מטפס לא מוכר

drorjs

New member
מטפס לא מוכר

האם מישהו כאן ראה את המטפס בעל הפרחים הכתומים והעלים השעירים שמכסה את הגדר בכניסה לקמפוס של הפקולטה למדעי הטבע בגבעת רם בירושלים? מת לדעת איך קוראים לו ולקחת דוגמית ליחור רק שאני לא יודע אם הוא מתייחר טוב. מצטער שאין תמונה.. פשוט עוד אין דיגיטלית. זה מטפס מתלפף והענפים דקים יחסית. הפרחים בצורתם הסגורה מזכירים מעין צדפה כזו.

טסונמי1

New member
סוזי היא התונברגיה המכונפת

היא פחות שעירה-הפרחים כתום בהיר עד צהבהב- מיצרת המון זרעים לעומת הגרגורי שאיננה מיצרת זרעים מישום מה תונברגיה מכונפת-THUNBERGIA ALATA

אלי חדש

New member
מתי הזמן המתאים לזרוע אותה ?

קיבלתי זרעים שלה במסגרת המתנות מטומפסון ומורגן.

drorjs

New member
טסונמי bull's eye!!

קלעת בול. היום לקחתי דוגמית.יש לה שם עברי לבחורה הזו? ומה את יודעת על ייחור שלה? האם חייבים ענף מעוצה?

טסונמי1

New member
שם עיברי? אין לי מושג-לדעתי זה

השם שלה גם בעיברית לא ניראה לי שקל לייחר אותה-ןמיכן גם מחירה הגבוהה יחסית הייתי מנסה גם וגם -ובאביב

drorjs

New member
תונברגייה אהובתי

האמת? נראה לי שגם המכונפת תתאים לעניין. חשבתי לשתול\לזרוע אותה כך שתתלפף סביב עמודי עץ בכניסה לבית הורי ותעשה קבלת פנים כתומה למי שבא...

אדנהר

New member
יש שמות שלא קוראים בעברית ../images/Emo8.gif

וזה לא עניין של מחיר.

סמיאגול

New member
פרחים כתומים

יתכן שזה טמוס מצוי, צמח שגדל בר בארץ. אני לא יודע אם הוא מתייחר טוב אבל אם יש לך ייחור אז גם אני רוצה אחד

hadarperi

New member
לנו יש תונברגיה גרגורי

קח בחשבון, שלא כל כך נעים לטפל בה בידים בלי כפפות, כי היא שעירה וקצת דוקרנית, וגם שהיא אוהבת שמש. אצלינו, יצא שהיא לא כל כך בשמש, ולכן הפריחה הרבה פחות מרשימה מזו שבגבעת רם (מכירה את הפריחה שם והיא אכן מאוד יפה).

למעלה