מיגון עצמי

לפני כמה חודשים רכבתי על האופניים

ראיתי לפני סמנים מבריקים על הכביש והאטתי רק כדי לגלות שהשמן בצד הכביש גרם לרוכב קטנוע להחליק וליפול.
אני מעריך שהוא נסע במהירות 40-30 קמ"ש.

לבחור היתה קסדה סבירה על הראש, ג'ינס וחולצה.
העור בכפות הידיים שלו היה מקולף לגמרי, הברכיים מקולפות למשעי, כמה כוויות אספלט על היד.

הזמנתי עבורו אמבולנס, לא נעים.

====
הקטע הוא פשוט, אם אתה נופל מהאופנוע, אפילו במהירות נמוכה, הדבר הראשון שתעשה אינסטינקטיבית הוא לבלום את הנפילה עם כף היד.
יש לך שתי אלטרנטיבות, או להשאיר את העור שלך על האספלט או עור של פרה שכבר מזמן לא אכפת לה.

כנ"ל שאר המיגונים.

צמי1502

New member
הייתי שם...

במקרה של החלקה/תאונה - לא משנה על מה אתה רוכב - אין חשיבות לגודל המנוע בזמן שאתה נקרא מהכלי על הפומפיה הרותחת הקראת אספלט.
(כך הסבירו לי כשקניתי את הקטנוע הראשון. אמרתי שאני לא צריך את זה כי אני לא על כבד). אני זלזלתי, החלקתי, ומאז אני ממוגן תמיד.
יהיו הרבה הסברים תיאורטיים למה זה טוב, אבל.... אין חכם כבעל נסיון.
הים אני אסריח מזיעה (אתקלח אח"כ) ולא אסבול שבוע (במקרה הטוב) של עור צומח מחדש ושורף.......
אז אני איתך - תיראה כמו ליצן ולא כמו גלדיאטור (מגזים בכוונה), ואל תתן למרפי לתפוס אותך באותה פעם יחידה שרכבת "כולה 5 דקות פה בשכונה"

בהצלחה

be_roo

New member
בכל פעם שחשבתי לוותר על חלק מהמיגון

כי "זו נסיעה קצרה", העלתי בראש תמונה של מישהו עם שפשופים אחרי החלקה וזה הספיק לי כדי להזכר של"לא נעים" יש הרבה דרגות.

tamirym

New member
וידאו של בחור שמציג מה קרה לו ב-30 קמ"ש

בנסיעה ללא ציוד מגן כלל (גם ללא קסדה). הוא רכב על נינג'ה.
הוא טוען שהוא לעולם לא רוכב ללא ציוד מגן, אבל הוא טיפל באופנוע ורצה לעשות סיבוב מסביב לבניין איפה שהוא גר. רק כדי לראות שהכל בסדר.
באחת הפניות במהירות של 30 קמ"ש הוא נפל מהאופנוע.
הבנאדם חבול בפנים, בידיים, ברגליים, בברכיים, בכפות הידיים (כשניסה למנוע את הנפילה בלי כפפות)
*** אזהרה - מי שלא יכול לעמוד בתמונות של דם שלא יסתכל על הסרטון.

שאלה חוזרת אליך:

אני שונא קרמים משחות ושמנים.
אני קורא את כל הברושורים ושומע על הסכנות משיזוף יתר,
אבל רואה המון אנשים בים בשעות הכי קשות של השמש בלי קרם הגנה ובלי חולצה.
אז מה - כדאי לי לוותר על כובע ושמן שיזוף?

אחרי שכולם כבר ענו את כל מה שיש להגיד

אני באה באיחור

רציתי רק להוסיף:
תמיד כשאתה רואה חבר'ה שרוכבים בחולצה קצרה וקרוקס, תזכיר לעצמך שהם כנראה לא מהפורום הזה

כאן קיבלת את התשובות באווירת הפורום ולא בהכרח תשמע את אותן תשובות מאנשים ברחוב,
אבל אתה יודע הכי טוב (וגם אנחנו).
גלדיאטורים שולטים!
כמו כן חשוב לזכור שניהול הסיכונים הוא עניין אישי מאוד. אני, למשל, רוכבת עם מעיל מחוץ ובתוך העיר, אבל את מגיני הברכיים שקניתי כשהוצאתי את הרישיון מכרתי לפני חודשיים מחוסר שימוש.
כל אחד מציב את הגבול שלו במקום אחר. כפי ששליח כלשהו יכול להסתכל עליך ולהגיד "תגיד, אתה מופרע? מה זה כל המיגון הזה?" יכול להגיע מישהו אחר ולהגיד "תגיד, אתה מופרע? מה עם מיגון חזה/מגפי רכיבה/מיגון צוואר/מיגון אגודל/ספר תהילים וכו'"- אין סוף לדברים האלה. נראה לי שבינתיים אתה בסדר

מעבר לזה, בוא בימי שישי למגרש, נפגשים ורוכבים קצת יחדיו.

למעלה