מטרנה לילד בן 3.5

ברכה35

New member
מטרנה לילד בן 3.5

בננו הגדול (3.5) הפסיק לשתות מטרנה לפני כמה חודשים. באחרונה, כאשר אחותו בת 1.5 שותה מטרנה, הוא מבקש גם. כיום זה קורה מעט כי לרוב היא יונקת, אולם בקרוב תפסיק לינוק ותקבל מטרנה כל ערב. אני מתלבטת- האם לאפשר לו?

Nataly28

New member
לדעתי (בלי נסיון) אם תאפשרי לו מהר מאוד יוותר

אם לא תאפשרי לו הוא ידרוש כי הוא לא יבין למה לה מותר ולו אסור... לדעתי זה אפילו לא יהיה לו טעים

אילתית 2

New member
לדעתי לא צריך לתת לו מטרנה

בגיל שלו זה כבר מיותר ובטח אם כבר הפסיק לפני כמה חודשים צריך להסביר לו שזה לא "לגדולים"/"בוגרים" וכו..כי לדעתי היום זה מטרנה מחר ירצה לדוגמא כמוה מוצץ/מיטת תינוק/על הידיים וכו... כשהגדולה שלי לפעמים מבקשת משהו שיש לקטן כי הוא קטן/תינוק...אני מסבירה לה כמה היא בוגרת וכבר כמו גדולים וכשהיא היתה קטנה ותינוקות גם היא היתה ככה וככה וכו...מספרת לה איך היא היתה כשהיתה תינוקות ועכשיו כשהיא גדולה אז יש לה את כל הכיף של הגדולים שאין לו...וכו..וכשהוא יגדל גם יפסיק וכו...הכל תלוי במה מבקשת ואז אני מסבירה לה

קרה לי עם כל אחד מהילדים - אצלי זה היה מאוד

פשוט, נתתי להם לטעום, זכיתי בפרצוף ו"איכס, אמא, גם אני אכלתי את זה ?" ונגמר הסיפור

לדעתי לתת לו לטעום

קורה לי הרבה פעמים עם לולי שהיא מבקשת לטעום דברים שאני לא מרשה לה לאכול/לשתות או שאני יודעת שהיא לא תאהב, אבל דווקא עצם הטעימה וההרגשה שאת מאפשרת לו "מה שהוא רוצה" גורם להם הרבה פעמים לסלוד מאותו דבר או לפחות להיות מרוצים מזה שטעמו. אני חושבת שהטעם לא ייערב לחיכו, וגם אם כן, אפשר יהיה להגביל את זה אחרי זמן קצר בגדר של- נתתי לך לטעום אבל אתה גדול וילדים גדולים לא אוכלים מטרנה וכו'. אני מאמינה שזה רק רצון להתנסות ואחרי זמן קצר מאוד הוא לא ירצה להמשיך עם זה.

אילתית 2

New member
כתבתי ותפוז מחק לי............/images/Emo123.gif

בכל מקרה לדעתי לא, אומנם את יכולה לתת לו לטעום..ואולי לא יאהב...אבל למה שלא יאהב אם עד לפני כמה חודשים עוד שתה מטרנה... לדעתי לא צריך לדבר ולהסביר לו שזה של תינוקות והוא כבר בוגר...כשהגדולה שלי מבקשת משהו כמו אחיה הקטן..היה לנו כבר בקבוק/מיטת תינוק/על הידיים..לפני שהוא ידע ללכת...הסברתי לה שהיא גדולה והלהבתי אותה כמה כיף להיות בוגרת ולעשות דברים של הגדולים וכו...וסיפרתי לה איך ומה היה כשהיא היתה תינוקת שגם היא היתה ככה וגם היא עשתה ככה וכו...אפילו אוהבת לראות תמונות שלה שהיתה קטנה וכו... לדעתי מסבירים לא כל דבר שתקבלאו תעשה אחותו הקטנה...גם הוא צריך

אצלנו גם אותו הדבר

גדולה בת 3.5 וקטנה בת 1.5. הקטנה יונקת - הגדולה מבקשת לפעמים חלב. כדי לא ליצור בעיות ומתיחות מיותרת אני פשוט נותת לה חלב (פרה רגיל). לא צריך תחליפי חלב בגיל הזה, והם גם בהחלט פחות טעימים מחלב רגיל (תנסי לטעום בעצמך ותראי עד כמה התחליף זוועתי לעומת חלב פרה טרי). לדעתי בהחלט לאפשר לו- למה לא ? מקסימום אחרי השתיה להבהיר שצריך לצחצח שוב את השיניים. כמובן שגם בבוקר זה טוב ובריא לשתות חלב (אפשר גם קורנפלקס או כל משהוא אחר שמתאים לכם). ואגב....כאשר תגמלי את הקטנה בהחלט לא צריך מטרנה- אפשר חלב טרי (מגיל שנה) סתם חבל על הכסף שלכם.

למעלה