מטרות

מטרות

אתמול הבנתי משהו בקשר לתוצאות מסויימות בחיים שלי שלא מגיעות. הבנתי שתוצאה לא מגיעה אם אין סיבה שהיא תגיע, ואם אין סיבה לתוצאה- אין סיבה להתמודד עם התוצאה. זאת אומרת- עד עכשיו לא היתה לי סיבה להתמודד עם התוצאה. אילו הייתי מקבלת אותה- זה היה יוצר לי מצב חדש שהתת מודע שלי לא היה מוכן לקבל אותו, כי כל מצב חדש הוא מפחיד. ברגע שקבעתי לעצמי מטרה מסויימת, שהפכה להיות הסיבה לקבלת התוצאה, פתאום גיליתי שההתמודדות עם קבלת התוצאה עצמה הרבה פחות מפחידה, כי העיסוק במטרה עצמה מעניין ויותר מושך אותי. זאת אומרת- שברגע שהפנתי את המקוד מהדבר שלגביו אני רוצה לקבל תוצאה, והעברתי למטרה שקשורה בתוצאה שאני רוצה לקבל, התוצאה קיבלה פן אחר, כאילו קיבלה אישור שהיא מספיק חשובה. עכשיו אני יודעת שיהיה לי יותר קל להתמיד בדברים שתוליים בי ושאני צריכה לעשות אותם כדי שהתוצאה תגיע. אז מה המטרות שלכם בחיים? האם יש לכם מטרה אחת גדולה שאתם פועלים לקראתה? או כמה קטנות שמתחלפות כל פעם? האם אתם מוצאים קשר בין מטרות ברורות ושלמות פנימית? אישית, אני מצאתי שאני הרבה יותר רגועה ברגע שידעתי שיש לי מטרה. מה איתכם?

טרמפיסטיתתתתתתתת

לא יפה שתפי כל כך גרית אותי לדעת מה המטרה שלך בחיים וברחת

מטרות ../images/Emo201.gif

ראייה ברורה של מטרה ברורה אם החלטה ברורה ועיקשות לבצע את המטרה באופן בהיר ורגוע הדגש על רגוע היא תיווצר לאחר שראית את עצמך קיים בעשיה . הסבר : נכון לכאן ולעכשיו...... אנחנו קיימים בתוך עולם אשלייתי ובתוך העולם הזה אתה גם קיים. ברגע שאתה קולט שאתה נמצא ושי בידך כלים לשנות כיוון מחשבתי אתה בודאות מוזמן לשים את עצמך בתמונה של מה שאתה רוצה לראות בעוד כחודש במוחך ולנשום ולהמשיך להיות דבוק במטרה . בהצלחה הצבתי לעצמי מטרה ואני אף, פעם לא שוכחת את הקיים מאחוריזה איך אתם ?

שי = יש אבל

אם תחשבו על זה אז יש /שי = שי = מתנה ותחשבו על החיים כמתנה אחת והם בתוכך

ה מוזה

New member
האמת

שלא כ"כ הצלחתי להבין את עניין התוצאה והסיבה מה שכן,אני הרבה יותר רגועה ושלווה פנימית דווקא, כשאין לי מטרה . שמתי לב שכשאני מסמנת לעצמי איזו מטרה כזו גדולה ורחוקה בדיוק באותו הרגע שהצבתי אותה נעלמה כל השלווה כי אז מתחיל הלחץ להגיע אליה ,צומחות ציפיות ומתוכן אכזבות ובכל המהומה אני שוכחת שהדרך אל "שם" היא הרבה יותר חשובה מהמטרה עצמה,כי לא אחת מגיעים למטרה כובשים את הפסגה וברגע הזה מבינים שבעצם זה לא היה שווה בכלל להתמקד במטרה הזו ולהחמיץ את הדרך אליה שהיתה מלאת לחצים,אכזבות, מירוץ אל מטרה יכול להיות מאוד מלחיץ ומתיש ואין בו שלווה אז עבורי הקשר בין שלמות פנימית ומטרה הוא זה כשאין קשר בין המטרה לשלמות הפנימית כמובן,להיות מחוברת לרצון,לרצות זה טוב ונהדר אבל חשוב לי יותר שהשלמות הפנימית שלי לא תהיה תלויה במטרה גם לא בתוצאה או באי תוצאה .......

אני חסידה גדולה של "מטרות"

אצלי זה אפילו מתפרק לגורמים קטנים כאלה של מטרות יומיות. ביומיום זה מסדר לי את הראש. אני מציבה לעצמי יעדים של מה אני צריכה לעשות היום ובסוף היום אני ממש מסמנת לי
על כל מטרה שהוגשמה. זה בקטנה
אבל עבורי זה הכרחי על מנת לנצל את הזמן כראוי. לגבי מטרות גדולות. אהבתי את מה שסטארגייט כתב באחת ההודעות שלו, שהוא לא אוהב "לחלום" אלא "לעשות" "חלומות" תמיד מתחברים אלי בהקשר של פנטזיות. זה תמיד מתחבר אלי למשהו שאינו קשור למציאות. יכול להיות שאני טועה וזה רק עניין של סמנטיקה ואיך שמשתמשים במילים. אני יותר אוהבת את המילים "מטרות" "יעדים" "שאיפות", משום שאלה מובילות לדרך מסויימת שהולכים בה. ואני אוהבת לנוע. אני מאוד אוהבת לחלום
אני יכולה לחלום על אי ירוק בים, לעצום את העיניים ולדמיין לי שאני שם ואני מאוד נהנית. אבל בתכל'ס, אני לא ממלאה לוטו או טוטו ואין סיכוי שבגלגול הזה אירש סכום עתק שכזה על מנת להגשים את החלום הזה. אז אצלי החלומות הם תמיד משהו פנטסטי, לא מחובר למציאות. אני מסכימה איתך ש"מטרה" מציבה לנו דרך ברורה ללכת בה. אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים להשיג ועושים מאמץ לשם ההגשמה. יש לי מטרה אחת גדולה שאני מעזה לקרוא לה "חלום", משום שההגשמה של המטרה הזו תגרום לי לכל כך הרבה שמחה, שאולי בעבורי זה יהיה בגדר הגשמת חלום. זה משהו שאמא שלי ז"ל ואני עוד חלמנו כשהיא היתה חיה. בעזרת השם, כשתוגשם המטרה הזו, אשמח לשתף. ועוד משהו, הריגוש הזה בין הגשמת מטרה אחת לשנייה ולשלישית ולעוד ועוד, עד כמה שיש בנו מקום, זה הריגוש שנותן את הטעם לחיים. התהליך עצמו, הציפייה, המתח, האנדרנלין, זה המיץ של החיים. ההגשמה של המטרה היא השיא ואז יש תחושה של סיפוק אדיר ולאחריה רגיעה. ואז שוב אנחנו מציבים מטרה חדשה וכו'. יחד עם זאת, את יודעת, לא תמיד אנו מצליחים להגשים את המטרות שלנו. כלומר, ישנם אילוצים אובייקטיביים שאינם קשורים בנו, ושגורמים לנו לסטות מין המסלול שתכננו, או לוותר מתוך השלמה על אותה מטרה, או לסמן לנו מטרה אחרת שונה. אבל זה גם חלק מהתהליך. לגלות שאותה מטרה לא התאימה לנו, או שתתאים בזמן אחר וכו'.

חשוב מאוד

יש אנשים שממש כותבים לעצמם ביומן לעשות משו חשוב באותו יום לא לבזבז יום אחד בחייהם בלי לעשות דבר אחד חשוב זה ממש טוב

למעלה