מיאו צריכה עזרה!

Ms Kuolema

New member
מיאו צריכה עזרה!

שלום :) יש לי חתולה בת כ7 שנים שנמצאת רק בבית. כבר כמה שנים שיש לה התקפי זעם על בני המשפחה, כל פעם תקופה של כעס על מישהו אחר. זה מתבטא בנשיפות, צרחות ושריטות. לא נעים מאוד. קנינו מן תרסיס שאמור לפזר הורמונים של חתולים (?) ולהרגיע אותה. לפעמים זה עובד ולפעמים זה לא. בדרך כלל לא. יש לציין שהיא נלקחה לרופאים מספר פעמים, טופלה נגד דלקת בדרכי השתן וזיהום בבלוטות, אך עדיין ממשיכה להתגלש על השטיח עם הטוסיק ולהיות אובססיבית לליקוק שם. היא אוכלת אוכל יבש מותאם לגילה שאמור למנוע דלקות, יש לה מים בשפע, פינוקים כל הזמן וכל מה שבא לה. לאחרונה המצב קצת התדרדר. היא התחילה לעשות צרכים על המיטות. בהתחלה לא ישנתי לילה בבית וכשחזרתי גיליתי פיפי על המיטה שלי והבנתי שהיא כועסת שסוג של נטשתי אותה. עברו מאז כמה שבועות והיא עדיין ממשיכה. אתמול היא אפילו עשתה פיפי על המיטה של אבא שלי כשאנחנו יושבים ממש לידה! זה היה ממש מוזר והיא לעולם לא השתינה מחוץ לחול לידנו. היום בבוקר גיליתי גוש קקי על אותה המיטה, אחרי שכיבסנו את כל המצעים כבר (אי אפשר לסגור דלת כי אבא ישן בסלון...). אז מה אפשר לעשות? כי אי אפשר לחנך אותם כמו כלבים, וכשמנסים להראות שזה לא בסדר שהיא עושה את זה, היא מתחילה לצרוח ולנשוף ולוקח המון זמן להרגיע אותה. אנחנו נורא אוהבים אותה רק שאנחנו כבר ממש אובדי עצות.

אשתר1

New member
פני במסר למרתה

בכינוי "משתגעים על החתול" היא יועצת התנהגותית נדירה,כדאי להתייעץ איתה.

נשמע כמו בעייה רפואית

האמת שהייתי מתייעצת עם וטרינר נוסף, חוץ מהוטרינר הקבוע שלך. לי בזמנו הייתה בעייה דומה עם חתול שכל הזמן השתין על הספות בבית וזה היה סיוט וזה נמשך שלושה חודשים מזעזעים ובעלי כבר ממש היה על סף התמוטטות... בסוף לקחתי אותו לוטרינר מומחה (במקרה שלי דורון נרי ברמת השרון, שנחשב יקר) והוא מצא את הבעייה הרפואית ופתר אותה. במיקרה הספציפי שלי ושל מקס (החתול) שיניתי לו את סוג המזון, נתתי המון אוכל רטוב במקום אוכל יבש, התחתלתי לעשות איתו משחקים כל יום (לשמור את חכות המשחק בארון, ולשלוף כל יום בשעה קבועה) ועוד ועוד דברים, עד שעברה הבעייה. אצלך הבעייה נשמעת חמורה יותר. רוצי לוטרינר שנחשב מומחה. גם אצל יובל סלומון בכפר סבא יש רופאים מומחים.

למעלה