מטריד מאוד. אשמח

quickest

New member
מטריד מאוד. אשמח

לקבל עצה. אמא שלי תמיד התגאתה בכך שאנחנו לא סתם אם ובת אלא חברות. אך אני מרגישה שככל שאני מתבגרת (אני בת 26) ופחות זקוקה לסמכות אמהית ויותר דמות שאוכל להתייעץ איתה ולהיות חברה שלה- קורה בדיוק ההיפך, היא הופכת להיות אמא מעצבנת ולא רק שלא תומכת אלא מפריעה. כרגע אני סטודנטית ולצערי אני נזקקת לעזרה פיננסית מהוריי. זה מצב גרוע מבחינתי מכיוון שאני בחורה מאוד עצמאית ואף פעם לא הרגשתי בנוח לבקש מהורי אגורה, משום מה זה מעורב אצלי בהמון רגשות אשם. בנוסף אמי נמצאת במצב בריאותי שאסור לה להתאמץ יותר מידי, משום שזה עלול להזיק לה. אני מרגישה שאמא שלי מנצלת את רגשות האשמה שלי לגבי העזרה הכלכלית ואת הדאגה שיש לי בקשר למצבה הבריאותי, כדי לגרום לי לבקר יותר גם כשזה עלול לפגוע בלימודי. אמי הייתה עקרת בית כל חייה ומעולם לא הייתה צריכה לעמוד בלחצים כמו לימודים ועבודה. בשיחות שלנו לפעמים אני משתגעת כשהיא אומרת לי דברים כגון: "למה את כבר לא מציירת.. חשבתי שאהבת את זה", "למה את לא קוראת ספרים להנאה, זה חשוב". ובשנים האחרונות אין דבר כזה שאני אדבר איתה והיא לא תזכיר לי חתונה וילדים. היא אומרת משפטים איומים כמו " אני דואגת למערכת הרבייה שלך" ו " בגילך כבר היו לי 2 ילדים" או "אני חושבת שאתם צריכים לפחות להתארס". בחגים שחלפו מצאתי את עצמי במשך 10 ימים לא לומדת דקה, שזה המון במיוחד בסמסטר הנוכחי. במשך אותם ימים הרגשתי שאמי ממש מנצלת אותי. יש לנו משפחה גדולה, אחי וילדיהם מגיעים כשהכל כבר מוכן, בתירוץ שיש להם ילדים אז הם לא יכולים לעזור. אז ניקיתי את כל הבית (הגדול) לפני שהגיעו, בישלתי, כיבסתי ועוד קצת ניקיתי. וכמובן כשהם הגיעו הם צריכים מנוחה מהילדים וכל הזמן הגשתי, ניקיתי, הרמתי תינוקות. אחרי שהם הלכו ניקיתי אחריהם ונשפכתי. בכל פעם שישבתי לרגע אמי החלה לעשות דברים שאסור לה מבחינה פיזית ואני מיד נעמדתי ואמרתי שאני אעשה זאת במקומה ותמיד מול העיניים שלי. בימים האחרונים כבר נהיתי חולה עם חום ואז האמא הנהדרת שלי החליטה שדווקא עכשיו היא צריכה להזמין 6 אנשים (שהיא בכלל לא מחבבת ד"א) לארוחת צהריים חגיגית בנוסף לכל המשפחה. וכמובן שאני היחידה שיכולה באמת לעזור וזה היה הקש ששבר את גב הגמל. כל כך נפגעתי! דווקא כשאני חולה?! דווקא בחג כשיש בלעגן?! הגישה שאני מקבלת ממנה היא מין- "גם ככה אני משלמת לך אז תעשי מה שאני אבקש". אבל הכסף הזה הוא ללימודים! אם לא היו לימודים לא הייתי מבקשת אגורה! עכשיו אחד הילדים של אחי נמצא בבי"הח וכמובן שיש אנשים פחות עסוקים שיכולים לעזור אבל פחות נוח לבקש מהם כנראה, אז עם הרבה מניפולציות ורגשות אשם אני גוייסתי. אמרתי שיש לי עבודה להגיש וקשה לי להגיע מהבוקר, אז היא אמרה בטון כועס שהיא תשלם למישהו שיעזור ושהיא לא בטוחה שנוח לה לאסוף אותי בערב מתחנת האוטובוס. תמיד התגאתי בכך שיש לי משפחה חמה ואוהבת, אבל אני ממש מרגישה שהם מחלישים, מלחיצים אותי ומכניסים אותי למצבים של דחק שאני בקושי עומדת בהם. איך להתמודד?

dnxtep

New member
על אהבה ומניפולציה

תודה על השיתוף. בהחלט נשמע שארועי החג שאת מספרת עליהם מאוד מאתגרים אותך ומעמידים אותך במבחן מול הקשר שלך עם אימך. אני קורא שאמא שלך מאוד חשובה לך ומעבר לתשלום ללימודים שאת מקבלת ממנה, מאוד חשוב לך לקבל ממנה הערכה ואהבה. אני קורא גם עוד כמה דברים על הארועים (מקווה שאני מדייק בהסתכלות שלי): את מוכנה להיות חולה על מנת לאפשר לה לא להתאמץ על מנת שהיא לא תהיה חולה. את מוכנה לוותר על הלימודים שלך בשביל התשלום של אמא שלך ללימודים. את מקשיבה למה שהיא מבקשת אפילו כשהיא לא מבקשת. אני מזמין אותך לענות לעצמך על כמה שאלות למחשבה ובדיקה עצמית: - האם אמך יכולה להסתדר בלעדיך? מה היא עושה כשאת אינך? מה מאפשרת לך המחשבה ש"שאני היחידה שיכולה באמת לעזור"? - מה המחיר שאת משלמת על מנת לרצות את אימך, את אחייך, את האורחים שאמך לא מחבבת? מה הרווח שיש לך מכך? - מה יקרה (לדעתך) אם תבחרי לעשות מה שאת רוצה? מה המחיר (לא הכספי) שאת מוכנה לשלם עבור זה? לדוגמא: האם את מוכנה לוותר על הסעה מתחנת האוטובוס בערב על מנת להספיק להגיש את העבודה? ולסיו שאלה פרקטית בכלכלה - מה מספר השעות שאת מועסקת בבית של אמא שלך? מה הסכום שהיית יכולה להרוויח בחוץ עבור אותן שעות? מה מהשניים יותר מקרב אותך לתשלום עבור הלימודים? בהצלחה בלימודים,

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
דינמיקה שלילית

הי יקירה, נדמה לי שנכנסתם לסחרור שאינו מועיל לך. האם הדרך היחידה להעזר כלכלית באמך היא להיות עבד לבקשותיה? עלייך לבדוק האם יש דרך להעזר בהם ולשים את הגבולות שלך - עד כמה את יכולה ומוכנה לעזור. יש בך יכולת נתינה גדולה מאוד, אבל את שמה לב שזה על חשבון הדברים שחשובים לך. אולי יש דרך להציב גבולות ואולי הדרך היא לא להעזר בהם. זכרי שזו גם אפשרות - או לפחות אפשרות שאפשר להציב על השולחן לצורך העמדת הגבולות. באפשרותך למצוא עבודת סטודנטים, או אפילו לוותר על כמה קורסים כדי להיות פנויה יותר לעבודה ולהאריך את הלימודים. אני לא אומרת שזו אופציה טובה - בעיקר חשוב לזכור שיש עוד אופציות, ולקבל מהם בתנאים האילו זו לא האופציה היחידה. לגבי הערותיה של אמא שלך - נשמע לי שהן באות מתוך החרדה שלה, ואולי במיוחד כשהיא חולה ורוצה לראות אותך "מסודרת" לתפיסתה.זכרי שזה הדאגות שלה ולא שלך, אפילו שהן באות מרצון טוב ודאגה. לך יש תפיסה אחרת על החיים שלך, ומותר לך להחזיק בה ולחיות לפיה.

דעתי

היי קוויקאסט היקרה. אני חייבת להביע את הערכתי על האדם הניפלא שהינך -זה שיש לך מספיק לב רחום לאמך ואיך שאת רואה שהיא עושה משהו שהיא לא מסוגלת פיסית את ממהרת להושיב אותה לנוח! אני מבינה ממך שאת מרגישה כאילו משפחתך מנצלת את טוב ליבך אך אולי את יכולה להיסתכל על זה מזוית אחרת? אולי תוכלי לראות את זה כדרכך להודות על עזרתם ההכרחית ? אני זוכרת מה זה להיות סטודנטית -ולי לא הייתה יותר מדי עזרה כספית ולכן נאלצתי לעבודה כשכירה במקומות לא הכי..... השאלה שלי היא מה המחיר שאת מוכנה לשלם תמורת העזרה? והאם הם באמת מנצלים או שהם פשוט ממש צריכים את עזרתך ומכירים את טוב ליבך? אני בטוחה שתעשי את הצעד הנכון עבורך כל טוב

bridges

New member
רווחים

שלום רב לך, אני רוצה להציע זווית הסתכלות קצת שונה. זה כל כך ברור שאת מאוד סובלת מהמצב הנוכחי ולא רק זה, אלא שגם היחסים עם אמך נפגעים ואולי גם עם שאר בני המשפחה. מנסיוני, אנחנו מוכנים לשלם מחיר כבד כל כך רק כשיש לנו רווחים. לעתים קל למצוא אותם ולעתים הם נסתרים. האם את מוכנה להיות אמיצה ולראות איך את מרוויחה מהמצב הזה? אני מאמין שזה יוכל להביא שנוי חיובי למערכת היחסים שלך עם אמך. רונן

יודה ב

New member
מטריד מאוד

שלום לך, ראשית למרות כל הכאוס של החג, שאת מתארת, נראה לי שכוחותנו חזרו בשלום לבסיסם. וברצינות, מתוך קריאה של כל התאור שלך עולה שאת הושטת עזרה מאוד חשובה לאימך בזמן שהיא אירחה את המשפחה לחג. ואלה העובדות, כל היתר פרשנות. בחרת בפרשנות מאוד מסוימת לכל הארועים. אני בטוח שלאימך יש פרשנות אחרת לארועים אלו. אם היה נוכח במהלך החג, זבוב על קיר בית אימך, מה הוא היה אומר? איך הוא היה מתאר את ההתרחשות? לדעתי קיים פער גדול בציפיות בינך לבין אימך. פערים ניתנים בדרך כלל לגישור בשיחה שבה כל אחד אומר מה הוא מצפה מהשני, ושומע מה זולתו מצפה ממנו. הפערים בציפיות מתורגמות לעיתים גם לתחושושת תסכול שבעקבותיהם אנשים נהיים יותר תובעניים. איך זה משפיע על מערכת היחסים בינך לבין אימך? לדעתי שיחת תאום ציפיות שבה תשתפי את אימך במטלות שלך ובתוכניותיך וגם תציבי גבולות ברורים הנובעים מסדר חשיבות דברים בחייך, תוביל לניקוי האוירה בינכן. שיחה כזו צריכה להיות מכוונת בעיקר לעתיד וכמה שפחות להתעסק בהתחשבנות על העבר.

קליט

New member
נראה לי

שסדנה לאסרטיביות תעזור לך המון, כך תדעי איך ומתי להגיד לא, להיות שלימה עם זה, להיות ידידותית ולא לכעוס . במשך הזמן, תדברו על היחסים ביניכם והם ישתפרו . *לא כל יום חג, וחג ארוך כמו פסח . וכדאי גם לתכנן את החג כך -שזה לא יכביד עלייך, אולי הגיע הזמן שאתם תתארחו אצל הילדים ?

ramib6

New member
מיקוד שליטה

שלום לך ראשית - כל הכבוד לך על האומץ לשתף ולחשוף ברמת בהירות כזאת דברים רגישים . זה לא טריוויאלי כלל וכלל . אני שומע בקולך גם הרבה אהבה לאימך ולמשפחתך וגם הרבה תסכול . נראה כי את שולחת את כל האחריות לסביבה שלך ,עלייך לזכור את הסביבה את לא יכולה לשנות אלא את ההתנהלות שלך מול הסביבה . אני שומע גם שהמצב הבריאותי של אימך השתנה ,האם יכולת לפעול בדרך שונה מלבד הדרך של לעשות הכל לבד? האם יכולת לתקשר אם העניין עם אחייך לפני כן ? מדוע את נצמדת לעניין ההסעה מהתחנה ? מדוע את מרגישה אשמה לקבל עזרה כלכלית ללימודים? ואם את מרגישה אשמה יכול להיות שעדיף לך לממן את הלימודים לבד מעבדה שתשתכרי בה ושאימך תממן עזרה בבית מהצד השני? [מחיר האשמה???] תנסי לברר נקודה נקודה על מה את יכולה להשפיע ושם לפעול ולא מה עשו לך או איך אחרים התנהלו אם רוצה שאחרים יתנהלו אחרת תנסי לתקשר את העניין איתם. בהצלחה

CIsaac

New member
מה באמת חשוב לך?

שלום לך, את משתפת בדילמה עתיקת יומין. את מספרת על ערך שחשוב לך מאד - המשפחה. את מספרת על ערך שחשוב לך מאד - הלימודים, בנייה עצמית. ואת מספרת על מקום שאת נמצאת בו - ואת מרגישה צורך לבחור בין האחד לשני. אני מקווה שברור לך שכל הרלוונטיות לעניין היא מצד זה שאת תקבלי החלטה, ולא אף אחד אחר. וכאן, כשאת מביטה על הדברים מהמקום של הערכים שלך, הצרכים שלך, הרצונות שלך ובכלל מי שאת - איך את מרגישה ביחס להחלטות שכבר קיבלת? איך היית רוצה להמשיך להתנהל כשאת בוחרת להיות 100% אחראית לבחירתך? שתפי - אשמח לקרא את שתבחרי לשתף איציק

למעלה