מטריד אותי....

מטריד אותי....

מטריד אותי שנראה לי שכמעט כל הבנות שהולכות לעתודה הולכות לרפואה???? או שזה סתם נדמה לי....??? זה נחמד והכל... אבל למה לא יותר בנות הולכות לעתודה? ולמה מגוון התחומים שבנות כן הולכות אליו צר יותר מהמוח של בוש???? (סילחו לי... אני לא אוהבת אותו במיוחד...) למישהו יש אולי הסבר? תודה... ושאלה נוספת... באמת לא קשורה.. אבל אם אני כבר כאן.... למה כל החברים שלי, כשסיפרתי להם שאני חושבת ללכת לעתודה, הסתכלו עליי כאילו הרגע נפלתי מהשמיים ואומנם לא אמרו זאת, אבל חשבו שאני קצת משוגעת? מה כל כך נורא?? תודה מראש... וסליחה על בילבולי המוח ומיץ העגבניות.....
שירלי.......

liorz1984

New member
לאן את הולכת?

אני מכיר אחת שהולכת ללמוד רוקחות ואחת שהולכת לאדריכלות.. זה סתם נראה ככה שכל הבנות הולכות לרפואה.. הן לא חכמות מספיק בשביל להגיע לסכם כזה גבוה.. סתם סתם..

arifell

New member
אני מכיר די הרבה עתודאיות

שלא ברפואה יש די הרבה בפקולטות להנדסת חשמל, מדעי המחשב, מכונות, ואני בטוח שיש גם בפקולטות האחרות.

יעליס

New member
ומצד שני...

יש משהו בדבריה של שירלי, כן, גם אני מועמדת לעתודה ברפואה בלבד, ואולי אפשר לנסות ולהסביר את התופעה כך: בנות רוצות באמת לתרום ולעזור, ובנים- סתם רוצים להרוויח כסף...(ומבינים שברפואה, זה ממש לא ילך להם...) ואם עדיין לא הבנתם שצחקתי, אני בטוחה שעשרות עד מאות מסרים לא סימפטיים במיוחד- בדרך אליי! סתאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאם, הכל בחברות... יעליס (המצחיקה).

אבשי ג

New member
הניתוח שלי הוא קצת שונה...

לימודי רפואה אורכים כ-7 שנים. הרבה בנות שואפות להתחתן עד הגיל הזה ואם לא בתקופת הלימודים עצמה אז בשנים הקרובות שלאחריה. הן מחפשות ביטחון כלכלי. מקום עבודה שתמיד יעסיק אותך, תמיד יצטרך את שירותך. גם שתהיה בהריון. גם שתהיה עם ילדים. מקום שנותן לך את המשכרות גם אתה בלי אמביציה ולא נשאר עד מאוחר ומנסה להתעלות על עמיתך. את הדברים האלה רק הצבא יכול לספק במיוחד עם המצב של השוק היום בכל התחומים.

פגע רע

New member
מסכים עם כל מילה...

בכלל לחתום היום קבע כשאתה קצין ועם ג´וב טוב זה ממש מצויין. עדיף על פני להיות בחוץ זה בטוח.

odedee

New member
בטוח רק המוות.

הצבא אמנם מציע בחלק מהמקומות לחלק מהאקדמאים תנאים טובים, אבל לא בכל מקום ותפקיד. גם בחוץ אפשר לקבל תנאים כאלה ולעתים טובים בהרבה. אני לא אדוש בכל היתרונות והחסרונות של להיות בקבע לעומת עבודה בחברה אזרחית, דיברו על זה פה מספיק וזה מאד אינדיבידואלי ותלוי בהמון פרמטרים. מה שבטוח, שלמצות את הדילמה הזו במשפט שלך "עדיף על פני להיות בחוץ זה בטוח." זה פשטני עד גיחוך ובמקרים רבים זה לא נכון.

פגע רע

New member
תראה ...

במצב של היום , עם מה שקורה/קרה/יקרה לשוק של היום ברוב המקרים עדיף לחתום קבע. וחוץ מזה השורה השנייה בהודעה הקודמת שלי הייתה קשורה לשורה הראשונה (אם יש לך ג´וב טוב בלה בלה בלה). אז פעם הבאה שים לב יותר למה שאני מתכוון.

למעלה