מטריאליזם

אמור נא לי, הוואריאציה,

-לפי משפטים אלו שאתה מצטט: "בוואריאציה זו או אחרת הכל משתנה (פרנץ באום). כל הואריאציות אותו דבר (גרטה באום)." אז לפי משפט זה: "בוואריאציה זו או אחרת הכל משתנה (פרנץ באום)." - אין דבר שיישהה בה, בוואריאציה. לא כך? ואם כך הוא, אז "כל הואריאציות אותו דבר" (גרטה באום). אבל כיצד זה "כל הוואריאציות אותו דבר"? אם "הכל משתנה"? אני אחשוב על זה למרות שזה די שיגוע שכל. אפשר לקבל כיוון? הכל משתנה לי. ומי אלו שני הבאומים ? ומה השיב פרנץ לגרטה?

פרנץ באום וגרטה באום

למדו ביחד פילוסופיה אצל פרידריך הגל בכבודו ובעצמו. הם נפגשו בהרצאותיו והתאהבו (או לפחות חמדו זה את זו) והתחתנו ומאז לא הפסיקו לריב. פרנץ חש שעליו להרשים את רעייתו באמירה מקורית משלו שגם הגל לא חשב עליה, וגרטה נהנתה להקניט אותו ולאמר בדיוק את ההיפך. הבעיה היתה שהם עשו את זה גם לפני האורחים ולפני הילדים ויום אחד, פעם יחידה, ראשונה ואחרונה בחייו, סטר פרנץ לגרטה על כי העזה לחלוק על דבריו. זה קרה כשמר הגל התארח בביתם, לאחר הפצרות רבות, אכל ושתה והרבה לדבר, ובהפוגה אחת פלט פרנץ שבוואריאציה זו או אחרת הכל משתנה, ובחן את תגובת פניו של הגל. הוא הניח שרעייתו גרטה לא תעז לפצוח את פיה, אבל היא העזה גם העזה ואמרה: כל הוואריאציות אותו דבר. הנורא מכל היה שהגל צחק.

../images/Emo123.gif שמע נא, זה משעשע. הלכתי לבדוק

אצל הוואריאציות על דג השמך של שוברט. (אני לפעמים לומד קצת פילוסופיה בעיקר בעזרת המוסיקה)ואכן שמעתי מן הצלילים שהדג הוא אותו דג אם נאמר שדג(שמו "השמך"במקרה זה) הוא וואריאציה של דג. מבחינה זו כל הוואריאציות אותו דבר. אותו דבר, שבוואריאציה הוא לא נעלם מכוח השינויים, למרות שבחמש הוואריאציות שלו הכל משתנה. (כשהיא הקניטה אותו הוא לא התקָאנטֵת?)

sheketz

New member
מישהו אמר

הגיאומטריה זה החקר של האינואריאנטים תחת הטרנספורמציות. טוב, גם אני רציתי לומר משהו חכם, אפילו שאני לא מבין אותו ממש.

ואני אומר:

"לייבניץ דימה לעצמו אזורים צפופי טיעון שהספק איננו יכול להידחק בהם מבלי להתנגש שוב ושוב בבבואתו שלו כדוגמטיזם טרחני. התקפות של המונאדות, יותר משהיא לוגית, היא תופעה של טבע בלתי מעובד, היא היכולת לייצר נוגדני-ספק בעלי עוצמה מבוקרת".

למעלה