מהי חמלה
לחמלה רכשתי שתי הגדרות, שמשלימות אחת את השניה. 1. מצב שבו אני מרגישה רצון לעזור, וחשוב מאוד לשים לב שהרבה פעמים אין לי יכולת לעזור, או שהעזרה הכי גדולה שאני יכולה לתת היא לא לעזור בכלל. לדוגמא, אב שמסתכל על תינוק שלומד ללכת. אי אפשר ללמד את התינוק, אפשר רק להיות שם בשבילו, ונכון, זו עזרה גדולה. 2. לסלוח על טעויות. עשיתי טעות, אם אני רוצה וגם אם לא, אני אלמד ממנה משהו. טעויות הן הכרחיות להתפתחות. הבעיה היא שלפעמים אנחנו שוכחים את זה וכועסים על עצמנו. כל דבר יכול להחשב כטעות. מפדיחה קטנה ועד רצח עם. מי שטועה פשוט לא יודע טוב יותר. נכון, אפשר להכנס לויכוח אם מי שרוצח פשוט לא יודע טוב יותר או לא, אבל אני בוחרת לעצמי איך להסתכל על מעשה של אחר. אם הייתי יודעת לוותר על הכעסים שלי ועל השינאה שלי, שפוגעות רק בי בעצם, אז סביר להניח שלא היה לי צורך לרצוח אף אחד. וכמו שאפשר לשים לב מהניסוח, חמלה היא כלפי עצמי כמו כלפי אחרים. לא ניתן לעשות את ההפרדה, וכשמתרגלים חמלה, אפשר לבחור במה להתחיל, בהרגשת חמלה כלפי עצמי או כלפי אחרים. אני מתרגלת חמלה גם כלפי האנשים הקרובים לי ביותר, גם השנואים עלי ביותר, גם כיחידים וגם כקבוצות. ועוד הערה אחת, שאני לא יודעת בדיוק אם היא רלוונטית, הרגשת חמלה על אנשים שעשו מעשים שלא מקובלים עלי, לא אומרת לא לעמוד על שלי או לא לפעול נגד, או לא להעניש, אם צריך (אני שונאת את המילה להעניש, זה לא בדיוק ככה, אבל לא משנה). אבל לעשות את זה מתוך איכפתיות גם לצד של השני. והנה, נכנסתי לפוליטיקה...