מטפסים לפרגולה

mikilk

Active member
מטפסים לפרגולה

מחפשת רעיונות לצמחיה מטפסת על פרגולה - לא נשירה, ולא בוגונוויליאה או גפנים. הפרגולה היא בכניסה הראשית של הבית - כמה שפחות "לכלוך" כך יהיה טוב יותר תודה!

צפנתי

New member
אופס, כתבת שלא. גובה? איזור בארץ?

כיסוי רק למעלה או גם "קירות"? שמש מלאה? אני בזמן האחרון דלוקה על ורד הבנקציה צהוב, יסמין רפואי ופרחוני, פנדוריאה, הרדנברגיה תלתנית... ובכל זאת ממליצה על מטפס נשיר. להנות משמש חורפית מבעד לענפים, והלכלוך רק פעם בשנה. למשל וויסטריה סינית(תקנו אותי האם היא מושכת דבורים?)

צפנתי

New member
אגב, ראיתי פטריאה גדולה

ליד משרדי המשתלות של יגור. חייבת לזכור לקפוץ לשם בפריחה.

reuven4u

New member
אוי אוי אוי....העניים שלי יוצאת

מהמקום כל פעם שאני רואה תמונה שלו פריחה....

צפנתי

New member
תחשוב מה יצא כשתראה אותו במציאות.

אפילו ליד הטכניון יש שתי וויסטריות בזיו שאני מבקרת בעונת הפריחה. ת-ע-נ-ו-ג!

reuven4u

New member
ראיתי פעם ראשונה שנה שעברה

שיח כזה פריחה באיזה קיבוץ בצפון אצל חבר שלי.... היה לי קשה לחזור לסדר היום אחרכך. (למזלי לא יצא לי כלום.... :))) )

mikilk

Active member
או קיי, הבהברות

הפרגולה הזו תשמת כ"לובי" לכניסה לבית ולא יישבו תחתיה ולכן אין משמעות לשמש חורפית. כמו כן רצוי לא שיחים קוצניים כי זה ממש לא יהיה נעים לילדים... הצמחיה תטפס על העמודים והמטרה כי תכסה גם את הגג. כמה שיותר מלא, ירוק ופורח, לא קוצני, לא נשיר (כמעט). לצערי אני "בורה" לחלוטין ולא מכירה את שמות הזנים היפים שנשלחו...

gozala

New member
את המטפס הזה אני משקה למעשה

זה כושר הכיסוי שלו, לא זקוק לגיזום ולא מתרבה ע"י זרעים, כל ענף יכול להשריש ברגע שיש את התנאים. לא יודעת איך קוראים לו והתחלתי איתו עם ענפים שתקעתי לאדמה והשרישו... ההשקיה היא מתחת למדרכה בטיפטוף.

צפנתי

New member
מכירה אותו, דומה ללפופית עם עלה

מאוצבע. אנני יודעת את שמו. לדעתי אינו מתאים למטרה של מיקמיק, כי יוצר המון סבך מת ויבש, וזה תופס המון אבק (הנה, בערוב ימי אני נשמעת סו"ס כמו עקרת בית), ומשמש אכסניה לכל מיני חיות.

gozala

New member
אגב גדרות, כך זה נראה כשאין הסכמה!

הייתי דואגת שזו תהיה הגדר בינינו (הצמח השוכר והנוח הנ"ל)... במקום, קיבלתי בוגונבילייה (שהתיכה את עצמה לתוך הרשת שלי והשכיבה אותה למעשה
) ועוד איזה צמח שהרס את המחצלת (הכל השקעה שלי) כשאני נאלצת שנים לגזום כשלמרבה האירונייה הגדר הפראית הזו מקבלת מים מההשקיה בצד שלי, עד שנמאס עלי הסיפור ואין מה לגזום יותר.
אולי עכשיו תחליט לשקם את הגדר סוף סוף. ל-wonder החתול העיוור, הכיעור הזה לא מפריע... באמת צריך להיות עיוור על מנת לא להזדעזע מהמראה.
ביקשתי ממנה שנשקם את הגדר, היא לא מסכימה! יש לי הרושם שזה יחזיק כך שנים...

reuven4u

New member
מה לגבי אורניה לוהבת?

לא נשיר - פריחה כתומה יפה בחורף? אצלנו הוא לא מלכלך..או שכן - פשוט אני לא שם לב מרוב העלים שיש לנו על הריצפה.

טסונמי1

New member
כמה רעיונות-למטפסים-תמונות לחפש

לבד או שמישהו יעזור- הרדנברגיה תילתנית - סגול לפופית - כל הצבעים פסיאפלורה - הזן האל אכיל - כמה צבעים אורנית לוהבת כתום הם לא נשירים למרות שהרוח בחורף בהחלט עלולה ליגרום להם לנשירה מסוימת לא רוצניים מהירי גידול חזקים

למעלה