מידות אופניים

ganbarimasu

New member
מידות אופניים

שלום לכולם.
אפתח ואומר שאני בור בנושאי אופניים.
אני בגובה 1.65 מ' ואשתי בגובה 1.60 מ'.
אנחנו מעוניינים לרכוש אופניים.
כבר נכננסתי למלא אתרי הסבר לאיך לבחור אופניים ואני כבר מבולבל ומתוסכל. למדוד מהירך עד לברך, ומהאוכף עד הארכובה ועד לפינת הקרן השמאלית. אינצ'ים וס"מ. מרחק בין פינות ושטח בין הדוושה לגלגל. וואלה לא יודע

אשמח להסבר פשוט, ללא סיבוכים ומילים מקצועיות לאיזה גודל/גובה של אופניים אנחנו צריכים כך שיהיה לנו נוח.
(ואני יודע ש"זה לא כזה פשוט", ו"זה תלוי בהמון גורמים" אבל באמת אני לא מבין בדברים האלו כלום, אז הסבר פשוט ללא מקצוענים שבסה"כ רוצים אופניים לנסוע אתם לסופר
)

בתודה,חיים

susita7

New member
לך לחנות ותמדוד

בחנות אופניים ידעו להתאים לך את מידת האופניים. אם אתה קונה יד שניה תחפש מידה מדיום או "17. זה אמור להתאים. וכמובן תעשה סיבוב לפני הקניה ותרגיש. בהצלחה

ganbarimasu

New member
תודה רבה

אין לי יכולת כספית לרכוש אופניים חדשים ב-1000 ש"ח ויותר.
לכן אני מחפש אופניים יד שנייה ביד2 וכד'.
וכאשר מחפשים יד שנייה אי אפשר לגשת ולמדוד, צריך לדעת מה לשאול בטלפון מראש

&nbsp
אז תודה רבה.
17"

steiff

New member
מידה S לך ומידה XS לאשתך

אפשר לאשתך גם מידה S, כדאי למדוד...

לא צריך למדוד אורך וגובה ומרחק. :צריך למדוד את האופניים כמו שמודדים חולצה ונעליים: לשים עליהם את הגוף ולראות מה רואים ומה מרגישים.

גובה האוכף: כך שכאשר הרגל במצב המתוח ביותר (המשך הקו של צינור האוכף) היא ישרה אבל לא נעולה. אם במצב הזה נשאר פחות מדי מוט אוכף בתוך צינור האוכף (צ׳ל סימון על המוט שמתריע ממצב בו אתה מוציא אותו יותר מדי) אז צריך אופניים במידה גדולה יותר.

מיקום אורכי של האוכף: את האוכף ניתן להזיז קדימה ואחורה על המסילות שבתחתיתו. כאשר הפדל נמצא במצב אופקי צריך להסיע את האוכף עד לנקודה בה הברך נמצאת בדיוק מעל מרכז הפדל הקדמי. אם לא ניתן להגיע למצב כזה, השלדה גדולה או קטנה מדי.

ווידוא אחרון: כאשר אתה יושב על האופניים ומחזיק בכידון - הבט לכיוון ציר הגלגל הקדמי. הוא צריך לעבור במרכז ה״סטם״ או קרוב למרכזו. אם הוא לא שם, מידת האופניים לא נכונה.

אצל נשים פרק הגוף העליון קצר יחסית לגברים ואופניים שמתוכננים מלכתחילה לנשים בנויות בהתאמה עם משולש קדמי קצר. במידה וקונים אופניים יוניסקס - יתכן שצריך יהיה לבחור מידה קטנה כדי לפצות על ההבדלים הפיזיולוגיים.

למעלה