינה אחרי 35 ס"מ כך שלדוגמא שזלונג של 1.35 מ' יחסום רק את הדלת השמאלית. שזלונג של 2 מ' יחסום את הדלת השמאלית ועוד 65 ס"מ = 2/3 מהדלת האמצעית.
לגבי אפשרות להציב את השזלונג דווקא קרוב יותר לדלת הכניסה, באמת לא חשבתי על זה אבל מצד שני יש לי את כורסת הטלוויזיה וגם אותה צריך למקם. אני לא בטוח שהיא תפריע פחות למעבר אם נצמיד אותה לויטרינה..
מה דעתך ?

lipskya

New member
מידות ספות לסלון

מצורפת סכמה של המטבח + סלון.
אנחנו רוצים ספה פינתית וחשבתי על מידות של 3 מטר לחלק הארוך כך שיהיה באותו אורך של האי במטבח מאחורי הספה...
מצד אחד מתלבט אם לא קצת קטן מדי ומצד שני אני חושש לחסום את הכניסה למטבח..
לגבי החלק הקצר של הספה, חשבתי לעשות באורך 2 מטר כולל הפינה המשותפת..
מה דעתכן/ם על המידות ? האם לעשות אחרת ?
אגב, בנוסף לספה הפינתית יש גם כורסת טלוויזיה. הכנסתי גם אותה בשרטוט..

תודה

גלמיש1

New member
תיאור מילולי של מידות זה לא מעשי .

תטרחי ושרטטי את המידות על התכנית. אפילו בתכנת צייר.

לגבי מיקום הכורסה - כורסה מהווה פחות הפרעה מספה אפילו אם היא תוספת בערך אותו חלל/שטח. כי את הכורסה אפשר להזיז ו/או לסובב. את הספה לא. ויתכן שאם תמצאו שהכורסה מפריעה תוכלו לדחוף אותה לאיזו פינה.

lipskya

New member
הכנתי 3 סרטוטים סכמטיים לאופציות השונות. מה דעתך ?

איכשהו הנטייה שלי לאופציה 1..
למרות שיש חסימה מסויימת של היציאה למרפסת, הספה מקבילה לאי ויוצרת סימטריה.
מבחינת נוחות, לא בטוח שיהיה נוח לאורחים לשבת על השזלונג כי אין משענת ומצד שני, נראה לי שמבחינת הנוחות שלנו, שזה רוב הזמן יהיה דווקא נוח שתהיה אופציה לשכב..

מה דעתך ?

lipskya

New member
אולי להאריך את החלק הקצר של הספה ל-2.3 מטר ? ראה תמונה..

המטר בתמונה המצורפת מונח במיקום בו תסתיים הספה במידה ונעשה באורך 2.3 מטר. מאפשר פתיחה של דלת אחת מתוך 3 של הויטרינה, רוחב של 1 מטר, ועוד כמה סנטימטרים..
מה דעתך ?

lipskya

New member
התפתחות נוספת לאחר ביקור ב-Tucasa,

המליצו שלא לקחת ספה פינתית אלא רק פס של 3 מטר (מקביל לדלפק) כדי שלא לחסום את הזרימה למרפסת..
מה דעתכם ?

גלמיש1

New member
אני לא רואה שום סיבה לחסום את הויטרינה עם הספה.

יש פה סלון רחב ידיים ומספיק מקום לסידור נוח.
קודם כל הייתי מעמידה את הספה עם הגב לקיר, ולא לאי. ככה היא לא תחסום שום דבר.
את שולחן האוכל הייתי מעבירה מהאי אל האיזור שמימין (בשרטוט) לדלת הכניסה, שם יש מקום טבעי לשלוחן וישיבה, וזה קרוב למטבח.
באי אפשר להשאיר 2-4 מקומות ישיבה אם רוצים.
אם צריך למקם מסך טלויזיה מול הספה - אפשר לנצל לטובת הענין את האי ולהגביה אותו, או את חלקו (הדופן הפונה לסלון) ולהתקין בה טלויזיה. זה גם יהווה קצת הפרדה מבורכת בין הסלון למטבח, ויהיה אפשר להתקין מאחור ארונות מטבח גבוהים.
כלומר לייצר ארון בגובה כ 120-150 שמצידו האחד טלויזיה פונה לסלון,\ ובצד השני איחסון למטבח.
&nbsp

למעלה