מטפל ומטופל

A GIFT OF LOVE

New member
מטפל ומטופל

הייתי אצל הפסיכולוגית שלי לפני כשעה, אחרי הרבה זמן שלא הייתי אצלה(תקלות בזמנים, לא משהו...) מה אני אגיד? אני מרגישה הרבה יותר משוחררת. דברנו על הטיפול ומה שסביבו, עלי ועליה, על מטפל ומטופל. אומנם לא סיימנו לדון בנושא אבל, ההרגשה שונה, ועוד איזה שונה! אז עם דברנו על מעצורים, חסימות, וחוסר התקדמות בטיפול, אני אישית ממליצה לדבר, לתקשר. לא צריך לדבר רק על חיינו הפרטיים, צריכים לדבר גם על הטיפול, הוא גם חלק מחיינו לא?! יומוצלח שיהיה!

eshkolit32

New member
נושא חשוב

כשהיתי צעירה יותר לא הבנתי עד כמה זה חשוב, חשבתי שלהעלות בעיות בקשר שביני לבין הפסיכולוגית זה בזבוז זמן ופשוט היתי מפסיקה טיפולים בלי שלפני כן שטחתי את הבעיות שיש לי עם המטפלת בפניה . צריך להבין שגם אם המטפל לא מצליח בסופו של דבר לתת לנו את מה שאנחנו רוצים מהטיפול - זה חשוב להתעמת איתו, זה עוזר להבהיר לעצמנו מה בדיוק אנחנו רוצים מעצמנו ומטיפול, ובכלל- במערכות יחסים. לדעתי מטפלים צריכים לשקול בכל פגישה ראשונה להסביר את חשיבות הענין - אין מספיק מודעות לזה. כל הכבוד גיפטוש על כך שאת לא מוותרת ומתעקשת להוציא מהטיפול את המיטב.

אפשר להוסיף משו קטן?!

בדיוק עכשיו אני חוזרת מהטיפול... ובהקשר למה שגיפטוש העלתה.. רציתי להוסיף שהמטפל שלי משום מה דואג להדגיש לי תמיד את המטרות של הטיפול, כדי שלא ילך לריק עוד תקופת ייעול.. וזה חשוב כי אז גם אני מרגישה חופשיה לשטוח דברים שמפריעים לי בטיפול. ואני מוכרחה לציין-זו נקודה יותר חשובה מחשובה! >< חברים וחברות, מטופלים ומטופלות שימו לב שתקופת ייעול זו של הטיפול לא תלך לריק...חבל על הזמן ועל הכסף! אוהבת, יתומה.

למעלה